Hopp til innhold

Zlatan får spille igjen - fotballstreiken avblåst

Fotballstreiken i Italia er avblåst etter at spillerforeningen og serieforeningen har kommet til enighet.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic spiller den første kampen for sesongen på fredag.

Foto: Franko Lee / Afp

I praksis vi det si at Serie A starter opp med sesongens første kamp mellom Zlatan Ibrahimovic sitt Milan og Lazio på fredag.

Se: Terminlisten i Serie A

Partene har kommet til enighet som varer ut denne sesongen.

- Klubbene har oppnådd det meste av de de ville, så det var verdt å ha disse tøffe forhandlingene, sier Maurizio Beretta som er leder av serieforeningen til AFP.

Den første runden av Serie A som ble avblåst på grunn av streiken vil derfor bli spilt på et seinere tidspunkt.

Spillerne gikk ut i streik for at klubbene skulle betale deler av skatten deres og på grunn av at spillere har blitt satt til å trene på egenhånd når de ble utelatt fra spillertroppen.

Begge kravene har så langt blitt avvist, men samtalene vil bli tatt opp på et seienere tidspunkt.

- Det kommer til å bli kamper og jeg mener at man i første omgang kan takke spillerne for det, sier Damiano Tommasi som er leder for spillerforeningen.

Den italienske regjeringen bestemte seg for å øke skattene, og da også for høyt lønnede fotballspillere, men det var i utgangspunktet spillerne ikke enige i. Spilleren har ikke fått så mye gehør for kravet sitt i den fotballgale italienske befolkningen, og vant i denne omgangen heller ikke fram mot spillerforeningen.

Fotball

  • Brann med skarp advarsel til fansen

    Brann fraråder på det sterkeste supportere om å kjøpe billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord på svartebørsen. Klubben påpeker at dette er ulovlig.

    Branns hjemmekamp på fotballens festdag ble som alltid utsolgt på svært kort tid. Nå har bergensklubben registrert at mange både ønsker å selge og kjøpe til billetter til langt over markedspris.

    På egne nettsider advarer Brann mot å la seg lokke av dette.

    «Kort tid etter at det åpne salget av billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord startet var det utsolgt, og det er mange som prøver desperat å sikre seg billetter. Brann vet også at flere tilbyr seg å selge sin plass til en grov overpris», skriver klubben i en uttalelse.

    Svartebørs-salg omtales videre som uakseptabelt og et brudd på norsk lov.

    (NTB)

    Eliteserien 2023: Hamkam - Brann
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer

    Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer og blir ansvarlig for VAR i Norge. Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

    Rollen som VAR-ansvarlig strekker seg ut året. Moen har dømt på toppnivå siden 2003.

    – Det er virkelig en spennende utfordring, og jeg gleder meg til å få være med på å utvikle VAR og norsk fotball. Jeg gir meg som dommer på banen litt tidligere enn jeg hadde tenkt, men det er en tid for alt, sier Moen i pressemeldingen.

    NM fotball cup 2023: Molde - Strømsgodset
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Van Dijk bekrefter: Blir en del av «nye» Liverpool

    To kamper i Premier League gjenstår før manager Jürgen Klopps ni år lange regjeringstid på Anfield er over.

    Virgil van Dijk har ett år igjen av kontrakten med klubben som må igjennom en betydelig forandring når tyskeren forsvinner ut av porten.

    Alt tyder på at van Dijks landsmann Arne Slot blir Klopps erstatter.

    – Fokuset er på de to siste kampene, og deretter må vi konsentrere oss om hvem som blir ny manager og hvordan den overgangen blir. Jeg blir en del av det, sa van Dijk etter søndagens 4-2-seier over Tottenham.

    Det er ikke kjent hvilke spillere som forsvinner og hvem som blir på Anfield, men van Dijk sier at det ikke er noen tvil for hans del.

    – Jeg trives her, og jeg elsker klubben, sier 32-åringen. (NTB)

    Virgil van Dijk
    Foto: AP
  • Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

    Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

    Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

    (NTB)

    Britain Soccer Women's Super League
    Foto: Adam Davy / AP
  • Moi-dobbel da FCK vant

    Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

    Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

    (NTB)

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: PAUL ELLIS / AFP
Erling Braut Haaland