NRK Meny
Normal

– Den på slutten så jævlig tvilsom ut

DRAMMEN (NRK.no): Øyvind Storflor fløy høyt etter sitt «Ronaldo-mål» mot gamle lagkamerater, men et John Chibuike-mål og et annullert overtidsmål stoppet jubelen.

1

RBKs John Chibuike scoret 2-2-målet og sørget for uavgjort i Drammen.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Det er surt. Vi er klart best og den på slutten der så jævlig tvilsom ut, sier Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey til CMore.

Øyvind Storflor

Øyvind Storflor kunne feire et nydelig frisparkmål mot gamleklubben Rosenborg.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix
Ola Kamara

Ola Kamara scoret ett mot RBK.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix
Tore Reginiussen

Målscorer Tore Reginiussen feirer scoring.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Målvakten sikter til at Godsets Flamur Kastrati satte ballen i mål på overtid i Drammen - men scoringen ble annullert for offside. Reprisen viste at Kastrati trolig var i offside før han satte ballen i mål.

– Det er kjedelig for oss, sier målvakten.

Strømsgodset hadde 32 strake hjemmekamper uten tap før søndagens «seriefinale» mot Rosenborg. Nå er tallet 33.

Men de fleste i Drammen vil nok føle at 2-2 og ett poeng mot Rosenborg var dårlig betalt.

Og ikke minst betyr det at Rosenborg fortsatt topper eliteserietabellen etter å ha sluppet med skrekken i årets antatt vanskeligste bortekamp.

– Det ble dramatisk. Det var hårfint. Vi er fornøyd med ett poeng, sier RBK-spiller Tore Reginiussen.

RBK-treneren roser spillerne etter kampen.

– Godset var bedre enn oss spillemessig, men jeg må skryte av gutta. De nekter å tape, sier RBK-trener Per Joar Hansen.

– Jeg er skuffet fordi vi ikke vinner. Jeg er grisestolt over hvordan vi spiller, sier Godset-trener Ronny Deila.

Forrykende Godset-start

Strømsgodset gikk ut i et forrykende tempo, og allerede etter knappe fem minutters spill burde hjemmelaget tatt ledelsen. Muhamed Keita løp seg enkelt igjennom Rosenborgs midtforsvar, men alene med Daniel Örlund leverte han en svak avslutning som RBK-keeperen ikke hadde problemer med å håndtere.

Ti minutter senere var det igjen nære på for Ronny Deilas menn. Bismark Adjei Boateng ble spilt fri av Ola Kamara, og fra god posisjon dundret han ballen på innsiden av stanga – men ikke i mål.

Et temposvakt og stillestående RBK-lag slet med å få til noe som helst, og først etter 22 minutter kom den første halvsjansen. Adam Larsen Kwarasey hadde imidlertid ingen problemer med å stoppe skuddet fra Nicki Bille Nielsen.

To kjappe

Men mål er blitt scoret mot spillets gang før, og dette var en kveld da det skulle skje igjen. For da matchuret akkurat hadde rundet 30 minutter, hadde ikke Strømsgodset noe å forsvare seg med. Et strålende slått frispark fra Tobias Mikkelsen fant Tore Reginiussen inne i feltet, og med et perfekt hodestøt sendte midtstopperen RBK i ledelsen.

Bare to minutter senere var balansen i regnskapet gjenopprettet. Øyvind Storflor fant Ola Kamara med en perfekt stikker, og Kamara satte ballen mellom beina på RBK-keeper Örlund.

Rett etter utlikningen var Godset nok en gang farlig frampå, men denne gangen klarte Örlund å redde avslutningen fra venstreback Mounir Hamoud.

Ronaldo-klasse

Ni minutter ut i andre omgang vare det vertenes tur til å ta ledelsen. Strømsgodset fikk frispark rundt 20 meter fra Rosenborgs mål, og tidligere RBK-spiller Øyvind Storflor tok en oppstilling som ga assosiasjoner til Cristiano Ronaldo.

Dessverre for Rosenborg var det også Ronaldo-klasse over avslutningen. Storflor fikk drømmetreff og ballen suste inn i Daniel Örlunds høyre kryss.

Jubelen hadde knapt lagt seg før Muhamed Keita kunne lagt på til 3-1, men Örlund holdt RBK inne i kampen med en strålende redning.

At det ikke ble 3-1 etter en times spill, er knapt til å tro. Stefan Johansen fikk løpe helt alene fra midtbanen, men maktet ikke å treffe målet alene med RBK-keeper Örlund.

Publikum jublet lenge før de innså at Johansen hadde klart det utrolige, å skyte utenfor.

Sjanser – og mål

Da erstattet RBK-trener Per Joar Hansen Mix Diskerud og Tobias Mikkelsen med Daniel Berntsen og John Chibuike. Og etter 64 minutters spill var det nettopp Chibuike som vær nær ved å utlikne for trønderne.

Minuttet etterpå fikk gjestene en ny sjanse etter en corner fra Daniel Berntsen, men også den uten uttelling.

Og dramatikken fortsatte. Etter 67 minutters spill tvang Boateng RBK-keeper Örlund ut i full strekk. På den påfølgende corneren var det svært nær for samme mann igjen.

Så, etter 71 minutters spill, satt ballen i nettet igjen på Marienlyst. Og det var John Chibuike som viste at han ikke har lyst til å starte på benken neste gang. Skuddet var både hardt og godt plassert, og dermed var det lite Godset-keeper Larsen Kwarasey kunne gjøre.

Omstridt annullering

Målet var Chibuikes femte for sesongen, og nigerianeren som var fullstendig ute i kulda i vårsesongen, står nå fram som en av Rosenborgs viktigste menn i den intense gulljakten.

På overtid trodde Strømsgodset at de likevel hadde sikret seg seieren. Men til elleville protester fra Godset-spillerne og publikum underkjente dommer Svein Oddvar Moen Flamur Kastratis overtidsscoring.

Det betyr at Rosenborg nå har 13 strake eliteseriekamper uten tap. Det lukter gull i Trondheim, selv om laget ikke spilte som en seriemester søndag kveld.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.