Hopp til innhold

Franske medier: Tidligere Bodø/Glimt-helt angrepet av væpnede menn – skudd avfyrt

Tidligere Bodø/Glimt-profil Faris Pemi Moumbagna og en lagkamerat i den franske storklubben Marseille ble angrepet av bevæpnede menn natt til mandag, ifølge franske medier.

Moumbagna, som forlot Glimt til fordel for Marseille tidligere i år, skal ha vært på vei hjem fra den franske klubbens treningsanlegg da bevæpnede menn slo til mot bilen hans. Også kjøretøyet til lagkamerat Jean Onana oppgis å ha vært mål for angrepet.

En rekke franske medier, blant dem Le Parisien , RMC og TV-kanalen Europe 1 beskriver episoden med henvisning til kilder i fransk politi.

Omstendighetene og gjerningsmennenes hensikt beskrives samtidig som å være uklare.

Moumbagna og Onana ankom natt til mandag Marseilles treningsanlegg etter at laget hadde returnert til egen by fra ligamøtet med Le Havre søndag kveld. Rett før klokken 04.00 skal de to spillerne ha hentet sine private biler og satt kursen hjemover.

Le Parisien skriver at påtalemyndigheten bekrefter de faktiske forhold. Samtidig pågår det en etterforskning for å få ytterligere klarhet i situasjonen.

Kilder i fransk politi siteres på at Moumbagna og Onana klarte å unnslippe situasjonen, samtidig som gjerningsmennene flyktet fra stedet. Ifølge flere medier var det i etterkant flere kulehull i de to Marseille-spillernes biler.

Le Parisien hevder å ha snakket med en kilde internt i Marseille. Vedkommende opplyser at Moumbagna og Onana er uskadde, men «ekstremt sjokkerte». Den franske storklubben opplyses videre å være i løpende kontakt med alle sine spillere og aktuelle myndighetsorganer. (NTB)

Faris Pemi Moumbagna
Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Siste nytt

  • Sykdomstrøbbel i Frankrikes EM-tropp

    Frankrike-trener Didier Deschamps og flere spillere skal være rammet av forkjølelsessymptomer få dager før lagets første kamp spilles i fotball-EM.

    I følge franske medier skal flere av spillerne ha våknet opp med forkjølelse torsdag morgen. Det skal visstnok ha gått hardest utover Bayern München-stjernen Kingsley Coman.

    – Fra mitt ståsted ser det ut til at det går mye bedre. Jeg hadde influensa på tirsdag med litt feber. Men det er bedre nå. Hele laget er bedre, utenom Coman, som er litt sykere, sa Ousmane Dembélé på en pressekonferanse, ifølge DPA.

    For Frankrike braker EM løs på mandag, hvor Østerrike står på motsatt banehalvdel.

    Kingsley Coman
  • Frankrike får tildelt OL-medalje 124 år på etterskudd

    Lloyd Hildebrand tok sølv på 25 kilometer sykling under OL i 1900, som ble arrangert i årets vertsby Paris.

    Torsdag har den eksekutive komiteen i IOC besluttet å ta sølvmedaljen fra Storbritannia og gi den til Frankrike.

    På den tiden kunne utøverne selv melde inn ett lisensnummer fra landet de representerte.

    Nyere undersøkelser har imidlertid vist at Hildebrand var født og oppvokst i Frankrike. I tillegg skal han ha konkurrert for en fransk klubb før og etter mesterskapet.

  • Marerittstart for Hovland i U.S. Open

    Viktor Hovland har kommet virkelig skjevt ut på den første runden i majorturneringen U.S. Open.

    Etter en par på rundens første hull, slo Hovland seg ut i trøbbel med utslaget på nordmannens andre hull. Nordmannen klarte å slå seg fremover, men endte da opp helt inne ved en kant og måtte melde ballen uspillbar. Dermed endte han opp med en dobbeltbogey, før han fortsatte med en bogey på det neste hullet.

    Hovland startet runden på hull ti og da han kom til hull 14 fortsatte problemene. Fra greenbunkeren fikk han akkurat ballen opp på greenen, men ikke nok til å unngå at den trillet ned igjen. På det andre forsøket ble ballen liggende på greenen, men Hovland misset putten og måtte konstatere nok en dobbeltbogey.

    Dermed er han altså hele fem slag over par etter fem spilte hull og i skrivende stund helt nede på en delt 129. plass, ti slag bak leder Patrick Cantlay.

    U.S. Open er én av fire majorturneringer i golf for menn, ved siden av The Masters, PGA Championship og The Open. Hovland har hatt en rufsete start på året, men fant tilbake til gamletrener Joe Mayo i forkant av PGA Championship i mai og endte der på tredjeplass.

    Viktor Hovland

Sendeplan

Kl. Program Kanal