Normal

Start-legende hyller Ajer

17 år gamle Kristoffer Ajer scoret begge målene da Start tok tre viktige poeng borte mot Haugesund. Den tidligere Start-spilleren Claus Eftevaag roser supertalentet.

Starts Kristoffer Ajer og Haugesunds David Myrestam

Kristoffer Ajer sørget for både 1-0 og 2-0 til Start borte mot Haugesund.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Ajer fikset sin tredje og fjerde eliteseriescoring lørdag ettermiddag og viste igjen at han er en viktig spiller for Start.

Midtbanespilleren avgjorde kampen i det 85. minutt da han kom alene med keeper og rolig la ballen til høyre side og inn i nettet.

– Det var utrolig viktige poeng. Vi har slitt i det siste. Det er deilig å vinne borte, sier matchvinner Kristoffer Ajer til C More.

Hylles av Eftevaag

Claus Eftevaag

Claus Eftevaag liker det Ajer gjør på fotballbanen.

Foto: Geir Ingar Egeland/NRK

Claus Eftevaag var Starts yngste spiller noensinne til å spille en kamp i den øverste divisjonen da han i 1986 debuterte i en alder av 16 år og 233 dager. Den rekorden holdt han helt til Kristoffer Ajer entret banen mot Bodø/Glimt 19. juli i fjor. Da var Ajer 16 år og 93 dager gammel. Eftevaag er godt fornøyd med unggutten.

– Ajer viser igjen hvorfor han er regnet som ett av Norges største talenter. Han har trent godt og målbevisst over lang tid og scoret to mål i dag som sikret Start tre poeng. Heia Ajer og Start, sier Claus Eftevaag til NRK.

Også toppfotballsjef Nils Johan Semb liker utviklingen til Starts nye juvel. Semb uttalte før sesongen at han trodde Ajer ville få sitt gjennombrudd og ville prege eliteserien denne sesongen. Så langt har Semb rett.

– Han er i en fin utvikling og er veldig spilleintelligent i forhold til alder. Han har bra fysikk og generelt gode basisferdigheter. Han har innfridd mine forventninger, sier Semb til NRK.

Hentet inn Haugesund

Haugesund styrte spillet og hadde de fleste sjansene i første omgang, men klarte ikke å utnytte overtaket. I andre omgang kom Start mer med i kampen og gjestenes Kristoffer Ajer scoret like etter pause og mot slutten av kampen.

– Jeg er fantastisk stolt av gutta. Vi har kjempa hardt i det siste. Første gang vi holder nullen på år og dag, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til C More.

Nå har både Start og Haugesund tolv poeng på elleve kamper.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter