NRK Meny
Normal

Nykommeren sikret seier for VIF: – Han scorer noen vanvittige mål

ULLEVAAL STADION (NRK.no): Vidar Örn Kjartansson ble kampens store spiller da Vålerenga slo Bodø/Glimt. Islendingen sjarmerte fansen med to mål i sin første offisielle kamp på Ullevaal.

kjart

Nyervervelsen Vidar Örn Kjartansson scoret både helt i starten og slutten av oppgjøret på Ullevaal.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

trond

Trond Olsen scoret målet til Bodø/Glimt.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix
– Det er helt fantastisk. Det føles veldig godt å få score her i dag. Jeg scoret ikke mot Molde, så da tenkte jeg at jeg måtte score her i dag, sier Kjartansson til C More.

Islendingen, som ble hentet til Vålerenga i desember, viste at han har tenkt å etablere seg som en profil i eliteserien med sine to scoringer og mange gode involveringer på Ullevaal.

– Folk får følge med ham

Allerede etter syv minutter scoret han et realt perlemål. Diego Calvo slo inn fra kanten, og Kjartansson viste god avslutningsteknikk da han satte ballen opp i nærmeste hjørne med et volleyskudd.

– Det var et flott mål, medgir Kjartansson.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal forklarer at han bare har ventet på at nyervervelsen skal slå til.

– Folk får bare følge med ham. Han er en god spiss, sier han til C More, og legger til:

– Han scorer neon vanvittige mål på trening. Han kan score alle slags typer mål. Han fikk to i dag, og det var fantastisk både for ham og oss å få han i gang.

VIF-sjefen var fornøyd med seieren, men mener det fortsatt er litt «smårusk» å pirke på.

– Jeg er godt fornøyd med resultatet og pondusen vi viser når kampen skal avgjøres. Vi trykker til skikkelig og viser at vi skal vinne kampen. Men litt rusk var det, sier Rekdal til NRK.no.

Nykommerne sto for målene

Bodø/Glimt måtte svare etter Vålerengas tidlige scoring, og gjorde det uten å ta de helt store risikoene i sin trygge 4-1-4-1-formasjon. Midtbanemannen Papa Alioune Ndiaye viste at han kan bli en «hit» i eliteserien, men all verden skapte ikke gjestene fra Bodø.

Iallfall ikke før den alltid aktive Trond Olsen var på farten etter 37 minutter. VIF slurvet på egen halvdel, og Ndiaye satte opp lynvingen. Han dro seg inn i feltet, lurte Niklas Gunnarsson og tuppet ballen forbi Gudmund Kongshavn til 1-1.

Etter scoringer ventet 40 kjedelige minutter på et høstkaldt Ullevaal. Et slurvete Vålerenga ga Glimt noen overgangssjanser, mens gjestene ga bort en rekke cornere, uten at det hjalp Rekdals disipler.

Først da Gunnarsson leverte et av sine farlige innkast i det 79. minutt ble det ordentlig farlig foran Glimt-keeper Pavel Londak. Innbytter og nykommer Rasmus Lindkvist fikk god tid til å sikte og sleivsparket inn 2-1-målet som sendte «Klanen» i ekstase.

Deretter var det duket for nytt Kjartansson-show.

I det siste spilleminuttet i kampen ble spissen felt av Sané, som brukte armene litt for aktivt inne i feltet.

Islendingen gikk selv frem for å ta straffen, som han satte iskaldt rett i mål.

– Jeg synes vi styrer kampen. Vi har mye ball. De er vanskelige å spille mot, men vi gjorde jobben, sier Vålerengas Christian Grindheim.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.