Hopp til innhold

Frykter laget som har vært MYE bedre enn Norge i år

I løpet av året har Norge møtt Frankrike fire ganger. Det har endt med fire brutale tap.

Thorir Hergeirsson

Landslagssjef Thorir Hergeirsson forsøkte å mane de norske jentene til innsats mot Frankrike da lagene møttes 21. september. Det hjalp ikke, og Norge tapte mot de franske jentene for fjerde gang på få måneder.

Foto: Bagger, Henrik / SCANPIX

– De var mye bedre enn oss i de kampene vi har møtt dem. Altså de var MYE bedre, sier en krystallklar Thorir Hergeirsson til NRK.

Sent fredag kveld sikret Norge finaleplassen i håndball-VM etter en svært god kamp mot Spania. Tidligere på kvelden ble det klart at finalemotstanderen blir Frankrike.

De franske jentene, som har slått ut medaljefavorittene Sverige og Russland tidligere i mesterskapet, vant greit med fem mål mot Danmark.

Og mens Norge tidvis har lekt seg gjennom sluttspillet med seire over antatt svakere motstand i Nederland, Kroatia og Spania, er det en langt tøffere motstander som møter Norge i finalen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Dyster statistikk

I løpet av 2011 har Norge nemlig møtt de franske jentene fire ganger. Det har endt med fire krystallklare tap og en samlet målforskjell på 114-82 i fransk favør.

Det gjør den sindige landslagssjefen betenkt før søndagens finale.

– De har et arsenal av spillere som holder et enormt nivå. De har blitt et maskineri. Skal vi ta Frankrike, så må vi toppe våre beste kamper her nede. Ellers har vi ikke mulighet, sier Heiregirsson.

2011 har vært et mildt sagt variabelt år for håndballjentene. Etter EM-gullet for nøyaktig et år siden, har Norge måttet klare seg uten flere sentrale spillere.

Kaptein Gro Hammerseng har ikke vært med gjennom året ettersom hun er gravid, Tonje Larsen er ikke lenger med, og Nora Mørk har slitt med skader.

Det har ført til at helt nye spillere nå har fått tillitt. Men tidlig på året ga det dårlige resultater.

Variabelt år

Norge tapte seks av de første ni kampene i 2011, og da Norge gikk på sitt fjerde strake Frankrike-tap så sent som 21. september, var det lite som liknet på VM-medalje av årets utgave av Norge.

– Det skal sies at vi holdt på med utprøving i denne perioden, og vi ga unge spillere tillitt. Vi rokerte mye, og vi prioriterte andre ting, sier Heirgeirsson om de mange tapene mot Frankrike.

Før han legger til:

– Men de var mye bedre enn oss.

Sommermodus

Marit Malm Frafjord

Kaptein Marit Malm Frafjord har kriget og vunnet mye så langt i VM. Heller ikke finalemotstander Frankrike er hun særlig bekymret for.

Foto: RICARDO MORAES / Reuters

Nettopp de mange utprøvingene Norge drev med i månedene før mesterskapet, gjør at landslagskaptein Marit Malm Frafjord ikke vil tillegge tapene mot Frankrike spesielt stor vekt.

– I kampene vi har spilt mot dem har vi hatt langt fra det laget vi spiller med her. Jeg er ikke så redd for at de vant med ti mål i sommer. For jeg synes ikke det kan sammenliknes med det laget og den formen vi er i nå, sier hun.

To av de mest brutale tapene kom dessuten i juli måned.

– Da hadde de ligget tre uker i treningsleir, mens vi ikke hadde rørt en håndball på en måned, sier kapteinen.

PS: Frankrike sliter med skader på sentrale spillere. Verken Allison Pineau eller Mariama Signate kan være med mot Norge

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Glimt møter Lillestrøm i cupens 3. runde

    Onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. Tittelforsvarer Molde gjester Hødd.

    Molde er regjerende norgesmestere etter at de slo Bodø/Glimt 1-0 i fjorårets finale. Årets utgave avgjøres 7. desember på Ullevaal stadion.

    Allerede 1. mai skal neste runde spilles. Disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet):

    Sogndal – KFUM Oslo, Lysekloster – Kjelsås, Bodø/Glimt – Lillestrøm, Eik Tønsberg/Fredrikstad – Rosenborg, Råde – Hønefoss/Sarpsborg 08, Strømsgodset – Kristiansund, Hødd – Molde, Tromsdalen – Viking, Egersund – HamKam, Sandnes Ulf – Odd, Alta – Stabæk, Arendal – Bryne, Eidsvold Turn – Åsane, Ranheim – Raufoss, Levanger – Brann, Oppsal/Vålerenga – Tromsø.

    Alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. Torsdag spilles Fredrikstad – Eik Tønsberg, Sarpsborg – Hønefoss og Oppsal – Vålerenga.

    Det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. I første runde røk eliteserielagene Haugesund og Sandefjord ut for henholdsvis Torvastad og Fløy. Resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Lillestrøm - Bodø/Glimt (0-5)
    Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal