NRK Meny
Normal

Nå er det tittelkamp igjen

Unge Aarton Ramseys scoring tidlig i andre omgang senket Manchester United og sørget for at tittelkampen i Premier League plutselig er vidåpen.

Arsenal scorer

Aaron Ramsey scorer og gjør tittelkampen i Premier League spennende

Foto: Sang Tan / Ap

Arsenal slo serielederen 1-0, og da er plutselig Chelsea like i hælene på United, som der siste ukene har sett ut til å cruise mot sin 19. ligatittel - engelsk rekord.

For neste søndag møtes Manchester United og Chelsea på Old Trafford, og med borteseier der er det Chelsea som tar over tabelltoppen.

Chelseas svært kontroversielle scroing mot Tottenham lørdag kan dermed vise seg å bli svært så viktig i kampen om det engelske ligamesterskapet.

- Dette gir åpenbart Chelsea en god sjanse, men dette er en for stor kamp til at vi kan tillate å ikke ha rikrige dommeravgjørelser, sa United-manager Alex Ferguson, og sikter til en straffe han mener United skulle hatt i sluttminuttene av kampen.

- Men både supportere og spillere er innstilt på å slå Chelsea søndag, la han til.

Tre poeng og lik målforskjell

Tre poeng skiller de to lagene, som har delt se seks siste ligatitlene mellom seg. Og målforskjellen er helt lik.

Arsenal er også innenfor rekkevidde av United, ettersom de er seks poeng bak når tre kamper gjenstår i Premier League. Men i praksis er nok Arsenal ute av tittelkampen uansett.

- Vi gjorde en god kamp, og vi hadde full kontroll til vi scoret. Vi er nok ute av tittelkampen, men vi skal kjempe til siste slutt, sa Arsenal-manager Arsene Wenger, som fortsatt holder United som favoritt.

Snytt for straffe

Alex Ferguson

United-manager Alex Ferguson må konstatere at det går mot seriefinale neste helg

Foto: Sang Tan / Ap

Arsenals seier må sies å være fortjent. Før pause var de best, og ble snytt for et klart straffespark da Nemanja Vidic rutinert vippet ballen vekk med hånden. Men dommeren så det ikke.

Det avgjørende målet ble skapt av Robin van Persie. Han fintet ut flere av Unityeds forsvarsspillere før han åpnet resten av forsvaret med en pasning til Ramsey. Unggutten - som fikk sjansen på grunn av Cesc Fabregas' skade - scoret fra 16-meteren.

Arsenal åpnet også best etter pause, men United overtok etter Ramsays scoring. Likevel ble det ikke så veldig mange farligheter av det. Innbytter Michel Owen kunne fått straffe i sluttminuttene, men også dene gangen ristet dommeren på hodet.

Topplagenes siste kamper:

  • Manchester United: 8.5. Chelsea (H), 14.5. Blackburn (B), 22.5. Blackpool (H)
  • Chelsea: 8.5.. Manchester United (B), 15.5. Newcastle (H), 22.5. Everton (B)
  • Arsenal: 8.5. Stoke (B), 15.5. Aston Villa (H), 22.5. Fulham (B)

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.