NRK Meny
Normal

– Jeg har nesten glemt ulykka

OSLO (NRK): Mats Zuccarello har akkurat blitt friskmeldt etter den alvorlige hodeskaden. Han forventer å bruke tid på comebacket.

Mats Zuccarello

– TENKER IKKE PÅ ULYKKA: Mats Zuccarello mener han er klar for en ny NHL-sesong.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

SPO-HKO-HKN-NEW-YORK-RANGERS-V-TAMPA-BAY-LIGHTNING---GAME-SIX

FORNØYD: Rangers-trener Alain Vigneault.

Foto: Mike Carlson / Afp

– Det skal bli deilig å komme i gang igjen. Jeg har det bra og er «fit for fight», sier Mats Zuccarello til NRK utenfor Askerhallen, hvor han mandag trente med NTG.

Det var 25. april og sluttspill i NHL da den norske New York Rangers-stjernen ble truffet i hodet av et knallhardt skudd. I ettertid var klubben hemmelighetsfull angående Zuccas skade, helt til han selv i juni fortalte om de alvorlige konsekvensene med blant annet gå- og taleproblemer.

Først i helgen ble nordmannen 100 prosent friskmeldt av legeteamet i Rangers, men nå ser han fram mot et comeback på isen i Madison Square Garden.

– Jeg er veldig fornøyd med å få han friskmeldt. Han er en stor del av laget vårt, sa New York Rangers-trener Alain Vigneault til nhl.com fredag.

Lenge siden kampsituasjoner

I september drar laget på treningsleir - eller camp, som de sier på den andre siden av havet. Der vil Zucca finne veien tilbake til gamle takter.

– Jeg gleder meg til å komme i gang igjen, og til å møte gutta og de nye spillerne. Jeg må tilbake til rutiner og sånn, forteller han.

– Hvordan er formen din nå?

– Det er lenge siden jeg har vært i kampsituasjoner. Derfor tar det helt sikkert tid å komme i gang. Men jeg har trent bra (fysisk), så det skal ikke være noe problem. Jeg er klar til sesongstart om ikke noe annet skjer, svarer Mats Zuccarello og legger til.

– Jeg er rolig og avslappet.

– Har glemt ulykka

Den norske stjernen innrømmer imidlertid at han ikke vet hvordan han vil reagere om han kommer i farlige situasjoner med hodet.

– Jeg vet ikke. Det er vanskelig å si før jeg er i de situasjonene, sier han, før han drar på det.

– Jeg tenker ikke på det nå. Det er nesten glemt.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering