Hopp til innhold

Reiser Brann seg?

Brann fikk bank sist av Molde. I dag gjester Bodø/Glimt Brann stadion. Følg alle kampene i eliteserien fra kl 18.

Brann

Brann møter

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Den 18. runden i eliteserien spilles denne helgen:

Start - Stabæk (25.7)

Brann - Bodø/Glimt

Sandefjord - Molde

Tromsø - Strømsgodset

Viking - Lyn

Vålerenga - Odd Grenland

Rosenborg - Lillestrøm

Aalesund - Fredrikstad (27.7.)

Eliteserien tabell


Brann - Bodø/Glimt

Brann har hatt en ujevn sesong så langt, det er blitt sju seiere, fem uavgjort og seks tap for Steinar Nilsens menn. Bergenserne ble grundig slått av Molde i forrige serierunde. Romsdalingene ydmyket laget med 5-2-seier, men Bodø/Glimt bør være en mer overkommelig motstander. Nordlendingene har slitt både sportslig og økonomisk denne sesongen, og ligger i øyeblikket på nest siste plass (17 poeng).

Følg Brann - Bodø/Glimt

Sandefjord - Molde

Serietoer Molde ligger trygt plassert på plassen bak Rosenborg. I øyeblikket skiller det fire poeng mellom moldenserne og trønderne, men RBK har en kamp mindre spilt. Sandefjord, som avsluttet før ferien med 2-1-seier over Fredrikstad, nærmer seg faretruende kvalikplass, og trenger poeng i denne kampen. Det kan bli tøft mot Molde.

Følg Sandefjord - Molde

Tromsø - Strømsgodset

Høgmos Tromsø slo Vålerenga på hjemmebane forrige serierunde, og er på 10. plass med en kamp mindre spilt (5-6-6). Strømsgodset har tapt halvparten av sine kamper så langt, og ligger nå på kvalikplass.

Følg Tromsø - Strømsgodset

Viking - Lyn

Viking møter kriserammede Lyn, som fremdeles står oppført med en eneste seier i eliteserien denne sesongen. Oslo-laget gikk på tap for Bodø/Glimt før ferien, og er håpløst fortapt på sisteplass.
Viking har hatt en trøblete sesong, og ligger på 8. plass. I forrige serierunde ble det 0-2-tap mot Stabæk. Det er imidlertid kun Bodø/Glimt som har avgitt poeng mot Lyn i eliteserien. Viking skal normalt sett ta tre poeng i denne kampen.

Følg Viking - Lyn

Vålerenga - Odd Grenland

Vålerenga har begynt å vinne kamper etter en vanskelig start på sesongen. Det ble imidlertid 0-2-tap mot Tromsø i forrige runde, og Odd Grenland blir ingen enkel motstander. Skiens-laget innehar 3. plassen på tabellen med 29 poeng, og har kun tapt tre kamper så langt i sesongen. Vålerenga har vært mer ustabile, og har så langt sju tap.

Følg Vålerenga - Odd Grenland

Aalesund - Fredrikstad (27.7.)

Aalesund møter Fredrikstad i Ålesund mandag. Etter en imponerende vårsesong, gikk AaFK på en del tap før sommerferien. Sunnmøringene mistet spilllere som Enar Jääger og Anders Lindegaard, og må forsterke laget. Sunnmøringene spilte 1-1 mot Lillestrøm i forrige serierunde. Fredrikstad sliter i nærheten av kvalikplass, og må ha poeng for å komme seg unna nedrykksstriden.

Følg Aalesund - Fredrikstad

Rosenborg - Lillestrøm (kl 20)

Serieleder Rosenborg møter Lillestrøm, som sliter på 12. plass. LSK mistet en av sine beste spillere denne sesongen, Bjørn Helge Riise, til Fulham denne uken. Det kan bli spennende å se hvordan dette vil innvirke på Lillestrøm-laget som møter Rosenborg på Lerkendal søndag. RBK har vist imponerende solid form i eliteserien gjennom hele sesongen, og har virket utilnærmelige for andre enn Molde. Mot Qarabakh imponerte de derimot ikke. Hjemme på Lerkendal kan dette likevel bli en tøff kamp for Henning Bergs lag.

