Hødds gullkeeper rådes til å velge Start fremfor Solskjær

Hødd-keeper Ørjan Nyland får følgende beskjed av sin rådgiver: Velg opprykksklubben Start fremfor seriemester Molde.

Ørjan Nyland

Keeper Ørjan Nyland fikk mye av æren for at Hødd stakk av med NM-tittelen etter oppgjøret mot Tromsø søndag. Nå venter nye utfordringer på fotballbanen, men spørsmålet er for hvilken klubb det blir.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Ørjan Nyland

Ørjan Nyland slapp jubelen løs etter cupfinaletriumfen søndag. Gullkeeperen håper på flere store oppleveleser på Ullevaal.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Erik Ruthford Pedersen

Starts keepertrener Erik Ruthford Pedersen er også et argument for at Nyland bør velge opprykksklubben, mener Moldskred.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix
Nilsen

Hødd-trener Lars Arne Nilsen tror mange av lagets talenter vil bli plukket opp av større klubber etter cupseieren. En av dem er keeper Nyland.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
– Det handler om å ta de rette valgene for å gi raskest og best mulig utvikling. Jeg personlig tror Ørjan får den utviklingen i Start av de klubbene som er interessert, sier Lars Ivar Moldskred til NRK.

Moldskred er rådgiver for Hødds keeper Ørjan Nyland. 22-åringen er ettertraktet av flere eliteserieklubber etter sine avgjørende redninger i cupfinalen mot Tromsø søndag. Oppvisningen har fått enda flere til å sikle etter 22-åringens signatur.

– Han har økt verdien betraktelig. Det kommer ikke som noen overraskelse at han presterer på et høyt nivå. Det har han gjort ganske lenge, sier Moldskred.

Start foran Molde

Moldskred understreker at han ikke avgjør Nylands klubbfremtid, men er klar på hva slags råd han gir 22-åringen. Han mener Nyland bør velge Start fremfor Molde.

– Det er både fordeler og ulemper uansett hvor man går. I Start går han kanskje en litt usikker tid i møte, de er i eliteserien neste sesong, men det er ingen selvfølge at det fortsetter. Det er klart det er et valg han må ta, sier Moldskred.

– Jeg tror han har potensiale til å komme seg raskt videre. Molde har to gode keepere fra før. Det er ingen selvfølge at han slipper til der med en gang. Da spørs det hva som skjer med utviklingen hans, sier han.

Garantert spilletid

Moldskreds viktigste argument for at Nyland skal velge Start fremfor Molde er spilletid. I tillegg trekker han fram Starts keepertrener Erik Ruthford Pedersen.

– De har en svært dyktig keepertrener. Erik var tidlige ute og snakket om det å integrere keepere i spillet. I internasjonal fotball har det blitt mer og mer viktig, sier Moldskred

– Ørjan er veldig god med beina. Klart han vil videreutvikle det og bli enda mer interessant for internasjonale klubber, sier rådgiveren.

Sikter mot utlandet

Moldskred er trygg på at Nyland går en lys fotballfremtid i møte, uansett hvilken klubb han måtte velge.

– Jeg vet han har potensiale. Det eneste han trenger å gjøre er å prestere, da kommer alt av seg selv. Jeg er ikke bekymret for fremtiden hans.

Har du sagt til ham at han bør velge Start?

– Ja, vi har diskutert det. Så får vi se om han hører på meg. Det er ikke alltid han gjør det, sier Moldskred og ler.

– Det er viktig for ham å følge magefølelsen.

Har ikke bestemt seg

Nyland fikk spørsmål om klubbfremtiden etter den gode cupfinalen mot Tromsø. Da var 22-åringen ikke særlig interessert i å snakke om hvem som blir hans neste arbeidsgiver.

– Vi får se hva som skjer. Det blir bestemt etter cupfinalehelga, sa han til NRK søndag.

Men Hødd-keeperen la ikke skjul på at han er sulten på større oppgaver.

– Det er klart man har lyst til å spille her de neste ti, femten årene. Det var absolutt en fin smakebit, sa han etter opptredenen på Ullevaal søndag.

Fotball

Oppsummert

  • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.