Hopp til innhold

Gössner tilbake i trening etter dramatisk sykkelvelt

SJUSJØEN/OSLO (NRK.no): Halvt norske Miriam Gössner skadet seg så stygt under en sykkelvelt i sommer, at hun vurderte å legge opp. Nå er hun imidlertid tilbake i skisporet – og klar for å utfordre Tora Berger.

Norsk-ættede Miriam Gössner holdt på å legge opp som skiskytter etter at hun slo seg stygt i en sykkel-velt i sommer. Nå er hun på beina igjen, klar for å gi Tora Berger hard konkurranse.
Reporter: Morten Stenberg, Foto/redigering: Harald Christian Eiken

Miriam Gössner brukte hele tre måneder på å komme tilbake i trening etter at hun veltet med sykkelen. Nå er hun sammen med det tyske landslaget på Sjusjøen.

Berger

Tora Berger blir trolig en Miriam Gössners største konkurrenter i årets OL-sesong.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Jeg var på sykkeltur med søstera mi, og plutselig lå jeg i grusen og hadde fryktelig store smerter. Det er det eneste jeg husker av ulykken, sier tysk-norske Miriam Gössner til NRK.no.

Ulykken hun snakker om, skjedde under en terrengsykkeltur i Molde i sommer. Da skiskytteren gikk i bakken, skadet hun flere ryggvirvler og kunne dermed ikke trene på flere måneder.

Den verst tenkelige starten på OL-sesongen, var et faktum.

Trente ikke på tre måneder

– Det var så store smerter, og jeg kunne ikke bevege meg. Jeg kunne ikke trene på over tre måneder. Både formen og humøret var veldig dårlig, sier 23-åringen, som innrømmer at hun vurderte å legge opp etter ulykken.

Nå er imidlertid formen og humøret bedre. Hun har så vidt startet opp treningen igjen, og til helgen er Gössner kanskje tilbake i konkurranse under det nasjonale åpningen på Sjusjøen.

Vil ta opp kampen med Berger

Gössner, som kom helt i skyggen av Tora Berger under VM i Nove Mesto, er klar for å gi den norske stjernen hard konkurranse under OL i Sotsji.

– Nå går det ganske bra med meg, egentlig. Jeg er fornøyd og formen begynner å bli bedre. Jeg gleder meg til sesongstarten, sier hun.

Sesongåpningen fra Sjusjøen vises på NRK 1 og nett-tv lørdag fra klokken 11.30.

Siste nytt

 • Girona gjenopptok Real Madrid-jakten etter tung rekke

  Brasilianske Savio scoret to ganger på overtid da Girona fant tilbake til vinnersporet i spansk fotball med 3-0 over Rayo Vallecano mandag.

  Girona har vært den store overraskelsen i La Liga denne sesongen. Lenge holdt askeladden følge med Real Madrid i gullkampen.

  Men på de siste tre kampene stod imidlertid Girona med én uavgjort og to tap.

  Seieren mandag betyr at tabelltoer Girona nå er seks poeng bak ligaleder Real Madrid. Ned til Barcelona på plassen bak skiller det to poeng.

  9tyX7hqm5X4
  Foto: AFP
 • Ajers Brentford knust av West Ham

  Kristoffer Ajers Brentford tapte 2-4 borte mot West Ham i Premier League mandag.

  Ajer var med fra start, men slet med Jarrod Bowen som herjet og scoret tre mål for hjemmelaget West Ham.

  Neal Maupay og Yoane Wissa scoret målene for bortelaget, mens Emerson scoret det fjerde målet for West Ham.

  Brentford står nå med åtte tap og to seire på de siste ti kampene i Premier League. Det er fem poeng ned til Luton på nedrykk, som har én kamp mindre spilt.

  c7tj95TXN3s
  Foto: AP
 • Oscar Bobb signerte ny langtidskontrakt med Manchester City

  Oscar Bobb har skrevet under på en ny kontrakt med Manchester City. Det opplyser Manchester City i sine mediekanaler.

  Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026. Nå har han undertegnet en ny og enda mer lukrativ avtale. Den strekker seg fram til sommeren 2029.

  – Jeg er veldig stolt og beæret over å ha signert min nye kontrakt med City, sier Bobb i en uttalelse.

  – Det er et utrolig miljø i klubben, og dette er det best mulige stedet å være for en ung spiller. Jeg har allerede lært så mye av Pep, hans trenerteam og lagkameratene mine, legger han til.

  20-åringen har fått mye tillit av Manchester City-manager Pep Guardiola denne sesongen.

  – Å vite at jeg kommer til å være her i klubben til 2029 betyr alt for meg. Nå vil jeg bare fokusere på å fortsette å videreutvikle meg, og å jobbe så hardt jeg kan hver eneste dag for å hjelpe klubben til å oppnå mer suksess, sier Bobb.

  Lyn-gutten har fått sju innhopp i ligaen og fikk sin første ligakamp fra start for de regjerende ligamesterne hjemme mot Brentford i februar.

  Han ble den store helten for Manchester City da han scoret det avgjørende 3-2-målet mot Newcastle i januar. Målet ble også kåret til månedens scoring i Premier League.

  Før jul nettet han sitt første mål i mesterligaen i puljekampen mot Røde Stjerne.

  Bobb fikk også sin A-landslagsdebut mot Kypros i oktober.

  (NTB)

  3tdKsKTgtfQ
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal