Hopp til innhold

Guardiola bisto Bayern i valget av Kompany

Bayern München rådførte seg med Manchester City-trener Pep Guardiola før de startet samtalene med Vincent Kompany.

Det avslørte klubbens tidligere administrerende direktør Karl-Heinz Rummenigge til Sky Sports. Rummenigge trakk seg som administrerende direktør i 2021, men sitter fortsatt i klubbens styre.

Bayern har slitt med å finne en erstatter til Thomas Tuchel og så sent som i starten av mai gikk Rummenigge ut og ba klubben stanse lekkasjer. Tirsdag snakket han imidlertid helt fritt selv under Globe Soccer Award på Sardinia.

68-åringen kunne også røpe at klubben hadde kontaktet deres tidligere trener, Guardiola, for å rådføre seg om Kompany, som spilte under spanjolen mellom 2016 og 2019.

– Pep hjalp oss med Kompany og snakket veldig høyt om Vincent som en talentfull trener. Pep kjenner Vincent veldig godt og hans meninger er svært høyt verdsatt av oss, sa Rummenigge.

Guardiola ledet Bayern til blant annet tre strake ligatitler da han trente München-laget mellom 2013 og 2016.

Pep Guardiola
Foto: Lee Smith / Reuters

Siste nytt

 • Solberg med knallstart i Rally Latvia

  Oliver Solberg leder WRC2-klassen i Rally Latvia etter den innledende fartsprøven torsdag kveld.

  Solberg klokket inn på 7.45.1 i sin Skoda Fabia og har en ledelse på 7,6 sekunder ned til italienske Roberto Daprà på 2.-plass.

  22-åringen, som kjører på svensk lisens, er i knallform om dagen. I slutten av juni endte han som to i WRC2-klassen i Rally Polen, mens han vant EM-runden på hjemmebane i Karlstad to uker tidligere.

  Der er ingen norske deltakere med i helgens rally i Latvia.

  Finske Kalle Rovanperä leder WRC-klassen med 2,4 sekunder ned til belgiske Thierry Neuville etter første fartsprøve.

  Fredag skal det kjøres sju nye fartsprøver i Liepaja, Latvia. (NTB)

  Oliver Solberg
  Foto: NTB
 • Schmeichel til Celtic

  Den danske keeperen Kasper Schmeichel har signert for Celtic, hvor han blir gjenforent med Brendan Rodgers. De kjenner hverandre fra sine dager i Leicester.

  – Jeg er veldig fornøyd med å få Kasper til Celtic. Han er en kvalitetskeeper og hans egenskaper og personlighet vil være viktig for oss, sa Rodgers til Celtics hjemmeside.

  Den skotske klubben opplyser på sine nettsider at dansken har signert en ettårskontrakt.

  Schmeichel spilte for Anderlecht forrige sesong, men kontrakten gikk ut etter sesongen og ble ikke forlenget. Han noterte seg for 32 kamper i Belgia

  g_HtMhFevJ0
  Foto: Wolfgang Rattay / Reuters
 • Det franske stoppertalentet Leny Yoro klar for Manchester United – betaler kjempesum

  Midtstopperen Leny Yoro (18) er klar for Manchester United. Det franske stortalentet kommer fra Lille og skal angivelig koste 62 millioner euro.

  Manchester United bekrefter overgangen i sine mediekanaler.

  Ifølge The Athletic-journalisten David Ornstein , koster stoppertalentet 62 millioner euro, noe som tilsvarer nær 728 millioner kroner. Det til tross for at Yoro bare hadde ett år igjen av kontrakten med Lille.

  Yoro har også vært høyaktuell for storklubben Real Madrid, men ifølge Ornstein var ikke den spanske klubben villig til å betale summen Lille krevde for å selge 18-åringen.

  Manchester United har vært på en intens jakt etter ny midtstopper og har blitt linket til navn som Matthijs de Ligt, Jarrad Branthwaite og Jonathan Tah i løpet av sommeren. (NTB)

  vebpQ6Ied-c
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal