Hopp til innhold

Drømmen om Mesterligaen brast: – Det gjør vondt

Det blir ikke noe mesterligaeventyr på Aspmyra denne høsten. Mot slutten av andre ekstraomgang avgjorde kroatene kampen på bitreste vis for Kjetil Knutsens menn.

c-whVjuiEh0

HØYDEPUNKTENE: Se høydepunktene fra kampen her.

Det endte med 4-1 etter ekstraomganger og 4-2 sammenlagt til Dinamo Zagreb på beryktede Maksimir stadion onsdag kveld.

Dermed er det Dinamo Zagreb som er kvalifisert til gruppespillet i Mesterligaen, mens Bodø/Glimt må ta til takke med gruppespill i Europaligaen.

Les også Glimt til Europaligaen – disse lagene kan de møte

5HxP7UUasU4

Glimt ledet 1-0 etter kampen på Aspmyra, men i Zagreb slo kroatene tilbake. Gultrøyene fikk en marerittstart med baklengsmål allerede etter tre minutter, og da Bruno Petkovic brassesparket inn 2-0 ti minutter før pause så det fryktelig tungt ut for det norske laget.

Bodøværingene fikk fornyet håp om avansement da 25-millionerssigneringen Albert Grønbæk reduserte midtveis i andre omgang, og kampen gikk dermed til ekstraomganger.

– Det gjør vondt

Der sørget to sene scoringer av Josip Drmic og Petar Bockaj mot slutten av andre ekstraomgang for at Dinamo Zagreb vant playoff-duellen med 4-2 sammenlagt på dramatisk vis.

Etter Glimts dominans i andreomgang er tapet av det ekstra bitre slaget.

De hadde Dinamo på gaffelen, alt som gjensto var å ta den avgjørende biten. Nå må de vente minst ett år på neste mulighet til å kvalifisere seg til Mesterligaen.

– Det gjør vondt på den måten at jeg føler at om vi hadde holdt hodet kaldt, skjønt at de var tomme og bare hadde flytta ball i andre omgang, så styrer vi hele spillet, sier trener Kjetil Knutsen til TV 2.

Fikk Glimt som fortjent?

– Ekstra vondt at det er så nær?

– Det gjør vondt på den måten at, hvis vi hadde holdt hodet kaldt og skjønt at de var så tomme, og bare flytta ball i andre omgang, så styrer vi hele spillet. De løper i mellom, orker ikke, det kunne vi fortsatt, men vi gir dem momentum tilbake. Vi begynner å miste ballen på dumme tidspunkt. Det er bittert, jeg føler vi gjorde et ærlig forsøk, sier Glimt-sjefen.

Pressekonferanse etter Dinamo Zagreb - Bodø/Glimt

Pressekonferanse etter Dinamo Zagreb - Bodø/Glimt

Sammen med Hugo Vetlesen og Alfons Sampsted var Knutsen de eneste fra Glimt som møtte pressen etter nedturen.

Vetlesen mener Glimt må ta med seg det positive fra den opplevelsen de nå har vært gjennom.

– Det har vært en fantastisk reise, en fantastisk erfaring å spille mot et så stort lag. Du ser erfaringen de har i løpet av så mange kamper. Vi har ting å lære, spesielt i Europa og på bortebane. Det er tøffe kamper. Du ser når vi snur det i andre omgang at vi er mer enn gode nok, men det er de små lille erfaringene og måten de klarer svare på. Det må vi ta med oss videre og blir gull verdt i gruppespillet som kommer nå, sier han.

Pressekonferanse etter Dinamo Zagreb - Bodø/Glimt

Pressekonferanse etter Dinamo Zagreb - Bodø/Glimt

Marerittstart

Glimt hadde som kjent en 1-0-seier å gå på fra første kamp på Aspmyra, og returoppgjøret på Maksimir begynte slik mange hadde sett for seg; et stort trykk fra hjemmelaget. Etter bare tre minutter kunne de gått opp i ledelsen, men avslutningen fra kort hold gikk over.

Glimt mot Zagreb i Mesterligaen

Noen Glimt-fans hadde tatt turen til Maksimir.

Foto: Marius Guttormsen / NRK

Det burde vært et forvarsel, for bare minuttet senere smalt det igjen. Mislav Orsic fikk ballen umarkert på venstre side etter at Petkovic vant duellen i forkant, og etter litt klabb og babb hamret han ballen høyt i nettet bak Nikita Haikin.

Dermed var Glimts marerittstart et faktum.

– Det målet er Isak Helstad Amundsen sitt ansvar. Marius Høibråten går riktig i duellen, Isak skal sikre, analyserte fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter etter baklengsmålet.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre kampen. Først ropte de på straffespark da Helstad Amundsen var borti ballen med armen, men fikk ikke gehør av kampens dommer Mateu Lahoz. før de kort tid senere skjøt i tverrligger og ut fra 20 meter.

Brassespark

Ti minutter før pause kom mål nummer to for kvelden. Et upresist oppspill fra Marius Høibråten ble snappet av vertene, som satte fart og spilte ut på høyresiden. Et innlegg ble tatt ned av Bruno Petkovic foran mål, og på vakkert vis satte Dinamo-profilen ballen i mål med et brassespark.

– Dette er rett og slett fotballkunst. Det er fullt fortjent at de dobler og leder 2-0, sa TV 2s ekspert Jesper Mathisen etter scoringen. 2-0 var også resultatet da lagene gikk til pause.

Kjetil Knutsen sier han er «utrolig skuffet» over første omgang.

– Da er vi det helt stikk motsatt av hva vi skulle være. Vi skulle være modig og tørre å være oss selv. Da er vi ikke villig til å skape ubalanse bakfra. Vi går og flytter ball og slipper inn to helt horrible mål, sier Knutsen.

I andre omgang var det et annen Glimt-lag som kom på banen. Knutsens menn tok tak i kampen og presset hjemmelaget bakover, men det skulle likevel ta et kvarters tid før de skapte de helt store sjansene.

Da steg Høibråten til værs på en corner fra innbytter Albert Grønbæk, men Dinamo Zagreb reddet på streken.

Magi fra rekordkjøpet

Kort tid senere tok Grønbæk saken i egne hender. Den nyinnkjøpte rekordsigneringen fra Danmark mottok ballen i mellomrom, driblet bort tre kroater og satte inn 1-2-reduseringen for Glimt på vakker vis.

Og vips var lagene like langt.

– Dette (Grønbæk) kan vise seg å være tidenes investering for Glimt. Se den enkeltmannsprestasjonen, Grønbæk gjør det på vakkert vis, kommenterte Jesper Mathisen på TV 2.

Glimt presset på for den avgjørende scoringen, men kampen ebbet ut på 2-1 og dermed 2-2 sammenlagt. Det gjorde at det ble ekstraomganger i Zagreb.

I det 116. og 118. minutt sørget Josip Drmic og Petar Bockaj for scoringene som sendte vertene videre.

Siste nytt

  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal