NRK Meny
Normal

Frustrert Svendsen trakk seg fra stafetten

ANTERSELVA (NRK): Emil Hegle Svendsen skulle gå 2. etappe, men står nå over dagens stafett. VM-forberedelsene har ført til stor frustrasjon for Svendsen.

Emil Hegle Svendsen

MISFORNØYD MED SITUASJONEN: Emil Hegle Svendsen har ikke vært fornøyd med hvordan sesongen har utviklet seg. Nå har han trukket seg fra stafetten.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

De siste årene har trønderen vært fast ankermann for det norske laget. Men nå fungerer det dårlig for ham, snaue seks uker før VM på hjemmebane i Holmenkollen.

Først ble stafettlaget satt opp med Tarjei Bø på ankeretappen mens Svendsen, i stedet for den vanlige sisteetappen, skulle gå 2. etappe. I dag tidlig har det kommet en kontrabeskjed. Svendsen står over stafetten. I stedet går Lars Helge Birkeland. Meldingen fra forbundet er Svendsen ikke er syk, men ikke føler seg «helt pigg».

– Merkelig

NRK-ekspert Liv Grete Skjelbreid har troen på at Svendsen skal få et vellykket VM. Men hun syns resultatsvikten til Svendsen er merkelig ettersom hun mener han har sett sterk ut.

– Jeg syns Emil har sett sterk ut hele vinteren. Det er litt merkelig at han ikke går fortere enn han gjør. Derfor så tenker jeg at han må konsentrere seg om VM og bruke all tid på å finne ut hva som gjør at han ikke går bra ettersom han har så bra treningsgrunnlag, sier Skjelbreid.

Men Svendsen har nesten hele sesongen pratet om at det ikke har fungert særlig godt, eller fungert altfor sjelden, denne sesongen.

– Når man føler at man har gjort en så bra jobb, så blir det slik at man føler man fortjener resultater, sa Svendsen etter gårsdagens jaktstart.

- Det går tungt

Etter 12. plassen på jaktstarten med en bom i går var det en tydelig frustrert Svendsen som gikk gjennom pressesonen.

– Jeg ser de går tog med norske flagg oppi teltet der og det er ikke for meg for å si det slik. Det går tungt, sa Svendsen.

Han har også jaktet nye ski etter at han måtte vrake store deler av skiparken før sesongen. Det har ikke vært Svendsens sesong slik han ønsket at den skulle være. Men gjennom julen jaktet han nye skipar og fremsto fornøyd med den jobben etter nyttår.

– Jeg skal forsøke å være enda mer nøye med tingene jeg gjør. Man planlegger ut fra en ideell sesong hittil. Det har det ikke vært. Frem til nå kan jeg ikke være fornøyd og hvis jeg fortsetter i samme sporet så blir det ikke noe bedre heller, sa Svendsen.

Svendsen innrømmer at resultatene denne sesongen har gjort at han har blitt frustrert og at han funderer mye over det.

Det norske laget på stafetten er nå Ole Einar Bjørndalen, Lars Helge Birkeland, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø.

Siste nytt

 • Lindelöf må stå over for Sverige

  Victor Nilsson Lindelöf er blitt sjuk og kan derfor ikkje spele Sverige si VM-opning mot Sør-Korea. Det melder Expressen. Pontus Jansson tek Manchester United-spelaren sin plass i midtforsvaret.

  Victor Nilsson Lindelöf før landskampen mot Norge i juni.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Brækhus boksar i Moskva

  Cecilie Brækhus (36) skal for første gong bokse i Aust-Europa. Det skjer 21. juli når ho boksar siste oppvarmingskamp før Oleksandr Usyk og Murat Gassiev skal gjere opp om VM-beltet, melder VG. Brækhus sin motstandsar blir Inna Sagajdakovskaja.

  Brækhus bokser i Los Angeles.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Salah klar til dyst mot Russland

  Mohamed Salah er endelig klar for VM-debut når Egypt går for seier mot høytflygende russere i St. Petersburg tirsdag. – Han spiller kampen etter å ha deltatt i to treningsøkter, sier en talsmann for Egypt-troppen, ifølge nyhetsbyrået DPA.

  TOPSHOT-FBL-WC-2018-MATCH2-EGY-URU
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Belgia - Panama
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
Best i verden: Tidenes fotball-VM