Gössner tilbake i trening etter dramatisk sykkelvelt

SJUSJØEN/OSLO (NRK.no): Halvt norske Miriam Gössner skadet seg så stygt under en sykkelvelt i sommer, at hun vurderte å legge opp. Nå er hun imidlertid tilbake i skisporet – og klar for å utfordre Tora Berger.

Norsk-ættede Miriam Gössner holdt på å legge opp som skiskytter etter at hun slo seg stygt i en sykkel-velt i sommer. Nå er hun på beina igjen, klar for å gi Tora Berger hard konkurranse.
Reporter: Morten Stenberg, Foto/redigering: Harald Christian Eiken

Miriam Gössner brukte hele tre måneder på å komme tilbake i trening etter at hun veltet med sykkelen. Nå er hun sammen med det tyske landslaget på Sjusjøen.

Berger

Tora Berger blir trolig en Miriam Gössners største konkurrenter i årets OL-sesong.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Jeg var på sykkeltur med søstera mi, og plutselig lå jeg i grusen og hadde fryktelig store smerter. Det er det eneste jeg husker av ulykken, sier tysk-norske Miriam Gössner til NRK.no.

Ulykken hun snakker om, skjedde under en terrengsykkeltur i Molde i sommer. Da skiskytteren gikk i bakken, skadet hun flere ryggvirvler og kunne dermed ikke trene på flere måneder.

Den verst tenkelige starten på OL-sesongen, var et faktum.

Trente ikke på tre måneder

– Det var så store smerter, og jeg kunne ikke bevege meg. Jeg kunne ikke trene på over tre måneder. Både formen og humøret var veldig dårlig, sier 23-åringen, som innrømmer at hun vurderte å legge opp etter ulykken.

Nå er imidlertid formen og humøret bedre. Hun har så vidt startet opp treningen igjen, og til helgen er Gössner kanskje tilbake i konkurranse under det nasjonale åpningen på Sjusjøen.

Vil ta opp kampen med Berger

Gössner, som kom helt i skyggen av Tora Berger under VM i Nove Mesto, er klar for å gi den norske stjernen hard konkurranse under OL i Sotsji.

– Nå går det ganske bra med meg, egentlig. Jeg er fornøyd og formen begynner å bli bedre. Jeg gleder meg til sesongstarten, sier hun.

Sesongåpningen fra Sjusjøen vises på NRK 1 og nett-tv lørdag fra klokken 11.30.

Siste nytt

 • Arsenal-stjerne spiller ikke finale

  Arsenal-profil Henrikh Mkhitaryan spiller ikke neste ukes europaligafinale mot Chelsea i Baku fordi han er bekymret for egen sikkerhet. Bakgrunnen er den politiske spenningen mellom Armenia og Aserbajdsjan. Armeneren bekrefter at han blir hjemme.

  Laster Twitter-innhold
 • Spitse forlenger med Vålerenga

  Den nederlandske landslagsprofilen, Sherida Spitse, forlenger med Vålerenga Fotball Damer, skriver klubben på Instagram.

  28-åringen kom til klubben i 2018.

  Spitse
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Prestisjepris til Hovland

  Golfspilleren Viktor Hovland (21) ble mandag tildelt prestisjetunge Ben Hogan Award. Prisen er amatørgolfens mest prestisjetunge og går til den spilleren som har levert best i alle college- og amatørturneringer det siste året, skriver Norsk Golf.

Sendeplan

Kl. Program Kanal