NRK Meny
Normal

Barcelona – Drillo: 2-1

Med hælspark, veggspill og en haug med éntouch-pasninger tråklet Stabæk seg gjennom Aalesund-forsvaret – og scoret to "Barcelona-mål".

Stabæk-scoring

Veigar Pall Gunnarsson (t.v.) jubler sammen med Johan Andersson og Palmi Palmason etter Stabæks første scoring.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Referat: Stabæk – Aalesund 2-0

- Jeg ble litt overrasket selv. Men det var bra, jeg tror det var en vakker scoring, sa Veigar Pall Gunnarsson om sin 1-0-scoring etter kampen.

Stabæk har alltid hatt et solid tak på Aalesund, og har vunnet seks av de syv oppgjørene mellom de to lagene siden 1969.

Og søndag kveld var det bærumlaget som igjen trakk det lengste strået - og det takket være to praktscoringer.

Hva synes du om Stabæks spill? Diskutér på NRK Sports Facebook-sider!

Barcelona-angrep

Etter elleve minutter fikk tilskuerne i Fornebu arena se det første vellykkede ”Barcelona-angrepet”.

Stabæk spilte åtte pasninger seg imellom på midtbanen før en Aalesund-forsvarer fikk en fot på ballen. Men i stedet for å klarere, havnet ballen i beina på Veigar Pall Gunnarsson på 30 meter.

Islendingen kom seg inn i 16-meteren ved å spille vegg med Johan Andersson. En liten finte og et rykk, og plutselig var han fri fra muren av forsvarsspillerne innenfor 16-meteren. Dermed sto det 1-0.

Aalesund-trener Kjetil Rekdal var en av dem som lot seg imponere av scoringen til Gunnarsson.

- Det er fantastisk gjort av Gunnarsson som får gå gjennom seks mann, men det skal ikke gå på dette nivået. Vi slipper inn et utrolig billig mål der, sier Rekdal.

Sjekk tabellen i Eliteserien!

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdals Aalesund tapte for Stabæk i Fornebu Arena søndag. Rekdal lot seg imponere av Veigar Pall Gunnarssonx (t.v.) scoring.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Barcelona-scoring nummer to

Men Stabæk var ikke ferdig med festfotballen.

Etter 66 minutter vant bærumslaget ballen på egen banehalvdel og spilte seg kontrollert oppover i banen. Med unntak av en mislykket klarering av en Aalesund-back, beholdt de ballen i laget i 19 trekk.

Et presist gjennomspill fra Diskerud, en 45-graderspasning ut i feltet fra Pall Gunnarsson, og Vegard Hedenstad satte inn 2-0.

Stabæk-sjef Jan Jönsson var svært godt fornøyd etter kampen. Og spesielt over at nettopp Veigar Pall Gunnarsson så ut til å få det til å fungere godt.

- Jeg er veldig glad for at han kommer seg inn i skuddsektoren. I det siste har han vært litt på gang, og det er flott at han scorer. Det betyr sikkert mye for ham og for laget, sier Jönsson.

Spenning i kampen

Lenge så det ut til å bli med de to scoringene, men ti minutter før slutt reduserte Aalesund.

Og som en kontrast til Stabæks Barcelona-scoringer, var det kombinasjonen av en "Flo-pasning" og et "Leo-løp" som skapte spenning i kampen.

Fyrtårnet Tor Hogne Årøy, som ble byttet inn 12 minutter tidligere, stusset videre en langpasning fra egen banehalvdel. Alexander Mathisen løp gjennom og tok nedfallsfrukten, og satte inn reduseringsmålet.

- Jeg synes vi gjør en bra førsteomgang. Men Stabæk var smartere og mer presise, og det var forskjellen mellom lagene i dag, sa trener Kjetil Rekdal etter kampen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.