Hopp til innhold

Gråt av glede etter første pallplass på to år

Mina Fürst Holtmann kjørte inn til pallplass i slalåmrennet, i østerrikske Saalbach lørdag.

– Første gang i mitt liv jeg har grått av glede, sier hun til NRK.

Etter første omgang lå Holtmann som nummer åtte, men etter en andre omgang det luktet svidd av tok hun et kjempejafs oppover resultatlista.

– Herregud jeg har det så bra. Jeg er så sjokkert og lykkelig, forsetter Fürst Holtmann.

Nordmannen satt i lederstolen da det sto igjen fire utøvere på toppen, og da kroatiske Zrinka Ljutic kjørte ut var pallplassen er faktum.

– Jeg skjønte det da Zrinka kjørte ut. Jeg tok ikke noe for gitt inntil da fordi hun er så sinnsykt god på ski Da hun kjørte ut måtte jeg spørre Erika. Er det pall nå? Jeg skjønte det ikke, sier en Holtman i gledesrus.

Da svenske Anna Larsson kjørte inn bak Fürst Holtmann kunne sistnevnte juble for andreplass, og karrierens tredje pallplass.

De andre pallplassene er: andreplass i storslalåm i Courchevel 17. desember 2019 og andreplass i slalåm i Åre 12. mars 2022.

Det var sesongens første pallplass for de norske kvinnene i de tekniske disiplinene (slalåm og storslalåm).

Før lørdagens renn var Holtmanns femteplass fra sesongens første slalåm i Levi det beste, sammen med Thea Louise Stjernesund sine fire femteplasser i storslalåm.

Amerikanske Mikaela Shiffrin vant rennet, som også er hennes siste renn for sesongen. Verdenscupen avsluttes neste helg i Saalbach.

Siste nytt

 • Tre Kronor til VM-semifinale – slo Finland i forlengning

  Storfavoritt Sverige slet med å score i VM-kvartfinalen i ishockey mot Finland, men Joel Eriksson Ek ordnet 2-1 etter 5.54 i forlengningen.

  Mats Zuccarellos klubbkamerat i Minnesota Wild styrte inn et skudd fra Victor Hedman i spill fire mot tre mens finske Konsta Helenius satt utvist.

  Sverige møter vertslandet Tsjekkia som også er klare for semifinale etter at Pavel Zacha scoret kampens eneste mål mot USA.

  Canada og Sveits vant tidligere torsdag og sørget for at tre av fire semifinalister er fra Norges gruppe. (NTB)

  Sverige
  Foto: AFP
 • Jonas Svensson cupmester med Besiktas

  Jonas Svensson og hans lagkamerater i Besiktas kunne juble for cuptittel torsdag. Trabzonspor ble slått 3-2 med vinnermål på overtid.

  Svensson spilte hele kampen som høyreback for Istanbul-klubben og pådro seg et gult kort. Laget kom tidlig under da Paul Onuachu scoret i det 13. minutt, men Rachid Ghezzal utlignet på straffespark på overtid i første omgang.

  Jonas Svensson på trening med det norske herrelandslaget.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ruud kjempet seg videre - kan møte Djokovic i finalen

  Casper Ruud (25) slo Sebastian Baez (23) 2-1 i sett (6-4, 2-6, 6-4) og er klar for semifinale i ATP250-turneringen i Genève.

  – Det var en tøff match. Baez er en sterk spiller. Det var litt opp og ned, men alt i alt var det en velspilt kamp. Det viktigste var å spille på seg selvtillit, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sa Ruud i intervjuet etter kampen, ifølge NTB.

  Ruud og Baez hadde møttes to ganger tidligere, og Ruud vant begge ganger. Det tredje opgjøret endte også med seier til nordmannen, som er ranket som nummer sju i verden. Baez er nummer 20.

  I semifinalen venter italieneren Flavio Cobolli, som er nummer 56 på rankingen og useedet i turneringen. I en eventuell finale blir motstanderen enten verdensener Novak Djokovic (Serbia) eller Tomas Machac (Tsjekkia).

  Kvartfinalen mot argentineren Baez ble både underholdende, velspilt, jevn og innholdsrik, men Ruud viste seg igjen som bestemann.

  Nordmannen vant ATP250-turneringen i Genève i 2021 og 2022.

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal