NRK Meny
Normal

Solskjær tapte i trener-debuten

Molde kom til Sarpsborg som storfavoritter i Ole Gunnar Solskjærs trenerdebut i eliteserien. Men de ble knust av hjemmelaget.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær måtte tåle et klart tap i sin debut som trener i eliteserien

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Den gamle Manchester United-helten måtte se sitt lag bli knust av nyopprykkede Sarpsborg 08, etter kollaps i andre omgang.

- Vi hadde ikke gode nok avslutninger før pause, men deres keeper var for god. Og så fikk de to raske mål som snudde kampen, sier Solskjær.

- Hadde vi scoret i første omgang, hadde det blitt en helt annen kamp. Vi skal fortsette å jobbe med det vi tror på, legger han til.

Imponert over Sarpsborg

Men han måtte innrømme at motstanderen imponerte ham.

- Hvis dere fortsetter med dette spillet, kommer dere til å nå langt. Dere våger å gjøre det dere er gode på, og det gav oss skikkelig trøbbel i dag. Fortsett sånn, sa Solskjær til sin kollera Roar Johansen.

Molde tapte kampen etter pause. Da storspilte sarpingene.

- Vi ga ballen for fort bort før pause, vi våget ikke prøve på det vil kan. I andre omgang klarte vi å senke skuldrene, og da gikk det så mye bedre , sa Sarpsborg-trener Roar Johansen etter kampen.

Før han satte seg i bilen for å kjøre sju timer til kompisens bryllup på Røros.

Ingen trodde på hjemmeseier etter de første 45 minuttene. Riktignok viste Sarpsborg seg fram i åpningsminuttene, og Magne Simonsen måtte redde på streken etter bare et par minutters spill.

Men så kom Molde. De overtok mer og mer, skapte sjanser i fleng, og burde ha ledet klart.

God Sarpsborg-keeper

Det gjorde de ikke, og hovedgrunnen heter Magnus Hjulstad. Han leverte redninger i toppklasse, og holdt alene hjemmelaget inne i kampen ved pause. Da stod det fortsatt 0-0, men Moldes press ville nok avgjøre dette når sarpingene ble trøtte utover i andre omgang.

Trodde alle. Men Sarpsborg kom på banen med en mye mer offensiv innstilling, og fikk raskt lønn for strevet.

  • 53 minutter: Tom Erik Breive smeller ballen i tverlliggeren, Martin Wiig er på rett plass og header i mål. 1-0.
  • 56 minutter: Jo Nymo Matland banket et frispark fra like utenfor 16-meteren rett i mål. 2-0.
  • 74 minutter: Glenn Roberts legger et millimeterpresist innlegg til Øyvind Hoås, som header i mål fra kort hold 3-0, og kampen er avgjort.

Effektivt hjemmelag

Hele kampbildet snudde totalt i andre omgang. Sarpsborg spilte til tider ut Molde, like mye som de selv var utspilt i første omgang.

Og da hjemmelaget var mye mer effektive enn Molde, ble det en imponerende seier til slutt. Og så hadde Sarpsborg Magnus Hjulstad i mål.

- Dette var to helt forskjellige Sarpsborg-lag. Det som kom på banen etter pause, var ikke til å kjenne igjen fra det som avsluttet første, sa ekspertkommentator Steinar Nilsen til Max TV etter kampen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.