NRK Meny
Normal

– Jeg har nesten glemt ulykka

OSLO (NRK): Mats Zuccarello har akkurat blitt friskmeldt etter den alvorlige hodeskaden. Han forventer å bruke tid på comebacket.

Mats Zuccarello

– TENKER IKKE PÅ ULYKKA: Mats Zuccarello mener han er klar for en ny NHL-sesong.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

SPO-HKO-HKN-NEW-YORK-RANGERS-V-TAMPA-BAY-LIGHTNING---GAME-SIX

FORNØYD: Rangers-trener Alain Vigneault.

Foto: Mike Carlson / Afp

– Det skal bli deilig å komme i gang igjen. Jeg har det bra og er «fit for fight», sier Mats Zuccarello til NRK utenfor Askerhallen, hvor han mandag trente med NTG.

Det var 25. april og sluttspill i NHL da den norske New York Rangers-stjernen ble truffet i hodet av et knallhardt skudd. I ettertid var klubben hemmelighetsfull angående Zuccas skade, helt til han selv i juni fortalte om de alvorlige konsekvensene med blant annet gå- og taleproblemer.

Først i helgen ble nordmannen 100 prosent friskmeldt av legeteamet i Rangers, men nå ser han fram mot et comeback på isen i Madison Square Garden.

– Jeg er veldig fornøyd med å få han friskmeldt. Han er en stor del av laget vårt, sa New York Rangers-trener Alain Vigneault til nhl.com fredag.

Lenge siden kampsituasjoner

I september drar laget på treningsleir - eller camp, som de sier på den andre siden av havet. Der vil Zucca finne veien tilbake til gamle takter.

– Jeg gleder meg til å komme i gang igjen, og til å møte gutta og de nye spillerne. Jeg må tilbake til rutiner og sånn, forteller han.

– Hvordan er formen din nå?

– Det er lenge siden jeg har vært i kampsituasjoner. Derfor tar det helt sikkert tid å komme i gang. Men jeg har trent bra (fysisk), så det skal ikke være noe problem. Jeg er klar til sesongstart om ikke noe annet skjer, svarer Mats Zuccarello og legger til.

– Jeg er rolig og avslappet.

– Har glemt ulykka

Den norske stjernen innrømmer imidlertid at han ikke vet hvordan han vil reagere om han kommer i farlige situasjoner med hodet.

– Jeg vet ikke. Det er vanskelig å si før jeg er i de situasjonene, sier han, før han drar på det.

– Jeg tenker ikke på det nå. Det er nesten glemt.

Siste nytt

 • Bøkko går lagtempo

  Håvard Bøkko ersatter Sindre Henriksen på lagtempoen. Det bekrefter landslagssjef Sondre Skarli til NRK. Henriksen hadde store problemer på kvartfinalen. De to andre på laget er Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen.

  Bøkko
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Kasai sikter mot to nye OL

  Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 53 år når han hopper under OL i 2026.

  Kasai
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Gull-Krüger: – Surrealistisk

  Simen Hegstad Krüger viste frem OL-medaljene da han landet på Gardermoen mandag.

  – Hele OL har vært en surrealistisk opplevelse. Jeg trenger noen dager for å lande litt. Jeg tror fortsatt ikke helt at medlajene er mine når jeg ser på dem, sier han.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: MARTIN JUTKVAM

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang