Hopp til innhold

Friski: Leo Landrø (18) på verdenscuppallen som finaledebutant

Leo Landrø var fryktløs og svært nær å vinne friskisportens verdenscupavslutning i Big Air i franske Tignes. 18-åringen ble nummer to i sin første finale.

Geilo-gutten fikk en totalscore på 185,50 poeng mot den amerikanske vinneren Alexander Halls 186,50.

En litt svak landing i tredje og siste forsøk stoppet ham fra å ta en sjokkseier. Landrø var beste poengplukker i kvalifiseringen.

Han hadde 11.-plass som toppresultat og aldri før tatt seg til en finale i verdenscupen. På fransk snø kom hans definitive gjennombrudd.

Tenåringen hadde beste enkeltscore i begge de to første omgangene med 91,50 og 94,00 poeng. På tredje forsøk greide han 87,75.

Det er de to beste hoppene med ulike triks som utgjør totalsummen.

Birk Ruud åpnet med 80,00 poeng og fulgte opp med fall i neste forsøk. I det tredje kjørte han på det trygge, og Norges antatt sterkeste kort ble bare nummer seks med en tellende score på 163,75.

Tidligere på dagen prøve Ruud seg i verdenscupen i snowboard samme sted. Med brett viste han lovende takter og ble nummer 37 i slopestylekvalifiseringen. Dobbeltkjøret kan forklare skuffelsen i Big Air-finalen.

Leo Landrø etter VM-gullet i Big Air
Foto: Skiforbundet

Siste nytt

 • Kilde om comeback i sesongåpningen: – Det kommer for tidlig

  Aleksander Aamodt Kilde er i full gang med opptrening etter de alvorlige skadene han pådro seg i det dramatiske fallet Wengen i januar.

  Det har vært mye usikkerhet rundt comebacket, men alpinisten ser lysere på situasjonen nå enn tidligere.

  – Det er fortsatt veldig usikkert når det blir. Men jeg er ganske sikker på at det blir. Uten å være hundre prosent sikker, men jeg har en følelse på at dette kommer til å gå bra en gang, sier Kilde til NRK.

  Men på spørsmål om vi kan få se ham allerede i sesongåpningen i østerrikske Sölden, er svaret tvilende.

  – Det kommer for tidlig. Det synes jeg egentlig er greit å bare legge på bordet med en gang. Sånn jeg ser det for meg nå. Så får det heller det bli en super overraskelse hvis jeg klarer å være på start da. Akkurat nå ser det litt tidlig ut, sier Kilde.

  Hastverk er noe han ikke ønsker å ha inn mot comebacket. For enda har ikke 31-åringen prøvd seg med ski under beina etter hendelsen. Men det er det neste på planen.

  – Jeg tenker kanskje jeg skal prøve meg på Snø (snøhallen på Lørenskog) her hjemme først. Det blir mest sannsynlig kanskje i juni. Skikjøring og skikjøring, men i hvert fall ski under beina. Det er første steg, sier han.

  Aleksander Aamodt Kilde
  Foto: Martine Sørhus / NRK
 • Jørgen Isnes forlenget kontrakten med Strømsgodset

  Jørgen Isnes har skrevet under på en ny avtale som binder ham til Strømsgodset ut 2027-sesongen.

  – Jeg er både stolt og ydmyk. Det trigger meg veldig til å gå videre på det vi har startet på. Jeg føler trygghet og tillit både i og utenfor klubben, og jeg gleder meg virkelig til fortsettelsen, sier Isnes til klubbens nettside.

  Isnes' kontrakt med Godset gikk opprinnelig ut i 2025.

  – Jørgen er en dedikert trener som jobber hardt og har en hunger etter fremgang i alt vi foretar oss. Han er opptatt av utvikling og har en god innstilling til jobben som hovedtrener i Godset, sier sportssjef Jostein Flo.

  avCx4WL1tX4
  Foto: NTB
 • Ruuds kamp i Paris flyttet innendørs

  Casper Ruuds kamp i 2. runde av Roland-Garros er flyttet til arenaen Suzanne-Lenglen som har tak. Kampstart er klokken 18.45.

  Det opplyser far og trener Christian Ruud til NTB.

  Motstander for Ruud er spanske Alejandro Davidovich-Fokina. Oppgjøret skulle i utgangspunktet bli spilt på Simone Mathieu-arenaen utendørs.

  Regn har preget innledningen av Grand Slam-turneringen i den franske hovedstaden. Flere kamper er flyttet på, og også torsdag har kamper blitt utsatt.

  7tX-xZUaW1g
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal