Seks personer tiltalt i kampfiksingssak i Sverige

Fotballspillere skal ha blitt truet med døden etter at en kamp ikke endte som avtalt.

Ifølge den svenske avisen Dagens Nyheter er to personer tiltalt for å ha bestukket og overtalt tre fotballspillere til å manipulere resultatet i flere kamper.

Fotballspillerne skal også ha blitt truet og presset for penger - spesielt etter at den ene fotballkampen ikke endte som ønsket.

Da skal en av de tiltalte ha krevd 150.000 svenske kroner i erstatning av fotballspillerne og truet dem med døden, skriver Dagens Nyheter.

Involvert i flere saker

Nå er det tatt ut tiltale mot seks personer i saken. Fire av dem er fotballspillere.

– Jeg kan bekrefte at jeg i dag har levert inn en påtale og at to av personene figurerer i flere andre etterforskninger, sier aktor Johan Lindmark til avisen.

Det siste skal gjelde de to antatte hovedmennene, som har vært fengslet siden i sommer.

De tre kampene som man mistenker ble fikset ble spilt i løpet av høsten 2013 og våren 2014 i divisjon 1 i Sør-Sverige.

Fotballspillerne skal ha fått forskjellige typer oppgaver i kampene. Blant annet skal de ha blitt beordret til å lede til pause i den ene kampen, for så å slippe inn flest mulig mål i den andre omgangen.

Klubben hadde mistanke

En leder i en av de berørte klubbene sier til avisen at de i lengre tid har hatt mistanke om at noe har vært galt.

– Vi konfronterte ham (den ene spilleren som er mistenkt for kampfiksing, red.anm) med dette under et møte. Vi lurte på hva som foregikk, men han sa at det ikke var noe. I ettertid ble kontrakten hans forlenget, sier lederen til Dagens Nyheter.

I fjor høst var det for første gang en rettssak om kampfiksing i Sverige. Ikke ulikt Norge, hvor vi hadde den første tilsvarende rettssaken i vår.

I den svenske saken ble de involverte frikjent i retten, men utestengt av fotballforbundet. Den ene av personene som nå er tiltalt skal også ha vært involvert i denne saken.

Også da hadde saken tilknytning til klubber i Sør-Sverige.

I Oslo tingrett ble tre spillere og en gambler kjent skyldig i kampfiksingssaken, mens to spillere og en annen gambler ikke ble straffet. Saken er imidlertid anket for alle de syv tiltalte.

Fotballnyheter