Vålerengas hovedtrener går til Stabæk

Vålerengas hovedtrener Cecilie Berg Hansen blir assistenttrener for Stabæk, som styrker trenersiden foran kommende sesong.

Cecilie Berg Hansen

Cecilie Berg Hansen går fra hovedtrenerjobb i Vålerenga til assistenttrener for Norges beste kvinnelag i 2013, Stabæk

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Berg Hansen tok over treneransvaret for Vålerenga i 2009. Da var laget i 2. divisjon. Nå er VIF vel etablert i toppserien, og treneren føler hun har nådd sine mål med Oslo-laget.

– Det var et vanskelig valg, men det er på tide med nye utfordringer i en toppklubb med mange flinke folk, sier Cecilie Berg Hansen til NRK.no.

Ikke opptatt av å være sjef

Berg-Hansen går fra å være sjef til å bli assistent i en klubb i samme divisjon.

Jeg er ikke opptatt av å være sjef. Jeg vil være med i et trenerteam med mine oppgaver, sier hun.

Berg-Hansen tror assistentjobben kan hjelpe henne til senere å bli hovedtrener.

Også Stabæks tidligere spiller Katrine Pedersen går inn som assistenttrener i Øyvind Eides team. Den danske spilleren la opp etter årets sesong.

– Flere som trenger oppfølging

Richard Jansen

– Vi har flere spillere som trenger oppfølging, derfor er det spillernes eget ønske at vi styrker trenerteamet, sier Stabæks sportslige leder Richard Jansen

Foto: Jon Hauge

For Stabæk er dette ledd i satsingen på å følge opp den gullkantede 2013-sesongen.

– Spillerne ønsker to assistenter. Vi får en større stall i 2014. Det blir flere spillere som trenger oppfølging, sier sportssjef Richard Jansen til NRK.no.

Stabæk tok "the double" med seier i serie og cup denne sesongen, og skal derfor spille i mesterligaen til høsten. Klubben har allerede hentet inn landslagsspillerne Ingvild Isaksen fra Kolbotn og Melissa Bjånesøy fra Sandviken.

Fotballnyheter