Skottland gjorde jobben

Kaprer 2. plassen i gruppa med poeng mot Nederland.

Scott Brown feirer 1-0-scoringen mot Makdedonia.
Foto: GRAHAM STUART / AFP

LES: Kampfakta Skottland - Makedonia

Etter en nokså jevn 1. omgang, der Makedonia hadde flere gode sjanser, kom Skottland sterkt i 2. omgang og vant til slutt 2-0.

Dermed har Skottland skjebnen om 2. plassen i egne føtter. Tar de poeng mot Nederland til onsdag ender de på 2. plass i Norges gruppe.

Avgjøres i oktober

Dersom Norge slår Makedonia og Skottland taper mot Nederland, ender Norge på 2. plass i gruppa, men Norge ahr da bare ti poeng og det er etter all sannsynlighet for få poeng til å ende blant de åtte beste toerne som går til play off.

Skottland bør vinne mot Nederland slik at de ender på 13 poeng og dermed får maks poeng i kampen om ende blant de beste toerne. Den dårligste toeren i de europeiske VM-kvalifiseringsgruppene ryker nemlig også ut.

Laget som ender på 2. plass i Norges gruppe må uansett vente til midten av oktober med å få vite om det blir VM-play off, dette fordi de andre gruppene ikke er ferdig med sine kamper før da (i de åtte andre gruppene er det ett lag mer enn i Norges gruppe, i disse gruppene strykes resultatene mot gruppejumboen).

God 2. omgang

Skottlands 2. omgang mot Makedonia var noe helt annet enn det de leverte i 0-4-tapet mot Norge . Skottene spilte meget bra og ti minutter ut i omgangen kom det forløsende målet: Scott Brown headet inn ledelsen etter et innlegg fra Steven Fletcher.

Skottland - Makedonias

Skottlands Steven Fletcher (t.h.) og Makedonias Ilcho Naumoski kjemper om ballen.

Foto: GRAHAM STUART / AFP

Makedonia klarte aldri å komme inn igjen i kampen etter 0-1, og skottenes andre mål var en meget god prestasjon av James McFadden. Han tok med seg ballen fra midtbanen, driblet seg forbi tre-fire makedonske spillere, slo tunnel på kaptein Sedloski og satte ballen i åpent mål etter at han også hadde dratt seg forbi Makedonia-keeper Nikoloski.

Tror DU Skottland avgir poeng mot Nederland? Si DIN mening her!

Fotballnyheter