Hopp til innhold

Toppklubber står i kø for Stengel

Stabæks Herman Stengel (18) kan ta et karrieresprang nå som overgangssaken er ute av verden.

Herman Stengel

Herman Stengel har imponert på den sentrale midtbanen for Stabæk. Her er han i aksjon under 2-1-seieren over Fredrikstad i august.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

Belsvik

Stabæk-trener Petter Belsvik frykter at Herman Stengel er tapt for bærumsklubben.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

Stengel havnet midt i den såkalte overgangssaken da Vålerenga kjøpte en opsjon for den da 15 år gamle midtbanespilleren i 2011.

Siden da har Vålerenga prøvd å hente talentet flere ganger, men overgangen ble stoppet fordi avtalen var en politisak.

Torsdag ble imidlertid både Stabæk og Vålerenga frikjent fra alle anklager, og dermed åpner det seg nye muligheter for 18-åringen.

NRK.no får opplyst at hele åtte eliteserieklubber allerede har signalisert at de ønsker å signere U18-landslagsspilleren.

– Hyggelig med interessen

Stengels kontrakt utløper nemlig ved nyttårsskiftet, og dermed står han fritt til å signere for andre klubber som bosmanspiller.

– Det er vel ikke helt bestemt , men vi får se hva som skjer, svarer Stengel på spørsmål om det er uaktuelt å skrive under en ny kontrakt med Stabæk.

Og Stengel skal ta et viktig karrierevalg: Etter det NRK.no erfarer, kan talentet velge og vrake mellom blant annet Strømsgodset, Molde og Vålerenga.

Interessen fra Strømsgodset har allerede vært omtalt av Drammens Tidende.

– Det er hyggelig at de på høyeste nivå synes jeg er en god spiller, sier Stengel.

– Vil du fortsette å spille i Norge?

– Det kan tenkes, ja. Jeg føler at det er riktig, men ingenting er bestemt, svarer 18-åringen.

– Nå har jeg ikke satt meg ned med Jim (Solbakken, agent) og pappa ennå. Nå får vi ha fokus på resten av sesongen og prøve å rykke opp, legger han til.

Stengel

Herman Stengel fortalte sin historie om opsjonsavtalen fra vitneboksen i Asker og Bærum tingrett.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Vålerenga betalte aldri for opsjonsavtalen, og i dag er den ikke bindende for Stabæk. Åge Petter Christiansen, styreleder i Vålerenga, ønsker ikke å ta stilling til et eventuelt tap av Stengel til en annen eliteserieklubb.

– Jeg ønsker ikke å kommentere den type saker, sier Christiansen.

– Må rykke opp for å beholde ham

Til tross for mye utenomsportslig mediedekning de siste ukene, har Stabæk holdt stø kurs mot eliteserien.

Trener Petter Belsvik har ledet bærumsklubben til fire strake seire, noe som gir andreplass med én kamp mindre spilt.

Belsvik er klar på at Stabæk er nødt til å rykke opp hvis de skal ha en sjanse til å beholde stortalentet.

– Det er et tidsspørsmål før han blir for god for Stabæk. Vi har ikke gitt ham opp, men da er vi nødt til å rykke opp, sier Belsvik, som mener Stengel er mer enn moden til å ta et nytt steg.

– Vi har visst i lang tid at han er god nok for eliteserien. Han kan ta ytterligere steg hvis han får stabilisert seg på et godt eliteserielag.

Stengel tar interessen fra andre klubber med tilsynelatende knusende ro. Han lar seg ikke stresse av at trenernavn som Ole Gunnar Solskjær og Kjetil Rekdal ønsker ham til klubben.

– Vi har Belsvik her i Stabæk. Det er bra det også, sier Stengel, og ler.

PS! Dommen i overgangssaken er ikke rettskraftig. Ankefristen utløper først 26. september.

Fotball

  • Berge kåret til sesongens spiller i Burnley

    Sander Berge ble hedret som sesongens spiller i Burnley under lørdag kveld. Berge ble kåret til sesongens spiller både i en kåring basert på stemmer fra Burnley-fans verden over og en kåring hvor spillerne selv hadde stemt.

    – Dette betyr mye for meg. Burnley er en fantastisk fotballklubb, sier Berge i pressemeldingen, hvor han også takker supporterne for støtten.

    Lørdag tapte Burnley 1-4 hjemme mot Newcastle. Med to kampr igjen å spille har de fem poeng opp til Nottingham Forest og trenger et lite mirakel for å unngå nedrykk.

    Berge kom til klubben før 2023/24-sesongen.

    Sander Berge
    Foto: Reuters
  • Pellegrino lurte stjernekeeper Lloris – scoret sesongens andre i MLS

    Amahl Pellegrino er for alvor i ferd med å få fart på karrieren i Major League Soccer. Lørdag rundet han tidligere Tottenham-keeper Hugo Lloris og scoret for San Jose Earthquakes.

    Pellegrinos fulltreffer bidro til at laget hans beseiret Los Angeles FC med 3-1.

    Den tidligere Bodø/Glimt-yndlingen satte inn 2-0-målet i kampen ti minutter ut i annen omgang. Etter en strålende pasning av argentineren Cristian Espinoza kom Pellegrino alene med Los Angeles-keeper Lloris. Nordmannen rundet sisteskansen og trillet ballen i nettet.

    Pellegrinos scoring var hans andre for sesongen. 33-åringen startet lørdagens kamp til venstre i Earthquake-angrepet. Han ble byttet ut etter 69 minutters spill. (NTB)

    Pellegrino
    Foto: Reuters
  • Vålerenga med seier nummer to på rad – Stabæk vant toppkampen 5-0

    Vålerenga fulgte opp 1-0-seieren over Tromsø i cupen i midtuka med en ny 1-0-seier over Bryne i 1. divisjon.

    Matchvinnerscoringen var et rotemål av dimensjoner. Vålerenga brøt en Bryne-kontring og kontret selv på venstresiden. Det endte til slutt med at Ola Kamara fikk lirket ballen i retning streken, men det var Jacob Haahr Steffensen som var sist på ballen, og han ble derfor kreditert et selvmål.

    I rundens toppkamp rullet Stabæk over Kongsvinger i 1. omgang og ledet 3-0. KIL fikk også en spiller utvist på tampen av omgangen, og det gjorde ikke saken bedre for de røde. Stabæk vant til slutt 5-0.

    (NTB)

    1. divisjon i fotball for menn 2024: Vålerenga - Bryne
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Straus' Bayern München vant sjette strake seriegull

    Bayern München vant 2-1 borte mot Leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes Bundesliga til seks.

    Seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren Alexander Straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. Det skiller sju poeng ned til Wolfsburg på 2.-plass.

    Bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter Wolfsburg på torsdag.

    (NTB)

    Bayern München trening
    Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
Erling Braut Haaland