– Vålerenga kan fort bli et lag å regne med i år

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken mener Vålerenga fremstod som et kynisk og robust lag da de slo Strømsgodset i serieåpningen.

Christian Grindheim

FORNØYD: Christian Grindheim scoret VIFs første mål.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

NRKs fotballekspert likte det han så av Vålerenga på Ullevaal mandag.

– Har de flyt og unngår skader, kan de havne helt i toppen av tabellen denne sesongen. Det var bra av Vålerenga. De spilte litt mer kynisk og virket mer robuste. Vålerenga kan fort bli et lag å regne med i år, sier han, og legger til:

– Det tredje målet til Gunnarsson var glimrende, sier han.

Målet til Niklas Gunnarsson var god fotballskole, og kom etter en svært god kontring av VIF etter 70 minutters spill.

Heltne Nilsen fant en godt plassert Gunnarsson som deretter skjøt hardt i det lengste hjørnet og ordnet 3-1-ledelse til hjemmelaget. Noe som også ble resultatet.

VIF-trener Kjetil Rekdal var svært fornøyd med laget sitt etter poengfangsten.

– Førsteomgangen var fantastisk. At vi vinner 3-1 mot Godset er jeg veldig fornøyd med. Godset er et knallgodt lag, sier Rekdal til TV 2.

Grindheim-frispark

Det var Vålerenga som åpnet klart best på Ullevaal i serieåpningen mandag. Hjemmelaget styrte mye av spillet og var det mest aggressive av de to lagene det første kvarteret.

– Det virker nesten som om Vålerenga har flere spillere på banen akkurat nå, kommenterte TV 2s fotballekspert Egil «Drillo» Olsen.

Det var derfor i spillets gang da Christian Grindheim førte VIF i ledelsen på et nydelig utført frispark etter 14 minutters spill.

Frisparket ble tatt fra rundt 22 meters hold. Rogalendingen skjøt treffsikkert over Godset-muren og rett i nærmeste hjørne til stor jubel fra VIF-fansen.

Godset-trener David Nielsen

FRUSTRERT: Godset-trener David Nielsen roper frustrert til fjerde dommer Trygve Kjensli (t.v.) under kampen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Dramatisk avslutning på 1. omgang

Det ble en dramatisk og spennende 1. omgang, og etter 37 minutter greide Strømsgodset å kjempe seg til 1-1 etter en kontring.

Flamur Kastrati gjorde mesteparten av jobben da han ble spilt frem av Iver Fossum. Men idet Kastrati skulle skyte, stupte Kjetil Wæhler frem for å blokkere skuddet og sørget samtidig for at ballen gikk i eget mål.

Men allerede to minutter senere førte Daniel Fredheim Holm Vålerenga i ledelsen igjen. Dommer dømte straffe til hjemmelaget etter at Zahid ble taklet av Jørgen Horn.

Holm satte straffen sikkert i mål bak keeper Espen Bugge Pettersen.

Forsøkte å komme tilbake

Etter en svak 1. omgang, våknet Godset til live etter pausen. Hjemmelaget ble mer opptatt av å forsvare ledelsen og lot derfor Strømsgodset styre mer av spillet.

Petter Waagan Moen og Iver Fossum var blant annet nær ved å utligne på et frispark etter 50 minutter. Avslutningen til Fossum gikk kun centimeter utenfor mål.

Det var nok derfor en liten kalddusj for bortelaget da Niklas Gunnarsson økte ledelsen til 3-1. Etter dette var kampen i realiteten avgjort.

Vålerenga endte på 6. plass i eliteserien i 2014 - to plasser bak Strømsgodset.

Daniel Fredheim Holm og Mohammed Abu

MÅLSCORER: Daniel Fredheim Holm scoret på straffe.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Fotballnyheter