Zlatan skal gå ut i streik

Klubbene i Frankrikes to øverste divisjoner skal ut i streik.

Zlatan

Zlatan Ibrahimovic er fransk fotballs best betalte spiller. De nyinnførte skattereglene gjør at store deler av inntektene hans havner hos den franske skatteetaten.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

I april kom beskjeden fra den franske regjeringen om at de høytlønnede stjernene i fransk fotball ikke slipper unna den dengang nye, skyhøye toppskatten i landet.

– Det nye systemet kommer til å gjelde alle bedrifter som utbetaler lønninger på mer en én million euro, het det i en uttalelse fra landets statsminister, Jean-Marc Ayrault.

Streiker

Enklere forklart: Tjener du mer enn cirka 7,5 millioner kroner i året, må du betale toppskatt. Erklæringen betyr at spillere kan måtte skatte hele 75 prosent av det de måtte tjene etter den første millionen euro.

For stjernespillere som Zlatan Ibrahimovic, som tjener opp mot hundre millioner i året, betyr dette store kutt i utbetalt lønn. Nå har fotballforbundet sett seg lei.

Helgen 29. november til 2. desember vil det ikke spilles kamper i de to øverste franske divisjonene – spillerne tas ut i streik.

– Det vil blir en helg uten kamper i slutten av neste måned, sier Jean-Pierre Louvel, president i UCPF (Union des Clubs Professionels de Football) på en pressekonferanse, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Koster klubbene dyrt

– De nye skattereglene kommer til å koste Ligue 1-klubber mer enn 500 millioner kroner, skrev det franske fotballforbundet i en uttalelse da den nye toppskatten ble vedtatt.

Det ble spekulert i at flere høyt lønnede spillere ville forlate ligaen, men enn så lenge har Zlatan og resten av stjernegalleriet i Paris Saint-Germains forblitt i Frankrike.

Fotballnyheter