TIL til Europacupen

Får dra ut i Europa på grunn av «fair play.»

Tromsø Idrettslag

Det blir spill i Europa på TIL også i år.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Også i år blir det spill i Europacupen for Tromsø idrettslag.

Samme kveld som de gikk på et tap på bortebane mot Rosenborg i eliteserien, fikk «Gutan» den glade nyheten om at Norge hadde fått en ekstraplass i Europacupen, og at det blir spill i Europa også i 2013.

– Plassen skal gå til det laget i Norge som har scoret høyest når det kommer til Fair Play. Molde lå hårfint foran TIL på denne lista, men siden de allerede har plass i Europacupen etter seier i serien, gikk plassen til TIL, sier trener Agnar Christensen.

Kan gi økonomisk bonus

– Først og fremst er dette en fin sportslig utfordring. Det er fantastisk å spille i Europa igjen. det gir en motivasjon, både til klubben og hele landsdelen, sier Vegard Berg Johansen, administrerende direktør i TIL.

Men økonomisk sett må klubben komme seg gjennom tre kvalifiseringsrunder før spillet i europacupen blir inntektsbringende.

– Det kommer jo an på hvem vi møter og hvor langt vi må reise, men vanligvis er kvalifiseringsrunden et nullprosjekt. Kommer vi videre fra kvalifisering vil det økonomiske være svært positivt for klubben, sier Berg Johansen.

Ettertraktet plass

Treneren forteller at det å få en «fair play»-plass i den internasjonale cupen betyr mye. Norge er ett av tre land som får denne ekstra plassen fra UEFA i år.

– Det handler både om lagets oppførsel på banen, sportslig kvalitet, om kvaliteten på arrangementene våre, ja hele pakka.

Også i fjor spilte TIL i Europacupen. Da kom de til playoff. De siste årene har TIL kommet såpass langt i Europacupen to ganger.

– Vi har spilt 16 kamper, av disse er åtte seiere og tre uavgjort, så vi har gjort det ganske bra, sier Christensen.

Agnar Christensen

TIL-trener Agnar Christensen sier det betyr mye for laget å få en Europacupplass for «fair play».

Foto: Gunnar Grindstein

Første kamp i juli

Ennå vet de lite om hvilket lag de skal møte, men Christensen sier at TILs tidligere prestasjoner i cupen trolig vil føre til at de blir seedet, i alle fall i de første rundene.

– Jeg tror vi kan si at vi i alle fall har gode sjanser til å komme til tredje runde, sier han.

Men før første kamp 4. juli, vil Christensen bruke tiden framover på å konsentrere seg mest om den hjemlige cupen og om kampene i eliteserien.

Søndag møter TIL Sarpsborg på Alfheim. Og du kan selvfølgelig følge med på kampen i NRK sin resultatservice.

Fotballnyheter