Lillebror Riise om dommeren: – Han var en arrogant jævel

REYKJAVIK (NRK.no) Bjørn Helge Riise var ikke nådig da han skulle vurdere dommerens innsats i 2-0-tapet for Island fredag.

BH Riise og dommeren mot Island

Bjørn Helge Riise spilte hele kampen mot Island, og var tydelig misfornøyd med

Foto: NTBScanpix

– Dommeren ødela hele kampen. Han var en arrogant jævel. Den dårligste dommeren jeg har sett på lenge, tordnet lillebror Riise etter kampen.

Lillestrøm-spilleren hadde flere iltre ordvekslinger med den franske kampdommeren Antony Gautier i løpet av kampens 90 minutter - i det som utartet seg til å bli en marerittkamp sett med norske øyne.

Fyldig kampreferat: Island - Norge 2-0

Island scoret to enkle mål, mens Norge slet med å komme til de store sjansene. Dermed endte det med et bittert tomålstap i de norske herrenes første VM-kvalifiseringskamp.

Les også: Enkle baklengsmål ødela Norges VM-start

Les også: Riise og Hangeland: – Vi var IKKE dårligere enn Island

Diskutabel annullering

Hoveddommeren blåste svært mange frispark i løpet av kampen, og annulleringen av Joshua Kings 1-1-mål rundt 15 minutter før full tid, var også svært diskutabel.

Debutant King fikk snappet opp en retur etter en duell inne i feltet, og smalt ballen i mål. Dommeren annullerte imidlertid målet for en offside på en norsk spiller som skal ha vært involvert i målet.

– Jeg skjønner ikke hvorfor han blåste offside på målet vårt. Island fikk frispark hele tiden, og det ødela store deler av kampen. Vi prøvde å si ifra, men det gikk ikke, sier Riise.

– Var dommeren frekk i kjeften?

– Han var bare arrogant. Skikkelig arrogant. Det irriterer meg, sier Riise.

(artikkelen fortsetter under bildet)

John Arne Riise mot Island

John Arne Riise fortviler etter en dommeravgjørelse.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

- Trolig ingen konsekvenser

Dommersjef Rune Pedersen er ikke imponert over Bjørn Helge Riise sine kommentarer om den franske dommeren.

– I utgangspunktet synes jeg ikke at dette er gode uttalelser. Riise må gjerne være uenig eller misfornøyd med dommeren, men man bør være påpasselig med hvordan man uttaler seg i etterkant.

Rune Pedersen

Dommersjef Rune Pedersen i Norges Fotballforbund.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

– Vil dette få konsekvenser for Riise?

– Nei, jeg tror ikke det. Det har skjedd at spillere har blitt sanksjonert for lignende uttalelser, men jeg vet ikke i hvilken grad dommeren har fanget opp dette, og om han inkluderer det i sin rapport til UEFA. Dette blir nok i ytterste grad bare en intern sak, sier Pedersen.


Hangeland: – Det var mye rart

Landslagskaptein Brede Hangeland er langt på vei enig med sin lagkamerat anggående den franske dommerens innsats.

– Jeg vil ikke ta sånne ord i min munn, men Bjørn Helge sier ofte fornuftige ting, han, sier Hangeland om Riises kraftige ordbruk, og utdyper:

– Det ble blåst frispark til oss i situasjoner der vi hadde soleklare fordeler, og frispark til dem da det burde vært frispark til oss, og det offside-målet vil jeg gjerne se om igjen, sier Hangeland.

Landslagskapteinen forteller at de norske spillerne etter hvert ga opp å snakke med dommeren etter hvert som kampen utviklet seg.

Ingen god tone

Den franske kamplederen ville rett og slett ikke lytte.

– Det var helt håpløst. Vi måtte bare spille etter hvert, vi kunne ikke forvente noe som helst, forklarer en skuffet Hangeland.

Storebror Riise bare smilte på spørsmål om dommerens innsats.

– Hehe, nei jeg tror ikke jeg skal uttale meg om han. Han fikk klar beskjed om hva vi synes om han ute på banen, sier Riise kort.

Hva synes du om dommerens innsats? Si din mening her!

Fotballnyheter