Røde Brann knust av danskene

Brann ble til slutt knust av Brøndby i kvartfinalen i Royal League. Danskene ga seg på 3-0, Brann ga seg på to røde kort.

Branns Håkon Opdal får det røde kortet
Foto: ©Anders Kjærbye / ©Anders Kjærbye

Brann slet i store deler av kampen mot danske Brøndby i kveld.

Før halvtimen var gått var danskene stadig frempå. Og etterhvert lykkes de. Etter 26 minutter stod Branns midtbane helt stille og så på at Morten D. Rasmussen stormet fremover. Til slutt var det bare en mann igjen, keeper Håkon Opdal.

Han prøvde på ballen, men tok istedenfor mannen. Dermed ble det rødt kort og straffespark til danskene. Den satte Martin Erichsson sikkert i mål bak Thorbjørnsen, som kom inn for Sæternes da det røde kortet kom. 1-0 var også resultatet til pause.

Brann friskere etter pause

Brann startet langt friskere i andre omgang. Samarbeidet mellom Martin Andresen og Torstein Helstad var meget bra en periode, men de klarte ikke å omsette godt spill og småsjanser i mål. Etterhvert i omgangen tok Brøndby mer og mer over.

Thorbjørnsen kom med flere gode redninger utover i omgangen, men kunne likevel ikke forhindre at danskene doblet ledelsen etter 68 minutter. Rasmussen, som ordnet 1-0, var høyest på en corner, og headet ballen kontant i mål.

Så ble det mos

To minutter seinere spilte Brøndby vegg på 16- meterstreken til Brann. Brann- forsvarerne klarte aldri å få tak i lærkula, og ballen endte hos Katongo som rundet keeper og ordnet 3-0 fra spiss vinkel.

Og bare ti minutter etter det fikk Brann sitt andre røde for dagen. Ardian Gashi dro i skjorten til en motspiller, og med gult kort fra før måtte han forlate banen.

Det var også det siste som skjedde i kampen. Brøndby vant 3-0, og er klare for semifinalen i Royal League. Brann er ute.

 

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp