Hopp til innhold

Golberg spurtslo Klæbo i Canmore: – Overrasket

Pål Golberg spurtslo Johannes Høsflot Klæbo på 20 kilometer klassisk i Canmore. Mattis Stenshagen ble nummer tre og sikret seg dermed sin første pallplass i verdenscupen.

– Som i VM-femmila slår Pål Golberg knockout på Johannes Høsflot Klæbo med en fenomenal spurt. Han hadde ikke den beste posisjonen, men spurter likevel ned Klæbo. Fantastisk, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland.

– Jeg må si jeg er litt overrasket over at Golberg tar den foran Klæbo, fortsetter Aukland.

Golberg selv fikk også det han omtaler som et «flashback» til VM i Planica.

– Det var en herlig dag. Jeg hadde veldig gode ski i dag. Jeg var litt usikker etter fredagen som var en forferdelig dag for meg. I dag var jeg tilbake, sa Golberg i seiersintervjet spilt på NRKs radiosending.

Harald Østberg Amundsen ble nummer fire.

Tidligere søndag gikk Heidi Weng inn til tredjeplass på samme distanse. Lørdag sikret Klæbo seieren på sprinten. Fredag gikk Krüger av med seieren på 15-kilometeren.

Tirsdag gås det klassisksprint i Canmore, før verdenscupsirkuset beveger seg over grensen til USA og Minneapolis til helgen.

d5XrrrIOb8w
Foto: NTB

Siste nytt

 • Girona gjenopptok Real Madrid-jakten etter tung rekke

  Brasilianske Savio scoret to ganger på overtid da Girona fant tilbake til vinnersporet i spansk fotball med 3-0 over Rayo Vallecano mandag.

  Girona har vært den store overraskelsen i La Liga denne sesongen. Lenge holdt askeladden følge med Real Madrid i gullkampen.

  Men på de siste tre kampene stod imidlertid Girona med én uavgjort og to tap.

  Seieren mandag betyr at tabelltoer Girona nå er seks poeng bak ligaleder Real Madrid. Ned til Barcelona på plassen bak skiller det to poeng.

  9tyX7hqm5X4
  Foto: AFP
 • Ajers Brentford knust av West Ham

  Kristoffer Ajers Brentford tapte 2-4 borte mot West Ham i Premier League mandag.

  Ajer var med fra start, men slet med Jarrod Bowen som herjet og scoret tre mål for hjemmelaget West Ham.

  Neal Maupay og Yoane Wissa scoret målene for bortelaget, mens Emerson scoret det fjerde målet for West Ham.

  Brentford står nå med åtte tap og to seire på de siste ti kampene i Premier League. Det er fem poeng ned til Luton på nedrykk, som har én kamp mindre spilt.

  c7tj95TXN3s
  Foto: AP
 • Oscar Bobb signerte ny langtidskontrakt med Manchester City

  Oscar Bobb har skrevet under på en ny kontrakt med Manchester City. Det opplyser Manchester City i sine mediekanaler.

  Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026. Nå har han undertegnet en ny og enda mer lukrativ avtale. Den strekker seg fram til sommeren 2029.

  – Jeg er veldig stolt og beæret over å ha signert min nye kontrakt med City, sier Bobb i en uttalelse.

  – Det er et utrolig miljø i klubben, og dette er det best mulige stedet å være for en ung spiller. Jeg har allerede lært så mye av Pep, hans trenerteam og lagkameratene mine, legger han til.

  20-åringen har fått mye tillit av Manchester City-manager Pep Guardiola denne sesongen.

  – Å vite at jeg kommer til å være her i klubben til 2029 betyr alt for meg. Nå vil jeg bare fokusere på å fortsette å videreutvikle meg, og å jobbe så hardt jeg kan hver eneste dag for å hjelpe klubben til å oppnå mer suksess, sier Bobb.

  Lyn-gutten har fått sju innhopp i ligaen og fikk sin første ligakamp fra start for de regjerende ligamesterne hjemme mot Brentford i februar.

  Han ble den store helten for Manchester City da han scoret det avgjørende 3-2-målet mot Newcastle i januar. Målet ble også kåret til månedens scoring i Premier League.

  Før jul nettet han sitt første mål i mesterligaen i puljekampen mot Røde Stjerne.

  Bobb fikk også sin A-landslagsdebut mot Kypros i oktober.

  (NTB)

  3tdKsKTgtfQ
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal