Hopp til innhold

Var milevis fra pallen i januar - tok sølv i VM: – Jeg traff «rock bottom»

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Jarl Magnus Riiber og Espen Andersen ga det de kunne og tok sølv på lagsprinten. For sistnevnte lå det ikke i kortene at han skulle ta en VM-medalje.

VM på ski 2021 i Oberstdorf

TØFF SESONG: Espen Andersen (t.v.) har slitt med å hevde seg i toppen i år. I VM ble det sølv sammen med Jarl Magnus Riiber (t.h.).

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Jeg ødelegger gullsjansene våre i dag. Andersen leverer ti av ti. Lagmessig er det fint at han leverer såpass i dag, sier Riiber til NRK.

Verken Riiber eller Andersen klarte å hente inn nok sekunder, og måtte til slutt innse at det var sølvet det stod om. Gullet havnet utenfor rekkevidde.

– Jeg pissa jo på Lamparter i prøveomgangen i dag, og så «choker» jeg så det ljomer etter i rennhoppet. Og der røk det rett og slett i dag, sier Riiber, som skuffet i hoppdelen.

Men lagkameraten hadde mye å være glad for likevel.

– Traff «rock bottom»

– Jeg er kjempefornøyd. Vi gikk for gull i dag, men de var sterke foran der, sier Andersen til NRK.

Og det er kanskje ikke så rart at Andersen er litt mer fornøyd enn lagkameraten. Han har ikke vært i nærheten av nivået til Riiber denne sesongen, og har tiendeplass som beste plassering.

VM på ski 2021 i Oberstdorf, Espen Andersen

Espen Andersen ble valgt som lagkameraten til Riiber foran Jens Lurås Oftebro.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Jeg er superfornøyd uansett. Jeg ble vraket til verdenscup tidligere i januar og var ikke i nærheten. Jeg var så langt unna VM at du aner ikke, sier Andersen til NRK.

I januar gikk han flere konkurranser i kontinentalcupen - nivået under verdenscupen.

At det skulle bli sølv i VM hadde han ikke trodd hvis han hadde fått høre det i januar.

– Jeg hadde trodd at dere tulla med meg. Jeg var så dårlig at jeg var knapt topp 15 i Norge i starten av januar. Jeg begynte nesten å trykke på knappene om det var verdt å holde på videre. Så da sa jeg til meg selv at jeg skulle gi det et skikkelig forsøk, forteller Andersen.

– Jeg følte jeg traff skikkelig «rock bottom» på et vis. Jeg hoppa dårlig og gikk skikkelig baklengs så da tenkte jeg at det blir ikke noe dårligere enn det her utover vinteren.

Riiber skryter også av lagkameraten.

– Jeg er imponert. Det rennhoppet hans i dag viste hva han er laget av. Jeg var ekstremt sikker på at det kunne bli et bra lag med Andersen. Han viser i dag at toppnivået hans er blant verdens beste, sier Riiber.

Jarl Magnus Riiber og Espen Andersen måtte se seg slått av Lukas Greiderer og Johannes Lamparter.

– Det går ikke dette her

Riiber var nok revansjelysten etter sølvet for noen dager siden. Han plukket åtte sekunder på første etappe, og startet å jobbe Norge inn i gullkampen. Før start var det rett over halvminuttet opp til Østerrike og Japan.

I de påfølgende etappene klarte de ikke hente like mye, men passerte likevel Japan som ledet før langrennet.

Norge ga på ingen måte opp kampen, men Østerrike var fryktelig sterke.

Sekundene rant på, og inn på den siste etappen var Norge 32 sekunder bak. Samme avstand til østerrikerne som før langrennet.

– Nå må Riiber begynne å plukke. Skal du ha gull må du bare kjøre alt du har, sa kommentator Jann Post da Riiber gikk en av sine siste runder.

– Han må ikke safe noe. Ikke gå på sikkerhet, han må ut og krige litt.

Siste nytt

  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for ti tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

    Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

    Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

    – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters
  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    De to siste eliteserielagene var også i aksjon torsdag kveld. Med Fredrikstad og Sarpsborg 08 sine avensement røk ingen av de 14 gjenværende klubbene fra øverste nivå ut i andre runde.

    Fredrikstad tok seg videre etter 5-2-seier mot Eik Tønsberg. Laget fra Plankebyen får besøk av Rosenborg i neste runde.

    Sarpsborg 08 gjorde jobben med sin 2-1-seier mot Hønefoss. Østfold-laget møter Råde borte i runde tre.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal