Hopp til innhold

Gjør flere endringer på skiskytterlandslaget - Fjeld Andersen vraket

Norges Skiskytterforbund måtte «vrake» sterke herreløpere for å få landslagskabalen for 2024/25 til å gå opp. Endre Strømsheim kommer inn på herrenes elitelag.

Det skjer etter en sesong der Norge dominerte mer enn noen gang på herresiden og rasket med seg det meste av VM-medaljer og verdenscuptitler.

De fem løperne som endte øverst i verdenscupen totalt – Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Johannes Dale-Skjevdal, Sturla Holm Lægreid og Vetle Sjåstad Christiansen – får alle fornyet tillit i elitelandslaget.

Inn kommer også Endre Strømsheim, som blant annet tok sin første verdenscupseier individuelt sist sesong. Filip Fjeld Andersen og Sivert Guttorm Bakken går ut av elitelaget, som reduseres til seks løpere.

Norge har hatt et kobbel av sterke mannlige løpere som har banket på verdenscupdøren gjennom vinteren. Både Johan-Olav Smørdal Botn og Vebjørn Sørum tok pallplasser individuelt i sesongen som gikk. De må likevel finne seg i å bli værende på rekruttlandslaget også kommende vinter.

(NTB)

bwxFWHfhbiU
Foto: NTB

Siste nytt

 • Millwall-keeper Matija Sarkic er død

  Montenegros landslagsmålvakt Matija Sarkic er død, 26 år gammel. Ifølge medier skal han ha blitt akutt syk på ferie i hjemlandet.

  – Klubben er fullstendig knust over nyheten om at Matija Sarkic er død. Alle i klubben sender vår kjærlighet til Matijas familie og venner, skriver Millwall på sine nettsider.

  Sarkic er født i Montenegro, men tok tidlig steget ut av landet i jakten på profflivet. Han signerte først for belgiske Anderlecht før han flyttet til England i 2017.

  Tre år senere ble han plukket opp av Premier League-klubben Wolverhampton og ble i etterkant lånt ut til en rekke klubber. I fjor sommer signerte han for Championship-klubben Millwall på en permanent avtale. (NTB)

  suayPzrTwnQ
  Foto: NTB
 • PSG signerte russisk landslagskeeper

  Matvej Safonov (25) er klar for å gi Gianluigi Donnarumma kamp om keeperplassen i Paris Saint-Germain.

  Russeren har signert en kontrakt med den franske hovedstadsklubben til 2029, skriver PSG på X.

  Safonov kommer fra den russiske klubben Krasnodar, hvor han har spilt i hele sin proffkarriere. Etter fem år på A-laget er fasiten 175 kamper.

  25-åringen har også notert seg for 14 A-landskamper for Russland.

  (©NTB)

  LzQafmbYJcU
  Foto: AFP
 • Lallana returnerer til Southampton: – Føles riktig

  Adam Lallana (36) gjør vender tilbake til Southampton ti år etter at han forlot klubben til fordel for Liverpool.

  Det bekrefter klubben på X.

  – Jeg visste med en gang at det føltes riktig, sier 36-åringen.

  Lallana gjorde proffdebuten sin i Southampton i 2006 og har siden spilt for klubber som Bournemouth, Liverpool og Brighton.

  I sin forrige periode i Southampton noterte briten seg for 60 mål og 45 målgivende på 265 kamper. Det sikret han en overgang til Liverpool i 2014, hvor han var fram til 2020. Da gikk turen videre til Brighton, som han har spilt for til og med forrige sesong.

  Southampton rykket forrige sesong opp til Premier League etter t de slo Leeds 1–0 i opprykksfinalen.

  (©NTB)

  NfY-j2lbpRU
  Foto: JOHN SIBLEY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal