Gay viste muskler

Løp på årsbeste og satte banerekord!

Tyson Gay
Foto: MATTHEW STOCKMAN / AFP

9,77 er tiden Tyson Gay vant 100 meteren i Roma på. Det er både årsbeste i verden og banerekord i Roma.

Asafa Powell kom på 2. plass med tiden 9, 88. Yohan Blake ble treer med 9,96. Daniel Bailey tjuvstartet igjen, akkurat slik han gjorde på Bislett og i fredagens forsøksheat.

- Jeg har lært meg å refokusere etter tjuvstarter, og det var det jeg gjorde her. Jeg vet ikke om dette er en beskjed til Bolt. Det var ikke 9,69, men jeg er ganske sikker på at han (Bolt) vet at jeg trener og arbeider hardt, sa Gay til AFP.

LES: Gay: Jeg skal sette ny verdensrekord

- Jeg nærmer meg

Asafa Powell holdt følge med Gay de første 60 meterne, men så rykket amerikaneren ifra, men Powell var fornøyd med løpet.

- Jeg er veldig lettet, jeg nærmer meg de beste tidene i år, sa Powell til NRK etter løpet.

- Det er ennå noen uker til VM i Berlin (36 dager) så jeg er ikke bekymret med tanken på formen før mesterskapet.

Video: SE 100-meteren HER!

Video nsps_upload_2009_7_10_21_25_4_574.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Siste nytt

 • Leger i Tokyo advarer mot OL

  6000 leger i den japanske hovedstaden Tokyo legger press på myndighetene i landet om å overtale IOC til å avlyse sommerens OL.

  Legenes advarsel og klare oppfordring framkommer i et åpent brev til statsminister Yoshihide Suga. Det er foreningen som representerer de 6000 legene, som har rettet henvendelsen til japanske myndigheter.

  «Vi ber innstendig om at myndighetene overbeviser IOC om at det blir vanskelig å avholde OL, og at det oppnås en beslutning om å avlyse lekene», heter det i brevet.

  «De medisinske institusjonene som håndterer covid-19 har hendene fulle og har nesten ingen ledig kapasitet», lyder det videre.

  Andre medisinske grupperinger og helseeksperter har også uttrykt bekymring rundt avviklingen av OL den siste tiden. Med to måneder igjen til ilden tennes, står Japan midt i en ny smittebølge.

  I forrige uke gikk også en nasjonal legeforening, som representerer leger på sykehus fra ulike deler av Japan, ut med et klart krav om at OL må avlyses. (NTB)

  FILE PHOTO: People wearing protective face masks are seen in front of the Giant Olympic rings at the waterfront area at Odaiba Marine Park in Tokyo
  Foto: Athit Perawongmetha / Reuters
 • Cantona hedret av Premier League

  Den tidligere Manchester United-stjernen Eric Cantona har fått plass i engelsk fotballs nyopprettede «Hall of Fame».

  Cantona er den tredje spilleren som gis æresbevisningen etter at Premier League opprettet sin egen «Hall of Fame» forrige måned. Målmaskinene Thierry Henry og Alan Shearer var først ute med å bli innvalgt.

  «Hall of Fame» skal anerkjenne og ære spillere som har utmerket seg i Premier League siden starten i 1992.

  Eric Cantona
  Foto: Daniel Cole / AP
 • Kvamme returnerer til Sandviken

  Landslagsspiller Cecilie Redisch Kvamme returnerer til Sandviken, melder klubben i en pressemelding. Kvamme har de siste årene spilt for West Ham, men har nå skrevet under en treårskontrakt for bergensklubben.

  Cecilie Redisch Kvamme
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal