Hopp til innhold

Hødds gullkeeper rådes til å velge Start fremfor Solskjær

Hødd-keeper Ørjan Nyland får følgende beskjed av sin rådgiver: Velg opprykksklubben Start fremfor seriemester Molde.

Ørjan Nyland

Keeper Ørjan Nyland fikk mye av æren for at Hødd stakk av med NM-tittelen etter oppgjøret mot Tromsø søndag. Nå venter nye utfordringer på fotballbanen, men spørsmålet er for hvilken klubb det blir.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Ørjan Nyland

Ørjan Nyland slapp jubelen løs etter cupfinaletriumfen søndag. Gullkeeperen håper på flere store oppleveleser på Ullevaal.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Erik Ruthford Pedersen

Starts keepertrener Erik Ruthford Pedersen er også et argument for at Nyland bør velge opprykksklubben, mener Moldskred.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix
Nilsen

Hødd-trener Lars Arne Nilsen tror mange av lagets talenter vil bli plukket opp av større klubber etter cupseieren. En av dem er keeper Nyland.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
– Det handler om å ta de rette valgene for å gi raskest og best mulig utvikling. Jeg personlig tror Ørjan får den utviklingen i Start av de klubbene som er interessert, sier Lars Ivar Moldskred til NRK.

Moldskred er rådgiver for Hødds keeper Ørjan Nyland. 22-åringen er ettertraktet av flere eliteserieklubber etter sine avgjørende redninger i cupfinalen mot Tromsø søndag. Oppvisningen har fått enda flere til å sikle etter 22-åringens signatur.

– Han har økt verdien betraktelig. Det kommer ikke som noen overraskelse at han presterer på et høyt nivå. Det har han gjort ganske lenge, sier Moldskred.

Start foran Molde

Moldskred understreker at han ikke avgjør Nylands klubbfremtid, men er klar på hva slags råd han gir 22-åringen. Han mener Nyland bør velge Start fremfor Molde.

– Det er både fordeler og ulemper uansett hvor man går. I Start går han kanskje en litt usikker tid i møte, de er i eliteserien neste sesong, men det er ingen selvfølge at det fortsetter. Det er klart det er et valg han må ta, sier Moldskred.

– Jeg tror han har potensiale til å komme seg raskt videre. Molde har to gode keepere fra før. Det er ingen selvfølge at han slipper til der med en gang. Da spørs det hva som skjer med utviklingen hans, sier han.

Garantert spilletid

Moldskreds viktigste argument for at Nyland skal velge Start fremfor Molde er spilletid. I tillegg trekker han fram Starts keepertrener Erik Ruthford Pedersen.

– De har en svært dyktig keepertrener. Erik var tidlige ute og snakket om det å integrere keepere i spillet. I internasjonal fotball har det blitt mer og mer viktig, sier Moldskred

– Ørjan er veldig god med beina. Klart han vil videreutvikle det og bli enda mer interessant for internasjonale klubber, sier rådgiveren.

Sikter mot utlandet

Moldskred er trygg på at Nyland går en lys fotballfremtid i møte, uansett hvilken klubb han måtte velge.

– Jeg vet han har potensiale. Det eneste han trenger å gjøre er å prestere, da kommer alt av seg selv. Jeg er ikke bekymret for fremtiden hans.

Har du sagt til ham at han bør velge Start?

– Ja, vi har diskutert det. Så får vi se om han hører på meg. Det er ikke alltid han gjør det, sier Moldskred og ler.

– Det er viktig for ham å følge magefølelsen.

Har ikke bestemt seg

Nyland fikk spørsmål om klubbfremtiden etter den gode cupfinalen mot Tromsø. Da var 22-åringen ikke særlig interessert i å snakke om hvem som blir hans neste arbeidsgiver.

– Vi får se hva som skjer. Det blir bestemt etter cupfinalehelga, sa han til NRK søndag.

Men Hødd-keeperen la ikke skjul på at han er sulten på større oppgaver.

– Det er klart man har lyst til å spille her de neste ti, femten årene. Det var absolutt en fin smakebit, sa han etter opptredenen på Ullevaal søndag.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Bohinen permanent klar for Serie A-klubben Salernitana

  Den italienske fotballklubben Salernitana har benyttet seg av utkjøpsklausulen på den norske midtbanespilleren Emil Bohinen.

  Det bekrefter klubben på sine nettsider onsdag. Bohinen har signert en avtale som strekker seg fram til 2026.

