NRK Meny
Normal

Rosenborg vant etter tvilsom straffe

Alexander Søderlund scoret kampens eneste mål da Rosenborg slo Sogndal 1–0. Scoringen kom etter at Mike Jensen falt lett og fikk straffe.

RBK-Sogndal

Rosenborg slo Sogndal 1–0.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter store sjanser til begge lag tok Rosenborg ledelsen etter 24 minutter. Mike Jensen gikk ned i feltet etter å ha kommet inn fra høyrekanten, og dommer Svein Erik Edvartsen pekte på straffemerket.

Sogndal-spillerne var rasende og mente Jensen filmet. Reprisene viste at Jensen falt lett, men Edvartsen sto på sitt.

– Det kan være det er kontakt der, men han får ballen for langt foran seg og søker kontakt for å få straffe, det er ikke straffe, sa C More-ekspert Steffen Iversen i pausen.

Straffen ble ekspedert i mål av Søderlund. Dyngeland var etter den, men skuddet var for hardt og velplassert.

Det ble kampens eneste mål, og Rosenborg tok tre viktige poeng i medaljestriden i eliteserien.

– Vi vinner, det er det viktigste. Jeg så ikke straffesituasjonen, så kanskje vi var litt heldige der, sa målscorer Søderlund til C More etter kampen.

Store sjanser

Kampen startet med tre store sjanser på de første 20 minuttene. Først var det Sogndal som kom på en kontring etter seks minutter. Tim Nilsen stoppet litt opp foran Rosenborgs straffefelt, før han chippet ballen gjennom til Matahma Otoo. Otoo prøvde å lobbe ballen over Alexander Lund Hansen i Rosenborg-målet, men avslutningen gikk over mål.

Fire minutter senere var det Rosenborgs tur til å skape en sjanse. Ballen ble spilt inn i straffefeltet til Riku Riski, som tok ballen ned og banket den like over mål.

Etter 18 minutter sto Alexander Søderlund for kampens til da største sjanse. Han fikk gå opp helt alene i feltet på et innlegg, og headet mot mål fra 6–7 meter. Sogndal-keeper Mathias Dyngelang vartet imidlertid opp med en klasseredning og slo ballen til corner.

Men Søderlund fikk sitt mål da han satte inn straffesparket Mike Jensen skaffet etter 24 minutter.

Enorm sjanse på overtid

Etter scoringen dalte tempoet i kampen betraktelig. Tore Reginiussen måtte ut etter 31 minutter med en kneskade, og Jørgen Skjelvik kom inn.

Ingen av lagene skapte stort før pause, men etter åtte minutter av andre omgang skapte Sogndal en god mulighet. Nilsen fikk avsluttet fra 6–7 meter etter klabb og babb i feltet. Skuddet ble blokkert, Otoo kom på returen, men Lund Hansen i Rosenborg-buret var nede og reddet.

Etter 82 minutter satte Babacar Sarr ballen i mål for Sogndal, men ble avblåst for offside. På overtid vartet Lund Hansen opp med en skikkelig matchvinner-redning, da han avverget en gigantisk mulighet for Nilsen, som kom alene med keeper. Lund Hansen fikk en hånd på avslutningen, og reddet tre poeng for Rosenborg.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.