Følg Rosenborg - Lillestrøm


Les: Knallinnspurt av Start mot Stabæk

Fotball

  • Vålerenga med seier nummer to på rad – Stabæk vant toppkampen 5-0

    Vålerenga fulgte opp 1-0-seieren over Tromsø i cupen i midtuka med en ny 1-0-seier over Bryne i 1. divisjon.

    Matchvinnerscoringen var et rotemål av dimensjoner. Vålerenga brøt en Bryne-kontring og kontret selv på venstresiden. Det endte til slutt med at Ola Kamara fikk lirket ballen i retning streken, men det var Jacob Haahr Steffensen som var sist på ballen, og han ble derfor kreditert et selvmål.

    I rundens toppkamp rullet Stabæk over Kongsvinger i 1. omgang og ledet 3-0. KIL fikk også en spiller utvist på tampen av omgangen, og det gjorde ikke saken bedre for de røde. Stabæk vant til slutt 5-0.

    (NTB)

    1. divisjon i fotball for menn 2024: Vålerenga - Bryne
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Straus' Bayern München vant sjette strake seriegull

    Bayern München vant 2-1 borte mot Leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes Bundesliga til seks.

    Seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren Alexander Straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. Det skiller sju poeng ned til Wolfsburg på 2.-plass.

    Bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter Wolfsburg på torsdag.

    (NTB)

    Bayern München trening
    Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
  • Reiten mister enda en lagvenninne i Chelsea: – En utrolig reise

    Guro Reitens Chelsea mister også storscorer Fran Kirby, som har besluttet å gi seg i klubben etter ni år.

    Den annonserte Chelsea i et videointervju med en gråtkvalt Kirby.

    – Det har vært en utrolig reise med alle dere. Takk for at dere har tatt dere av meg siden dag én, gjennom både tunge og fantastiske tider. Jeg kommer aldri til å glemme hvordan det føles å spille foran dere, sier hun i videoen.

    Kirby er tidenes toppscorer for Chelseas kvinnelag med 115 mål på 205 kamper. På sin tid i klubben har hun vunnet 15 trofeer.

    Fredag ble det også klart at Maren Mjelde er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det er ikke kjent hva som blir neste stoppested for verken Mjelde eller Kirby. (NTB)

    Guro Reiten
    Foto: Reuters
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
  • Marco Reus ferdig i Dortmund: – En av klubbens beste

    Marco Reus forlenger ikke kontrakten med Borussia Dortmund. Kontrakten utløper ved slutten av sesongen. Det bekrefter klubben selv på sin nettside.

    34-åringen har spilt for førstelaget til Dortmund siden 2012, da han kom fra Borussia Mönchengladbach. Reus ble født i Dortmund, spilte nesten ti år i akademiet før han forlot klubben for første gang i 2006.

    – Jeg er utrolig takknemlig og stolt over denne spesielle tiden i klubben. Jeg har tilbrakt mer enn halvparten av livet mitt i denne klubben og har nytt hver dag, selv om det selvfølgelig har vært vanskelige øyeblikk også, sier Reus selv.

    Reus legger ikke opp, og planen er nå å finne en ny klubb, melder klubben.

    – Marco Reus er en av klubbens beste spillere. Hans tilknytning til Borussia Dortmund er ekstraordinær. Vi ønsker Marco alt godt for fremtiden, sier Borussia Dortmunds administrerende direktør Hans-Joachim Watzke.

    Reus har så langt spilt 424 kamper for klubben. Han har scoret 168 mål og 128 målgivende pasninger. I tillegg har han vunnet den tyske cupen to ganger med Dortmund.

    Reus
    Foto: Reuters
Erling Braut Haaland