NRK Meny
Normal

Skottland gjorde jobben

Kaprer 2. plassen i gruppa med poeng mot Nederland.

Scott Brown feirer 1-0-scoringen mot Makdedonia.
Foto: GRAHAM STUART / AFP

LES: Kampfakta Skottland - Makedonia

Etter en nokså jevn 1. omgang, der Makedonia hadde flere gode sjanser, kom Skottland sterkt i 2. omgang og vant til slutt 2-0.

Dermed har Skottland skjebnen om 2. plassen i egne føtter. Tar de poeng mot Nederland til onsdag ender de på 2. plass i Norges gruppe.

Avgjøres i oktober

Dersom Norge slår Makedonia og Skottland taper mot Nederland, ender Norge på 2. plass i gruppa, men Norge ahr da bare ti poeng og det er etter all sannsynlighet for få poeng til å ende blant de åtte beste toerne som går til play off.

Skottland bør vinne mot Nederland slik at de ender på 13 poeng og dermed får maks poeng i kampen om ende blant de beste toerne. Den dårligste toeren i de europeiske VM-kvalifiseringsgruppene ryker nemlig også ut.

Laget som ender på 2. plass i Norges gruppe må uansett vente til midten av oktober med å få vite om det blir VM-play off, dette fordi de andre gruppene ikke er ferdig med sine kamper før da (i de åtte andre gruppene er det ett lag mer enn i Norges gruppe, i disse gruppene strykes resultatene mot gruppejumboen).

God 2. omgang

Skottlands 2. omgang mot Makedonia var noe helt annet enn det de leverte i 0-4-tapet mot Norge . Skottene spilte meget bra og ti minutter ut i omgangen kom det forløsende målet: Scott Brown headet inn ledelsen etter et innlegg fra Steven Fletcher.

Skottland - Makedonias

Skottlands Steven Fletcher (t.h.) og Makedonias Ilcho Naumoski kjemper om ballen.

Foto: GRAHAM STUART / AFP

Makedonia klarte aldri å komme inn igjen i kampen etter 0-1, og skottenes andre mål var en meget god prestasjon av James McFadden. Han tok med seg ballen fra midtbanen, driblet seg forbi tre-fire makedonske spillere, slo tunnel på kaptein Sedloski og satte ballen i åpent mål etter at han også hadde dratt seg forbi Makedonia-keeper Nikoloski.

Tror DU Skottland avgir poeng mot Nederland? Si DIN mening her!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.