Hopp til innhold

Hødds gullkeeper rådes til å velge Start fremfor Solskjær

Hødd-keeper Ørjan Nyland får følgende beskjed av sin rådgiver: Velg opprykksklubben Start fremfor seriemester Molde.

Ørjan Nyland

Keeper Ørjan Nyland fikk mye av æren for at Hødd stakk av med NM-tittelen etter oppgjøret mot Tromsø søndag. Nå venter nye utfordringer på fotballbanen, men spørsmålet er for hvilken klubb det blir.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Ørjan Nyland

Ørjan Nyland slapp jubelen løs etter cupfinaletriumfen søndag. Gullkeeperen håper på flere store oppleveleser på Ullevaal.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Erik Ruthford Pedersen

Starts keepertrener Erik Ruthford Pedersen er også et argument for at Nyland bør velge opprykksklubben, mener Moldskred.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix
Nilsen

Hødd-trener Lars Arne Nilsen tror mange av lagets talenter vil bli plukket opp av større klubber etter cupseieren. En av dem er keeper Nyland.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
– Det handler om å ta de rette valgene for å gi raskest og best mulig utvikling. Jeg personlig tror Ørjan får den utviklingen i Start av de klubbene som er interessert, sier Lars Ivar Moldskred til NRK.

Moldskred er rådgiver for Hødds keeper Ørjan Nyland. 22-åringen er ettertraktet av flere eliteserieklubber etter sine avgjørende redninger i cupfinalen mot Tromsø søndag. Oppvisningen har fått enda flere til å sikle etter 22-åringens signatur.

– Han har økt verdien betraktelig. Det kommer ikke som noen overraskelse at han presterer på et høyt nivå. Det har han gjort ganske lenge, sier Moldskred.

Start foran Molde

Moldskred understreker at han ikke avgjør Nylands klubbfremtid, men er klar på hva slags råd han gir 22-åringen. Han mener Nyland bør velge Start fremfor Molde.

– Det er både fordeler og ulemper uansett hvor man går. I Start går han kanskje en litt usikker tid i møte, de er i eliteserien neste sesong, men det er ingen selvfølge at det fortsetter. Det er klart det er et valg han må ta, sier Moldskred.

– Jeg tror han har potensiale til å komme seg raskt videre. Molde har to gode keepere fra før. Det er ingen selvfølge at han slipper til der med en gang. Da spørs det hva som skjer med utviklingen hans, sier han.

Garantert spilletid

Moldskreds viktigste argument for at Nyland skal velge Start fremfor Molde er spilletid. I tillegg trekker han fram Starts keepertrener Erik Ruthford Pedersen.

– De har en svært dyktig keepertrener. Erik var tidlige ute og snakket om det å integrere keepere i spillet. I internasjonal fotball har det blitt mer og mer viktig, sier Moldskred

– Ørjan er veldig god med beina. Klart han vil videreutvikle det og bli enda mer interessant for internasjonale klubber, sier rådgiveren.

Sikter mot utlandet

Moldskred er trygg på at Nyland går en lys fotballfremtid i møte, uansett hvilken klubb han måtte velge.

– Jeg vet han har potensiale. Det eneste han trenger å gjøre er å prestere, da kommer alt av seg selv. Jeg er ikke bekymret for fremtiden hans.

Har du sagt til ham at han bør velge Start?

– Ja, vi har diskutert det. Så får vi se om han hører på meg. Det er ikke alltid han gjør det, sier Moldskred og ler.

– Det er viktig for ham å følge magefølelsen.

Har ikke bestemt seg

Nyland fikk spørsmål om klubbfremtiden etter den gode cupfinalen mot Tromsø. Da var 22-åringen ikke særlig interessert i å snakke om hvem som blir hans neste arbeidsgiver.

– Vi får se hva som skjer. Det blir bestemt etter cupfinalehelga, sa han til NRK søndag.

Men Hødd-keeperen la ikke skjul på at han er sulten på større oppgaver.

– Det er klart man har lyst til å spille her de neste ti, femten årene. Det var absolutt en fin smakebit, sa han etter opptredenen på Ullevaal søndag.

Fotball

 • Positive meldinger etter dramatisk fotballkamp i Nederland

  Fotballkeeperen Etiënne Vaessen skal etter forholdene ha det bra etter den uhyggelige situasjonen under kampen mellom Waalwijk og Ajax lørdag.

  – Heldigvis svarte Etienne da vi snakket til ham, sa Waalwijk-direktør Frank van Mosselveld ved midnattstider lørdag, ifølge avisen De Telegraaf.

  Oppgjøret mellom Waalwijk og Ajax ble aldri ferdigspilt. I sluttminuttene lå hjemmelagets målvakt bevisstløs på bakken etter en duell der han skal ha blitt truffet i hodet av foten til en motspiller.

  Vaessen kolliderte med Ajax-spissen Brian Brobbey i det 83. minutt. Det ble umiddelbart ropt på medisinsk hjelp.