  Emil Bohinen hentes fra russiske CSKA Moskva. 23-åringen har vært utlånt til Salernitana siden januar, hvor han fikk elleve kamper i Serie A i løpet av vårsesongen.

  Han var med på å berge plassen i den øverste divisjonen etter at Salernitana endte på 17.-plass med 31 poeng.

  Bohinen spilte for Stabæk før han ble hentet til CSKA Moskva i februar 2021. Den gang signerte han en kontrakt på 4,5 år med den russiske hovedstadsklubben.

  Han er sønn av tidligere landslagsspiller Lars Bohinen.

  Emil Bohinen
  Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
 • Gjelsten trekker seg ut av Molde – Kjell Inge Røkke blir eneeier

  Kjell Inge Røkke kjøper opp Bjørn Rune Gjelstens eierandel på en tredel i Molde Fotball AS.

  – Kjell Inge har gjennom 30 år vært en drivende kraft i utviklingen av Molde Fotball AS og Molde FK, og siden 2013 har Bjørn Rune vært deleier. Bjørn Rune velger nå å tre ut som eier, men vi er sikre på at han fortsatt er en ivrig supporter og bidragsyter til Molde FK, sier styreleder Leif-Arne Langøy i Molde Fotball AS til klubbens hjemmeside.

  Røkke kjøper eierandelene via Stiftelsen Molde Fotball.

  – Engasjementet handler om mer enn fotball. Enda viktigere er idrettens og Aker Stadions betydning for inkludering av alle og tilhørighet til Molde-regionen, sier Kjell Inge Røkke og fortsetter:

  – Jeg vil takke Bjørn Rune for hans engasjement og økonomisk støtte gjennom mange år.

  Aker-eieren har bidratt økonomisk til Molde FK siden 1992. Forretningsmannen har også hjulpet med betydelige beløp til fotballstadion og til klubber, lag, foreninger og frivillige organisasjoner som selger sesongkort til Moldes hjemmebane.

  (NTB)

  Røkke og Gjelsten
  Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix
 • Koronautbrudd i 1. divisjonsklubben Åsane

  Dagen etter seieren mot Sandnes Ulf, har flere Åsane-spillere tirsdag fått påvist koronavirus. Nå tar 1. divisjonsklubben grep for å hindre et større utbrudd.

  Det bekrefter lagets trener Morten Røssland til BA tirsdag.

  – Foreløpig er det en situasjon vi kan håndtere, men det blir noen spennende dager fremover, sier Røssland til avisen.

  Flere spillere er nå tatt ut av trening i håp om at neste ukes kamp mot tabellnabo Fredrikstad ikke skal ryke. Treneren forteller videre at klubben foreløpig ikke har kontaktet NFF for å få kampen utsatt.

  Etter elleve runder av årets 1. divisjon ligger Åsane på ellevteplass på tabellen, seks poeng over nedrykksstreken. (NTB)

  Åsane Fotball
  Foto: Marit Hommedal
 • Bekreftet: King ferdig i Watford

  Watford bekrefter at Joshua King er ferdig i klubben. Han spilte for gultrøyene i én sesong, og det ble fem ligascoringer på 31 kamper.

  Den norske angriperen vil nå se seg etter en ny klubb, noe han antydet overfor TV 2 lørdag.

  I intervjuet med kanalen sa han at det kan komme nyheter i løpet av et par uker.

  Premier League - Watford v Brighton & Hove Albion
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Avlyste Qatar-kamp etter press frå fansen

  Watfords planlagde treningskamp mot landslaget til Qatar i Austerrike 10. juli, er avlyst etter at klubbtilhengarane protesterte. Årsaka er Qatars haldning til menneskerettane.

  Gruppene "Proud Hornets" og "Women of Watford FC" gav klart uttrykk for misnøye med at kampen skulle spelast, og varsla protest-markeringar på tribunene. Derfor valde klubben å trekkje seg frå kampen.

  - Det blei klart for oss at dette var ein kamp vi ikkje skulle spele, seier ein talsmann for klubben.

  Qatar har strenge LGBTQ-lover, der mellom anna homoseksualitet er forbode.

  – Vi er glade for at dei har lytta til oss. Det er ofte vanskeleg å vedgå at du har teke feil, seier Watford-supporter Laura Goodes til BBC.

  "We're delighted they have listened to us and the Proud Hornets. It's sometimes hard to admit you are wrong and do a U-turn but they did that quite quickly," she said.

  Watford
  Foto: Matt Dunham / AP