Hopp til innhold

Her skal kampene spilles

Dette er arenaene under EM i fotball i Sveits og Østerrike.

Ernst Happel Stadion

Ernst Happel Stadion.

Foto: LEONHARD FOEGER / REUTERS

Finalen i EM spilles på Ernst Happel Stadion i Østerrike. En stadion med plass til i overkant av 50 000 mennesker.

Utenom Ernst Happel, blir St. Jakob Park Stadion i Østerrike, en av de mest brukte under mesterskapet. Stadion har plass til 33 000 mennesker, og det skal blant annet spilles kvartfinaler og semfinale der.

By: Basel

Stadion: St. Jakob-Park
Vertsklubb: FC Basel
Kapasitet: 33 000
Kamper: Trekamper i gruppespillet, to kvartfinaler, semifinale.

By: Bern

Stadion: Stade de Suisse Wankdorf
Vertsklubb: BSC Young Boys
Kapasitet: 31 784 Kamper: Tre kamper i grunnspillet

St. Jakob-Park stadion

St. Jakob-Park stadion.

Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

By: Geneve

Stadion: Stade de Genéve
Vertsklubb: Servette
Kapasitet: 32 000
Kamper: Tre kamper i grunnspillet

By: Innsbruck

Stadion: Tivoli Neu
Vertsklubb: FC Wacker Tirol
Kapasitet: 17 400
Kamper: Tre kamper i grunnspillet

By: Klagenfurt

Stadion: Wörthersee Stadion
Vertsklubb: FC Kärnten
Kapasitet: 11 500 (33 000 når EM starter)
Kamper: Tre kamper i grunnspillet

By: Wien

Stadion: Ernst Happel Stadion
Vertsklubb: Østerrike
Kapasitet: 49 825 (53 008 når EM starter)
Kamper: Tre kamper i gruppespillet, to kvartfinalen, semfinalen og finalen.

By: Zürich

Stadion: Letzigrund
Vertsklubb: FC Zürich
Kapasitet: 26 605
Kamper: Tre kamper i grunnspillet

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Ny keeper på plass i VIF: Bråtveit skrev kontrakt ut året

  Per Kristian Bråtveit forlater Djurgården for å spille for Vålerenga ut sesongen. Signeringen ble gjort en uke etter salget av Kjetil Haug til fransk fotball. Vålerenga trengte mer erfaring på keeperplassen etter at Haug endte opp i Toulouse.

  De siste årene har Bråtveit vært i Djurgården (Sverige), Groningen (Nederland) og Nîmes (Frankrike). Han hadde en kontrakt med Djurgården ut årets sesong, men skal i stedet hjelpe VIF ut av en sportslig knipe.

  – Jeg gleder meg til å møte gutta, være med å snu en litt tøff periode for klubben og ikke minst til å spille foran Klanen. I tillegg blir det bra å bli satt på diett av Dag-Eilev (Fagermo), sier han i et klubbintervju.

  Fotball, VM-kvalifisering: Norge, trening
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Brann utvidet superrekken – surrealistiske scener i Stjørdal

  Brann tok sin åttende strake seier i 1. divisjon med 2-1 over Bryne. I Stjørdal ble Blink-keeper David Paulmin utvist og erstattet av en utespiller.

  Gjestene hadde ikke tapt en kamp på de siste fem kampene i ligaen, men fikk en tøff start i Bergen. Allerede etter 13 minutter noterte Mathias Rasmussen seg for sin sjuende fulltreffer for året. Bryne holdt liv i kampen til langt ut i andreomgangen, men etter 77 minutter doblet Kasper Skaanes ledelsen til Brann.

  Like etter pausen i kampen mellom Stjørdals-Blink og Start snakket Blink-keeper David Paulmin på seg to gule kort på fire sekunder. Start ledet 1-0, og hjemmelaget hadde ingen reservekeeper på benken.

  Dermed måtte lagets toppscorer Sondre Stokke ta på seg keeperhanskene og vokte buret i over 40 minutter. Sander Sjøkvist og Kristoffer Tønnessen scoret hvert sitt mål på overtid i Starts 3-0-seier.

  SK Brann
  Foto: Bjørnar Morønning / NTB
 • Mulighet for ståplasser i Premier League

  – Vi er klare til å tillate ståseksjoner igjen, men det vil kun skje der klubber oppfyller strenge sikkerhetskrav, sier Storbritannias kulturminister Nadine Dorries.

  Nå kan alle klubbene i Premier League og mesterskapsserien (nivå to) søke om å få ta i bruk såkalte trygge ståplasser. Britiske myndigheter gir grønt lys etter at det tidligere i år ble gjennomført et prøveprosjekt. Testingen ble ansett som vellykket.

  Wembley vil kunne tilby et begrenset område for ståplasser for klubbfans senere i sesongen. Semifinalene og finalen i FA-cupen samt ligacupfinalen holdes alltid på nasjonalarenaen i London.

  Engelsk fotball innførte et sittepåbud i de to øverste divisjonene foran 1994/95-sesongen. Det kom på plass i kjølvannet av Hillsborough-tragedien i 1989. Da førte trengsel på arenaen til at 97 mennesker mistet livet.

  Wembley Stadium, which is one of the stadiums which is being used for UEFA Women's EURO 2022, hosted in England, Britain
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Kessie og Christensen klare for Barcelona – fikk enorm utkjøpsklausul

  Midtbanespiller Franck Kessie og midtstopper Andreas Christensen slutter seg til Barcelona. De har skrevet under hver sin avtale fram til 2026.

  I kontraktene har Barcelona sikret seg en heftig utkjøpsklausul på 500 millioner euro. Det tilsvarer 5,1 milliarder kroner. Målet med en slik sum er å redusere risikoen for at spillerne blir kjøpt fri av en annen klubb.

  Kessie forlot nylig Milan og Serie A da kontrakten hans gikk ut. Ivorianeren har lenge vært koblet til Barcelona, og mandag ble han offisielt klar. Noen timer senere kom også nyheten om Christensen-signeringen.

  Kessie signerte proffkontrakt med Atalanta i Serie A i 2015 før han tok steget til Milan i 2017 på en leiekontrakt. Han ble permanent Milan-spiller i 2019 og noterte 223 kamper for klubben. Han vant i vår Serie A med Milano-klubben.

  Christensen kommer også til Barcelona på fri overgang. Dansken forlater Chelsea etter å ha vært under kontrakt med London-laget siden 2014. (NTB)

  Barcelona
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • The Athletic: Christian Eriksen enig med Manchester United

  Christian Eriksen har kommet til enighet med Manchester United om en treårskontrakt, melder det velrenommerte nettstedet The Athletic.

  Den anerkjente journalisten David Ornstein skriver at Eriksen har blitt «muntlig enig» med Manchester United om en avtale.

  Dansken imponerte stort for Brentford i Premier League sist sesong etter comebacket fra hjertestansen han fikk i fotball-EM sist sommer.

  Eriksen signerte for klubben i januar på en korttidskontrakt ut sesongen og har vært svært ettertraktet etter at kontrakten med London-klubben gikk ut.

  I tillegg til Brentford skal Eriksens gamleklubb Tottenham ha vært interessert i å skaffe seg 30-åringen, men nå virker det som Manchester United stikker av med midtbanespilleren.

  (NTB)

  UEFA Nations League - Group A - France v Denmark
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters