Frykter hevnaksjon: LSK øker sikkerheten før hatkampen

Det kokte over for enkelte supportere forrige gang Vålerenga og Lillestrøm barket sammen. Nå legges det inn ekstra sikkerhetstiltak før lørdagens skjebnekamp.

Melgalvis

AMPERT: Det kokte over for flere supportere da LSK-spiller Aleksander Melgalvis plantet et LSK-flagg på banen til Vålerenga i mai.

Foto: Eurosport

Da Lillestrøm slo erkerivalene Vålerenga 3-0 i Oslo i mai, ble resultatet overskygget av stygge scener med storming av banen og slåsskamper som måtte brytes opp.

Stormingen startet da Aleksander Melgalvis forsøkte å plante et Lillestrøm-flagg midt på banen.

Vålerenga-trener Ronny Deila har fortsatt ingenting til overs for gesten Melgalvis gjorde den dagen.

– Det er respektløst i mine øyne, men det er hans valg, sier Deila i dag.

Øker sikkerheten

Sikkerhetsansvarlig i Lillestrøm, Ronny Friseth, forteller at har vært mange spekulasjoner om hevn i etterkant av flagg-stuntet.

Han bekrefter at gjøres flere sikkerhetstiltak sammenlignet med det samme oppgjøret Åråsen i fjor.

– Risikovurderingen ser litt annerledes ut i år, det gjør den. Vi gjør noen ekstra tiltak, men hvilke tiltak vi gjør, ønsker vi ikke å spesifisere nærmere.

Selv om flagg-gesten førte til bråk blant supporterne, sitter hovedpersonen Melgalvis selv bare på gode minner fra den dagen.

– Først og fremst var det en bra opplevelse med at vi vant kampen. Det var en artig greie for fansen vår, så var det nok litt ydmykende for dem at vi vant 3-0 på deres hjemmebane. Det ble jo litt styr, men det er sånn som skjer.

Laget supportereffekter av vårens stunt

LAGET SUPPORTEREFFEKTER: Vårens episode i Oslo er populær blant noen LSK-kretser. Her er det blitt laget en musematte av flagg-stuntet.

Foto: Skjermdump

Lillestrøm-trener Jörgen Lennartsson dysser ned betydningen av vårens flagg-stunt.

– Det kan være en ekstra gnist ut fra supporter-perspektivet, det kan jeg skjønne. Samtidig er det ganske rolig i Norge. Jeg er vant til kamper i Sverige hvor det er hundre ganger verre, sier svensken.

– Som å vinne cupfinalen

Lørdagens kamp er også særdeles viktig med tanke på tabellsituasjonen.

Vålerenga er i fryktelig form og har ikke vunnet noen av sine siste elleve kamper. Nå kan de for alvor havne i nedrykksstriden med tap for erkerivalen.

En så lang periode uten seier sliter på helsa til Vålerenga-treneren.

– Det eneste jeg tenker på hver dag er å snu trenden og begynne å vinne fotballkamper igjen. Det er døgnet rundt, sier Deila.

Ronny Deila og Vålerenga er inne i en dårlig periode

TUNG PERIODE: Ronny Deila tror at en seier mot rivalen på lørdag vil kunne være med på å redde det som har vært en blytung høst.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Det er viktig å klare og koble av litt, men når du sitter i sofaen og snakker med noen, så er hodet et annet sted. Spesielt i sånne perioder hvor du leter etter svar. Sove godt er også viktig, selv om det er vanskelig.

Er dette en kamp som kan være med på å redde sesongen hvis dere får en seier?

– Ja, det er det ikke tvil om. Det er en som vil bli husket. Det er disse kampene som det er gøy å spille. Den perioden vi har vært i nå har vært tøff, men med seier på lørdag, vil det være som vi har vunnet cupfinalen.

Siste nytt

 • Det meste gikk galt for Hovland

  De to norske golfproffene Viktor Hovland og Kristoffer Ventura må reise tomhendt hjem fra Mexico etter at ingen klarte «cuten» lørdag. Før den andre runden av årets nest siste PGA-turnering Mayakoba Golf Classic lå nordmennene på henholdsvis 31.- og 44.-plass. Men på lørdagens runde gikk det meste imot unggutta som til slutt havnet utenfor «cuten».

  Dermed misset Hovland cuten for første gang siden januar, og for første gang som proff på PGA-touren. Han endte på en 83.-plass. Hovland var på forhånd regnet som en av favorittene til å vinne turneringen. Ventura endte på 93.-plass. (NTB)

  Greenbrier Golf
  Foto: Steve Helber / AP
 • Ebba Andersson på krykker

  Den svenske langrennsstjernen Ebba Andersson har pådratt seg en kneskade. Hun går på krykker etter at hun skadet kneet på en løpetur. Det er usikkert om hun stiller til den nasjonale åpningen i Gällivare neste helg. Andersson har slitt med knærne tidligere og har operert flere ganger. (NTB)

  Verdenscup langrenn
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Disse er klare for fotball-EM:

  Gruppe A: England og Tsjekkia
  Gruppe B: Ukraina
  Gruppe C: Tyskland og Nederland
  Gruppe D: Ikke avklart
  Gruppe E: Kroatia
  Gruppe F (Norges gruppe): Spania og Sverige
  Gruppe G: Polen og Østerrike
  Gruppe H: Frankrike og Tyrkia
  Gruppe I: Belgia og Russland
  Gruppe J: Italia og Finland

  Sverige
  Foto: Vadim Ghirda / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal