Hopp til innhold

Garnacho slipper straff etter gorilla-emoji – FA fornøyde med forklaringen

Englands fotballforbund (FA) opplyser at Manchester Uniteds Alejandro Garnacho ikke blir straffet for innlegget om lagkamerat André Onana i sosiale medier.

Onana ble helten da han reddet et straffespark på overtid mot FC København i Champions League i oktober. Det fikk Garnacho til å legge ut et bilde av de to sammen med en gorilla-emoji.

Få dager senere bekreftet hovedtrener Erik ten Hag at klubben var i dialog med FA, men at han ikke var bekymret for utestengelse.

Tirsdag ettermiddag bekrefter forbundet at Garnacho slipper straff.

«Vi ba om spillerens forklaring som en del av etterforskningen, og han forklarte at intensjonen med gorilla-emojiene var å understreke styrken til lagkameratene, spesielt André Onana og Harry Maguire. Vi er fornøyde med Alejandro Garnachos forklaring rundt konteksten, så vi vil ikke iverksette disiplinærtiltak», heter det i uttalelsen fra FA.

Forbundet ber likevel argentineren om å være bevisst rundt sitt eget ansvar i sosiale medier.

«Bruken av emojier kan bli tolket ulikt. Vi kommer derfor til å ha kontakt med Kick It Out og spillerorganisasjonen for å diskutere ulike problemstillinger knyttet til bruken av emojier», skriver forbundet videre.

(NTB)

Alejandro Garnacho mottar ballen mot FC København.
Foto: Dave Thompson / AP

Sportsnyheter

Warholm

Warholm stivnet og tok VM-sølv: – Kun fornøyd med gull

Karsten Warholm jaktet det første norske gullet i innendørs-VM siden 1995, men kom til kort på oppløpet.

Siste nytt

 • Prologsjokk i Lahti: Jessie Diggins slått ut

  Den amerikanske sprintdronningen Jessie Diggins ble slått ut av sprintprologen i Lahti.

  Den amerikanske sprinteren, som leder verdenscupen sammenlagt og som ligger på fjerdeplass sammenlagt i sprintcupen, havnet utenfor topp 30 - og dermed ute.

  Diggins var 15 hundredeler unna å ta seg videre.

  – Dette er dagens store overraskelse, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

  Diggins var 11,85 sekunder bak Jonna Sundling, som var suveren i prologen. Hun vant med hele 1,57 sekunder foran landskvinne Linn Svahn.

  De svenske dominerte prologen og ser ut til å bli vonde å møte denne søndagen. De fire beste i prologen var svenske. Kristine Stavås Skistad ble nummer fem.

  Flere nordmenn ble slått ut i prologen. Maria Hartz Melling, Julie Bjervig Drivenes og Lotta Udnes Weng havnet alle utenfor topp 30.

  – I dag har jeg bare meg selv og takke. Jeg er skuffet. Er langt bak og det er for dårlig. Jeg er for svak, for treig og for dårlig teknisk, sier en svært selvkritisk Lotta Udnes Weng til NRK.

  – Det er litt tungt å ryke ut her, det er jo det. Jeg hadde håpet på mer enn det, sier hun.

  Mathilde Myrhvold og Julie Myhre slår følge med Skistad til finalerundene, som starter klokken 11.45.

  Jessie Diggins var helt utslitt etter løpet, men leder Tour de Ski med 45 sekunder.
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • LeBron James nådde utrolig milepæl 

  Superstjernen LeBron James fortsetter å trollbinde basketballsirkuset. Natt til søndag norsk tid passerte han vanvittige 40.000 poeng i NBA-karrieren.

  Milepælen ble nådd i den andre perioden i hjemmekampen mot Denver Nuggets. James klarte kunststykket i sin 1.475. ordinære seriekamp.

  – Det er selvfølgelig kult, særlig når du tar historien til denne ligaen i betraktning. Det er så mange store spillere som har spilt her, så det er stort, sa James etter kampen.

  For Los Angeles Lakers sin del endte det imidlertid med nederlag.

  39-åringen vokste fram som en superstjerne allerede før han slo gjennom i NBA.

  – For første gang på lenge har jeg sett reklamene som ble spilt før debuten min. Det er ganske sykt å tenke på hva slags forventninger det var til meg da jeg var 18 år.

  James har i tillegg bokført 10.847 målgivende pasninger i sin karriere. Det er fjerde best i NBA-historien.

  (©NTB)

  Lakers Suns Basketball
  Foto: Matt York / AP
 • Casper Ruud med finaletap i Mexico

  For andre uke på rad ble Casper Ruud slått i en finale på mexicansk jord. Natt til søndag ble det tap for Alex de Minaur i ATP500-turneringen i Acapulco.

  Nordmannen måtte slukøret se en ny tittelsjanse glippe med settsifrene 6-4, 6-4. For australske de Minaur betød seieren karrierens åttende tittel på ATP-touren.

  Ruud må på sin side skru kalenderen elleve måneder tilbake for å finne forrige turneringsseier. Den kom i portugisiske Estoril i begynnelsen av april i fjor.

  Natt til lørdag norsk tid gikk Ruud seirende ut av den skandinaviske storduellen mot Holger Rune i semifinalen i Acapulco-turneringen. 25-åringen havnet under 1-0 i sett, men nordmannen slo kraftig tilbake og vant kampen 2-1.

  – Jeg er som en kakerlakk. Jeg går ingen steder, og sniker meg bare inn igjen, spøkte Ruud.

  Søndagens finale i Acapulco var Ruuds 20. i karrieren. Sist uke tok han seg til finale i Los Cabos, der det ble tap for Jordan Thompson.

  Den siste periodens sterke resultater på hardcourt gir ham uansett garantert selvtillit inn mot to av årets store turneringer i USA foruten Grand Slam-turneringene: Indian Wells (ATP 1000) og Miami Open (ATP 1000).

  I slutten av mai går Ruud i gang med Roland-Garros, der han de siste to årene har tatt seg hele veien til finale. Begge gangene endte det imidlertid med tap, først mot Rafael Nadal i 2022, før Novak Djokovic ble for sterk i 2023.

  I september 2022 var Ruud rangert som verdens nest beste tennisspiller etter at han tok seg til finale i US Open. Siden har 25-åringen falt på ATP-rankingen, og ved inngangen til denne ukens turnering i Mexico var Snarøya-mannen rangert som nummer elleve.

  (©NTB)

  Casper Ruud

Sendeplan

Kl. Program Kanal