NRK Meny
Normal

Østberg hindret av motstander i grøfta: - Jeg er forbanna

Flere sentrale utfordrere tapte viktige sekunder da de ble stående bak Svein Frustøls havarerte bil under første NM-runde i rally lørdag. Hadde det vært VM, kunne arrangørene strøket den tapte tiden.

Anders Grøndal

Anders Grøndal i aksjon under Sigdalsrally. Han vant fem av syv fartsprøver.

Foto: Norges bilsportforbund

I NM, derimot, er regelverket annerledes, og Mads Østberg og kollegaene måtte stå stille og se Anders Grøndal kjøre ifra dem.

Grøndal unngikk nemlig uhellet, og tok en klar ledelse mens konkurrentene forsøkte å forsere Frustøls bil i grøftekanten. Grøndal vant fartsprøven klart, og mye av spenningen i den første NM-runden var borte allerede etter første fartsprøve.

- Jeg er forbanna

Sveinung Bieltvedt, Anders Kjær og Mads Østberg var blant førerne som ble hindret av bilen i grøfta. De var svært misfornøyde med situasjonen.

- Dette er surt, men jeg håper vi kan få endret tiden vår etterhvert, sa Bieltvedt til sigdalsrally.no etter den tredje fartsprøven.

- Dette likte jeg ikke. Jeg er forbanna, sa Østberg til NRK.

Han tapte trolig omkring tredve sekunder på den uønskede rastepausen.

Overlegen vinner

Østberg leverte et godt rally i sin Ford Fiesta, men det spørs om han kunne tatt opp kampen med Grøndal selv uten uhell. Fjorårets vinner kjørte godt i sin Subaru Impreza, og vant fem av syv fartsprøver. Til slutt vant han med ett minutt og seks sekunder.

- Jeg kjørte trygt og godt, og er fornøyd med å komme igang. Og fornøyd med å vinne, sier Grøndal til NRK.

Rallyet var første NM-runde. Totalt kjøres det syv runder. Den neste er Rally Hadeland 29. januar.

Veronica Engen og Anders Grøndal

Kartleser Veronica Engen og Anders Grøndal jubler etter seieren.

Foto: Norsk bilsportforbund

Siste nytt

 • Rooney sentral i Everton-seier

  Wayne Rooney var involvert i samtlige av Evertons mål i 3-1-seieren mot Swansea mandag. Først bommet han på straffen, som Calvert-Lewin satt i mål på returen. Så assisterte han Gylfi Sigurdsson, før han selv satte inn 3-1 fra krittmerket.

  Rooney
  Foto: Martin Rickett / AP
 • Avis: Gatlin i ny dopingskandale

  Ifølge britiske Telegraph er den tidligere dopingtatte sprinteren Justin Gatlin og det amerikanske støtteapparatet under etterforskning. Avisen skriver at medlemmer av støtteapparatet skal ha tilbudt stoffer i brudd med idrettens antidopingregler.

  gull
  Foto: Jewel Samad / AFP
 • Ny russisk bobfører OL-utestengt

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utestengt bobfører Aleksej Voevoda fra OL på livstid for å være en del av Russlands statsstøttede dopingprogram, skriver NTB. Voevoda (37) tok gull i toer- og firerbob under Sotsji-OL i 2014.

  ol
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal