Hopp til innhold

Gikk for tidlig

Arenaen var smekkfull til hovedretten, men nesten ingen ville ha dessert. Dermed gikk de aller fleste tilskuerne glipp av mesterskapets beste kamp så langt.

Sandvolleyball-VM
Foto: www.fivb.org

Norsk idrettspublikum pleier å være flinke til å verdsette store prestasjoner selv om det ikke er nordmenn involvert. Lørdag bommet publikum på centrecourten.

Etter at 7000 mennesker hadde skapt kjempestemning både for Kathrine Maaseide og Janne Kongshavn - og deretter for hovedretten på centrecourt: Bjørn Maaseide og Iver Horrem mot Brasil - var arenaen blåst for folk før kveldens siste kamp.

Og det var synd, for her bommet publikum virkelig.

Fantastisk forestilling

USAs Sean Rosenthal og Jake Gibb, nummer 5 både i VM 2007 og OL 2008 leverte sammen med motstanderne Kirk Pitman og Jason Lochhead fra New Zealand en fantastisk forestilling.

Kampen hadde enorme mengder ypperlig forsvarsspill, lange spektakulære ballvekslinger, serve-ess, kraftfulle angrep og masse nerve. Kun trykk fra tribunene manglet da USA tilslutt nedkjempet New Zealand 21-17, 19-21, 15-13. Om vi ser bort fra de norske seierne, var kampen VMs høydepunkt så langt.

Søndag spiller Brasils superstjerner Emanuel og Ricardo kveldens siste kamp mot danskene Anders Lund Høyer og Bo Søderberg. Da blir forhåpentligvis publikum sittende etter at Tørlen/Håkedal har spilt - Emanuel er jo nesten norsk etter sine sju seiere i Stavanger.

Favorittene videre

Nå har alle lag spilt en kamp. Og de fleste favorittene har kommet seg helskinnet gjennom åpningen. Unntakene i mennenes turnering er brasillianerne Bruno/Maciel som tapte 1-2 for Canada og kineserke Wu/Yin som røk 1-2 for Danmark.

Men toppnavn som Emanuel/Ricardo, Marcio/Fabio, Alison/Harley, Pedro/Cunha, Rogers/Dalhausser og Brink/Reckermann tok alle klare seiere.

Av de antatt sterkeste lagene i kvinnenes turnering er det bare tyskerne Katrin Holtwick og Ilka Semmler som har gått på en smell. Det nykomponerte kubanske laget Fernandez og Ribalta vant 2-1.

Nordmenn i aksjon søndag

Søndag spilles det fire kamper med norske lag:

  • Siri Bjørkesett/Ragnhild Aas - Inguna Minusa/Inese Jursone, Latvia kl 11.00. Det norske laget fikk virkelig kjørt seg mot Kessey/Ross fra USA. Latvierne holder ikke samme nivå, men er likevel et godt lag. De vant sin første kamp mot amerikanerne Fendrick/Ivy, og kan sikre avansement med seier i dette oppgjøret. Det klarer nok ikke det norske wildcardlaget å hindre.
  • Kjell Arne Gøranson/Øyvind Hordvik - Florian Gosch/Alexander Horst, Østerrike kl 13.00. Gøranson/Hordvik var i samme situasjon som Aas og Bjørkesett - de møtte det toppseedede laget i første kamp og fikk det som forventet altfor tøft. Gosch og Horst er også et godt lag, men hvis Hordvik får utnyttet blokka og Gøranson får fart på angrepsspillet, er det mulig å ta poeng fra østerrikerne. Men det holder neppe til seier.
  • Vegard Høidalen/Jørre Kjemperud - Martins Plavins/Lauris Iecelnieks, Latvia kl 16.00. Begge lagene vant sin første kamp. Nordmennene, og spesielt Kjemperud, var solide mot Venezuela. Mens latvierne sto for en liten skrell med seier mot Frankrike. Vinnerne av denne kampen vil dermed være 99 prosent sikre på avansement til cupspillet. Hvis Kjemperud opprettholder spillet fra åpningskampen, Høidalen klarer å heve seg et par hakk og publikum løfter dem, fram bør nordmennene sikre avansement søndag ettermiddag.
  • Nila Håkedal/Ingrid Tørlen - Andrezza Martins/Cristine Santanna, Georgia kl 18.00. Norges fremste medaljehåp leverte en prikkfri åpningskamp mot Danmark. Det georgiske laget, som i realiteten er to brasillianere med georgisk pass, holder en helt annen klasse selv om de tapte sin åpningskamp mot Tyskland. Men Ingrid og Nila slo dem i Stavanger i fjor, har tradisjonelt et godt tak på dem og med entusiasmen de skapte etter åpningkampen bør dette gå veien.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal