Solskjær tapte i trener-debuten

Molde kom til Sarpsborg som storfavoritter i Ole Gunnar Solskjærs trenerdebut i eliteserien. Men de ble knust av hjemmelaget.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær måtte tåle et klart tap i sin debut som trener i eliteserien

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Den gamle Manchester United-helten måtte se sitt lag bli knust av nyopprykkede Sarpsborg 08, etter kollaps i andre omgang.

- Vi hadde ikke gode nok avslutninger før pause, men deres keeper var for god. Og så fikk de to raske mål som snudde kampen, sier Solskjær.

- Hadde vi scoret i første omgang, hadde det blitt en helt annen kamp. Vi skal fortsette å jobbe med det vi tror på, legger han til.

Imponert over Sarpsborg

Men han måtte innrømme at motstanderen imponerte ham.

- Hvis dere fortsetter med dette spillet, kommer dere til å nå langt. Dere våger å gjøre det dere er gode på, og det gav oss skikkelig trøbbel i dag. Fortsett sånn, sa Solskjær til sin kollera Roar Johansen.

Molde tapte kampen etter pause. Da storspilte sarpingene.

- Vi ga ballen for fort bort før pause, vi våget ikke prøve på det vil kan. I andre omgang klarte vi å senke skuldrene, og da gikk det så mye bedre , sa Sarpsborg-trener Roar Johansen etter kampen.

Før han satte seg i bilen for å kjøre sju timer til kompisens bryllup på Røros.

Ingen trodde på hjemmeseier etter de første 45 minuttene. Riktignok viste Sarpsborg seg fram i åpningsminuttene, og Magne Simonsen måtte redde på streken etter bare et par minutters spill.

Men så kom Molde. De overtok mer og mer, skapte sjanser i fleng, og burde ha ledet klart.

God Sarpsborg-keeper

Det gjorde de ikke, og hovedgrunnen heter Magnus Hjulstad. Han leverte redninger i toppklasse, og holdt alene hjemmelaget inne i kampen ved pause. Da stod det fortsatt 0-0, men Moldes press ville nok avgjøre dette når sarpingene ble trøtte utover i andre omgang.

Trodde alle. Men Sarpsborg kom på banen med en mye mer offensiv innstilling, og fikk raskt lønn for strevet.

  • 53 minutter: Tom Erik Breive smeller ballen i tverlliggeren, Martin Wiig er på rett plass og header i mål. 1-0.
  • 56 minutter: Jo Nymo Matland banket et frispark fra like utenfor 16-meteren rett i mål. 2-0.
  • 74 minutter: Glenn Roberts legger et millimeterpresist innlegg til Øyvind Hoås, som header i mål fra kort hold 3-0, og kampen er avgjort.

Effektivt hjemmelag

Hele kampbildet snudde totalt i andre omgang. Sarpsborg spilte til tider ut Molde, like mye som de selv var utspilt i første omgang.

Og da hjemmelaget var mye mer effektive enn Molde, ble det en imponerende seier til slutt. Og så hadde Sarpsborg Magnus Hjulstad i mål.

- Dette var to helt forskjellige Sarpsborg-lag. Det som kom på banen etter pause, var ikke til å kjenne igjen fra det som avsluttet første, sa ekspertkommentator Steinar Nilsen til Max TV etter kampen.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp