Skottland gjorde jobben

Kaprer 2. plassen i gruppa med poeng mot Nederland.

Scott Brown feirer 1-0-scoringen mot Makdedonia.
Foto: GRAHAM STUART / AFP

LES: Kampfakta Skottland - Makedonia

Etter en nokså jevn 1. omgang, der Makedonia hadde flere gode sjanser, kom Skottland sterkt i 2. omgang og vant til slutt 2-0.

Dermed har Skottland skjebnen om 2. plassen i egne føtter. Tar de poeng mot Nederland til onsdag ender de på 2. plass i Norges gruppe.

Avgjøres i oktober

Dersom Norge slår Makedonia og Skottland taper mot Nederland, ender Norge på 2. plass i gruppa, men Norge ahr da bare ti poeng og det er etter all sannsynlighet for få poeng til å ende blant de åtte beste toerne som går til play off.

Skottland bør vinne mot Nederland slik at de ender på 13 poeng og dermed får maks poeng i kampen om ende blant de beste toerne. Den dårligste toeren i de europeiske VM-kvalifiseringsgruppene ryker nemlig også ut.

Laget som ender på 2. plass i Norges gruppe må uansett vente til midten av oktober med å få vite om det blir VM-play off, dette fordi de andre gruppene ikke er ferdig med sine kamper før da (i de åtte andre gruppene er det ett lag mer enn i Norges gruppe, i disse gruppene strykes resultatene mot gruppejumboen).

God 2. omgang

Skottlands 2. omgang mot Makedonia var noe helt annet enn det de leverte i 0-4-tapet mot Norge . Skottene spilte meget bra og ti minutter ut i omgangen kom det forløsende målet: Scott Brown headet inn ledelsen etter et innlegg fra Steven Fletcher.

Skottland - Makedonias

Skottlands Steven Fletcher (t.h.) og Makedonias Ilcho Naumoski kjemper om ballen.

Foto: GRAHAM STUART / AFP

Makedonia klarte aldri å komme inn igjen i kampen etter 0-1, og skottenes andre mål var en meget god prestasjon av James McFadden. Han tok med seg ballen fra midtbanen, driblet seg forbi tre-fire makedonske spillere, slo tunnel på kaptein Sedloski og satte ballen i åpent mål etter at han også hadde dratt seg forbi Makedonia-keeper Nikoloski.

Tror DU Skottland avgir poeng mot Nederland? Si DIN mening her!

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Brøndby-fansen krev boikott

  Fansen til den danske fotballklubben Brøndby krev boikott av VM-sluttspelet i Qatar, det skriv klubben på sine heimesider. Klubben oppfordrar det danske fotballforbundet (DBU) til å samle fleire nasjonale forbund for å boikotte meisterskapet til neste år.

  Brøndby-fans
  Foto: Thibault Savary / AFP
 • Selnæs utlånt til konkurrent

  Ole Selnæs (26) blir lånte ut frå Shenzhen til Hebei i den kinesiske superligaen ut sesongen 2021.

  Titan Sports Plus skriv at Shenzhen har fylt utanlandskvoten etter å ha signert tre nye spelarar, og at Shenzhen-trenar Jordi Cruyff dermed ikkje lenger har bruk for nordmannen.

  Selnæs har vore tilknytt Shenzhen sidan 2019.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Godsets nye trener: – Klovneklubb

  Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte i dag pressen utenfor Marienlyst. «BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

  – Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til NRK.

  Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

  Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

  – Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

  Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Rekker ikke PSG

  Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

  Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

  Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

  Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga. (NTB)

  Robert Lewandowski
  Foto: Christof Stache / AFP