  Ifølge den nederlandske avisen De Telegraaf ble det satt i gang gjenoppliving, og noen minutter senere ble Vaessen båret av banen og fraktet til sykehus.

  Ifølge van Mosselveld tyder lite på at Vaessen skal ha fått hjertestopp. Han roser helsepersonellet for deres innsats.

  Flere av spillerne brast ut i gråt ute på banen.

  (NTB)

  Waalwijk Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Fortsatt ingen Messi-retur for Inter Miami

  Lionel Messi glimret fortsatt med sitt fravær på banen da Inter Miami lørdag spilte 1-1 mot gjestene New York City FC på hjemmebane i Fort Lauderdale.

  Messi pådro seg en bein-skade i kampen mot Toronto FC forrige onsdag. Han måtte gå av banen etter bare 37 minutter.

  Lørdag ble det først 45 minutter før kampstart annonsert at argentineren ikke var i Miami-troppen.

  I hans skadefravær klarte Miami uavgjort lørdag etter at argentineren Tomas Aviles scoret sitt første mål for klubben da han fem minutter på overtid utlignet til 1-1.

  (NTB)

  US Open Cup Soccer
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Manchester United tapte igjen - verste ligastart på 34 år

  Manchester United får det ikke til å stemme i Premier League. Lørdag tapte laget 0-1 hjemme mot Crystal Palace.

  Det var det andre strake hjemmetapet på Old Trafford. Inntil nylig hadde United gått over ett år uten nederlag i egen storstue.

  Etter syv kamper i Premier League denne sesongen står de dermed med fire tap og bare ni poeng. Det gjør at de er på 10. plass på tabellen i skrivende stund, ni poeng bak byrival Manchester City.

  Det er ifølge BBC den verste sesongstarten til United på 34 år.

  Høsten 1989 sto Manchester United med bare syv poeng etter de syv første ligakampene.

  Gjestene fra London kom foran etter et småvilt volleytreff fra Joachim Andersen. Et frispark havnet hos dansken i det 25. minutt, og på halvspretten sendte han ballen i krysset.

  Det ble mye forsvarsjobb for gjestene resten av kampen, men det mestret Crystal Palace og de kunne dermed juble for sesongens tredje ligaseier og revansje etter at de tapte 0-3 mot nettopp Manchester United tidligere i uka. (NTB/NRK)

  Premier League - Manchester United v Crystal Palace
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters
 • Ødegaard herjet i storseier

  Arsenal er fortsatt ubeseiret i Premier League denne sesongen før neste ukes storkamp mot Manchester City. Lørdag hadde de full kontroll borte mot Bournemouth, i en kamp som London-laget til slutt vant 4-0.

  Sentral i seieren var Arsenals norske kaptein, Martin Ødegaard. Nordmannen slo først innlegget som til slutt endte med 1-0-scoringen til Bukayo Saka etter et kvarter.

  Deretter var det Ødegaard som fikk sjansen fra straffemerket rett før pause da Eddie Nketiah ble felt inne i 16-meteren.

  Der gjorde Ødegaard ingen feil og scoret sitt tredje Premier League-mål for sesongen.

  I den andre omgangen tok det kun fem minutter før Ødegaard selv ble felt inne og Arsenal på ny fikk straffe.

  Den tok Kai Havertz, en sjanse tyskeren tok vare på og dermed scoret sitt første mål for Arsenal etter overgangen fra Chelsea i sommer.

  På overtid fastsatte Ben White sluttresultatet til 4-0 da han headet inn et godt slått frispark fra Ødegaard.

  Arsenal Martin Ødegaard
  Foto: IAN WALTON / Reuters
 • Haaland usynlig og målløs i nytt City-tap

  Manchester City røk ut i ligacupen etter tap mot Newcastle i midtuka og lørdag kom sesongens første tap i Premier League. Borte mot Wolverhampton tok hjemmelaget ledelsen allerede etter tolv minutter.

  Pedro Neto stormet inn i boksen og prøvde å finne en medspiller. Istedenfor fant han landsmannen Rúben Dias, som på uheldig vis styrte ballen inn i eget nett.

  Selvmålet var kampens eneste mål i den første omgangen og i pausen fikk Oscar Bobb klarsignalet. Den unge nordmannen kom inn til sin tredje Premier League-kamp og det tok ikke lang tid før han gjorde seg bemerket.

  Drøyt ti minutter ut i omgangen ble han felt like utenfor 16-meteren til Wolverhampton. Julián Álvarez tok ansvar på frisparket og sendte av gårde et skudd som suste opp i det nærmeste hjørnet.

  I en kamp hvor Erling Braut Haaland var så godt som usynlig, presset City på for ledermålet. Istedenfor utnyttet Wolverhampton det da Hwang Hee-chan kontret inn 2-1 halvveis i omgangen.

  Til tross for at City presset på i siste halvdel av omgangen, kom aldri scoringen. Dermed ble det sesongens første Premier League-tap for City, som kan passeres av Liverpool senere lørdag.

  Erling Braut Haaland Wolverhampton
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters