Gangnes på 2. plass: Sesongens sjette pallplass

WILLINGEN/OSLO (NRK): Etter å ha lagt problemene i hoppkarrieren bak seg har Kenneth Gangnes blitt enorm stabil. I dag kom sesongens sjette pallplass da han tok 2. plass bak suverene Peter Prevc.

Kenneth Gangnes hopper seg til en andre plass i Willingen, Tyskland.

Nordmannen hadde knust alle motstand etter å ha strekt seg til 141 meter. Han var da 15,2 poeng foran tyske Severin Freund da Peter Prevc satt igjen på bommen. Men sloveneren er rett og slett best denne sesongen og hopper knapt et dårlig hopp. Han satte igjen konkurrentene på plass etter 145,5 meter i finalen. Da var han samtidig15,5 poeng foran Gangnes og dermed over 30 poeng foran tredjemann Severin Freund.

– Det er nesten så man lurer på hva som gjør ham så overlegen, sier Anders Jacobsen under NRK-sendingen.

Kenneth Gangnes var selv enormt fornøyd etter helgens to 2. plasser.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg kan ikke være noe annet. Jeg sitter igjen med to andre plasser etter helgen. Det er viktig å få dratt herfra med god følelse av at ting er på stell. Det er den største storbakken hvis man ser bort fra skiflygingsbakken, sier Gangnes til NRK.

For nå venter VM i skiflyging for Gangnes og de norske hopperne allerede til helgen.

Fulgte opp gallapris

Men den norske laginnsatsen var meget sterk med fem hoppere blant de ni beste. Lørdag fikk Alexander Stöckl prisen som årets trener på Idrettsgallaen og i dag fulgte laget hans opp igjen denne sesongen.

– Det er nok et resultat som viser at det er mye bra på gang i norsk hoppsport. 5 hoppere topp 9 og ytterligere en topp 16. Slike resultatlister har vi sjelden sett i WC sammenheng og vi skal glede oss over det. Nå gleder vi oss til VM i Skiflyging hvor jeg mener vi har mange outsidere som er klare til å ta neste steg, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

Og det Norges østerrikske landslagstrener har oppnådd det siste året er verdt å stoppe opp ved. Først tok Rune Velta gull og bronse individuelt under VM i Falun. I tillegg tok hopplaget gull i lagkonkurransen og Anders Fannemel satte verdensrekord i skiflyging.

Deretter måtte han få frem et nytt lag da Anders Bardal og Anders Jacobsen la opp etter sesongen. For etter VM-suksessen har også VM-kongen Velta slitt.

Peter Prevc tar seieren igjen i Willingen, Tyskland.

Nye profiler

I stedet har det blitt dyrket frem nye profiler i Kenneth Gangnes, Daniel Andre Tande og Johann Andre Forfang. I går ble også laget nummer to i lagkonkurransen, 0,6 spoeng bak Tyskland, men den ble stoppet etter 1. omgang.

– Vi har vært lenge på tur men vi koser oss ekstremt mye på tur. Jeg er så heldig som får reise med dette laget. Jeg føler meg ekstremt privilegert, sier Gangnes.

Siste nytt

 • Kalla slått i sesongpremieren

  Charlotte Kalla måtte se seg slått av Ebba Andersson på fem km fristil i den svenske sesongåpningen på Bruksvallarna. Andersson gikk i mål 2,6 sekunder foran Kalla. Jens Burman og Karl-Johan Westberg kom likt i mål og delte seieren i herreklassen.

  VINTER-OS 2018 SKIDOR KALLA
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix
 • Hopplegende gir seg i FIS

  Renndirektør Walter Hofer (63) sier han vil gi seg etter 30 år i hoppsporten. Hans siste dag i jobben blir 23. mars i 2020, avslutningsdagen i VM i skiflyging i Planica. Hofer får mye av æren for å ha gjort hopp til en populær TV-sport.

  Ski-VM Lahti 2017.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Caruanas stol fjernet

  Rett før det sjette partiet i VM begynte, ble utstyret inne i spillokalet sjekket med det som så ut som en metalldetektor.

  Etter å ha sjekket lenge, ble Caruanas stol plutselig fjernet. Noen minutter senere ble en lignende stol båret inn til brettet.

  Stol

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 6: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 6 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 6
V-cup hopp
VM sjakk: Parti 6: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Nasjonsligaen: Slovenia - Norge