VIFs måltyv aktuell for Premier League

Vålerengas toppscorer Vidar Örn Kjartansson kan forsvinne fra klubben. NRK vet at Premier League-klubber har vist interesse for islendingen.

Vidar Örn Kjartansson

Vidar Örn Kjartansson scoret to for Vålerenga mandag. Nå kan han forsvinne til Premier League.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Kjartanssons agent Olafur Gardarsson bekrefter Premier League-interessen for islendingen overfor NRK.

Aalesund trener Jan Jönsson og Vålerenga trener Kjetil Rekdal

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal vil ikke selge Kjartansson.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Agenten er denne i uken i England for å møte klubber som har henvendt seg til agenten når det gjelder Vålerenga-spilleren.

– Det hadde vært en drøm å spille i Premier League, men jeg prøver å ikke ha for mye fokus på det akkurat nå, sier Kjartansson til NRK.

Forventer bud

I tillegg til Premier League-klubber har også klubber fra Tyskland og Nederland fulgt spilleren nøye den siste tiden.

– Det vil overraske meg om det ikke kommer et bud på Kjartansson når overgangsvinduet åpner, sier Gardarsson i en kort kommentar til NRK.

Kjartansson kom til Vålerenga denne sesongen, og har imponert med en fabelaktig målteft. På sine åtte første kamper i eliteserien scoret Kjartansson ti mål, og han er i øyeblikket suveren toppscorer.

Holder kontakten med agenten

Etter 12 serierunder er det blitt 13 mål på Kjartansson.

– Jeg holder kontakten med agentene min, men inntil videre handler alt om Vålerenga, sier han.

– Spiller du i VIF etter sommeren?

– Definitivt, svarer den islandske toppscoreren.

Og det kan det være at han får rett i. VIF-trener Kjetil Rekdal er ikke interessert i å selge sin viktigste spiller.

– Han er ikke til salgs, sier han til NRK.

Kjartansson-dobbel mot AaFK

Mandag var han sterkt medvirkende til at Vålerenga sikret en ny seier over Aalesund-

24-åringen brukte 18 minutter på å sette inn 1-0 mot sunnmøringene, og sørget så for 2-0 etter 32 minutter. Denne gangen scoret Kjartansson med hodet.

Daniel Fredheim Holm scoret kampens tredje og siste mål like før pause, og sørget dermed for at den såkalte «VIF-forbannelsen» over Aalesund fortsatt lever i beste velgående.

– Håper å fortsette slik

Målet kom etter kampens flotteste angrep. Venstreback Ruben Kristiansen fant hodet til Kjartansson, og han headet ned til Daniel Fredheim Holm som banket ballen i nettaket.

– Haugesund var best de første ti minuttene, men så scoret vi tre mål, og da var det gjort. Det ser så enkelt ut når jeg scorer, og jeg håper at jeg kan fortsette slik, sa Kjartansson til TV 2.

Vålerenga er nå på 3. plass på tabellen etter seieren, mens Aalesund sliter på 13. plass.

Vålerenga - Aalesund

Vålerenga-jubel etter at laget slo Aalesund 3-0 på Ullevaal.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Fotball

Oppsummert

 • 19.00: FIFA kårer verden beste fotballspillere på både herre- og kvinnesiden. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen kan havne på årets lag.
 • Maanum spilte siste ti da Arsenal økte ligaledelsen

  Etter å ha ligget under 0-1 til pause mot Brighton, snudde Arsenal kampen og økte ligaledelsen. Norske Frida Maanum fikk ti minutter da London-laget vant 2-1.

  Arsenal var det beste laget fra start, men havnet under 0-1 hjemme da finske Emma Koivisto sendte Brighton i ledelsen etter 15 minutter. Det var også stillingen til pause. Etter hvilen var derimot London-laget overlegen, og to kjappe mål fra Vivianne Miedema og Bethany Mead i det 55. og 61. minuttet, sikret Arsenal seieren.

  Norske Frida Maanum startet kampen på benken, men ble byttet inn åtte minutter før ordinær tid. Det var hennes 12. ligakamp for Arsenal, siden overgangen fra svenske Lindköpings i juli i fjor. Den 22-årige midtbanespilleren har så langt presterte godt for hovedstadsklubben, med fire mål på 25 kamper.

  Med kveldens seier over Brighton, økte Arsenal-kvinnene ledelsen med fire poeng ned til byrival Chelsea, som har én kamp mindre spilt. Arsenal har etter tolv ligarunder kun ett tap, og står med 29 poeng. (NTB)

  Women's Super League - Arsenal v Everton
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Iran klar for Qatar-VM

  Iran ble den 14. nasjonen, og den første fra Asia, til å kvalifisere seg til fotball-VM i Qatar etter å ha slått Irak 1-0 hjemme torsdag.

  Porto-spissen Mehdi Taremi ble den store helten da han i det 48. minuttet sendte Iran til sitt sjette VM-sluttspill, foran 10.000 tilskuere på Azadi stadion i Teheran. Med torsdagens 1-0-seier over Irak, har iranerne etter sju kamper tatt 19 av 21 mulige poeng i kvalifiseringen.

  Ifølge nyhetsbyrået AP var 2000 av de 10.000 fremmøtte på tribunen kvinner. Det var første gang på 2,5 år at kvinner fikk gå på fotballkamp med herrelandslaget. VM-kvalifiseringskampen mot Kambodsja i oktober 2019, var det første gang siden 1981 at kvinner i Iran fikk rett til å kjøpe billetter til en fotballkamp. (NTB)

  WCUP Iran Iraq
  Foto: Vahid Salemi / AP
 • Ekvatorial-Guinea videre etter straffesparkkonkurranse

  Ekvatorial-Guinea er klare for kvartfinale i afrikamesterskapet i fotball etter å ha slått Mali i straffesparkkonkurranse. Det var målløst etter 120 minutter spill.

  Begge lag brente to av de første fem straffene, og senere bommet Malis Falaye Sacko. Dermed røk hans lag ut av turneringen.

  Ekvatorial-Guinea får bryne seg på Senegal i kvartfinalen.

  Africa Cup of Nations - Round of 16 - Mali v Equatorial Guinea
  Foto: THAIER AL-SUDANI / Reuters
 • Salah sendte Egypt videre i afrikamesterskapet i straffedrama

  Stjernevingen Mohamed Salah satte inn det avgjørende målet da Egypt slo Elfenbenskysten i på straffer og tok seg til kvartfinale i afrikamesterskapet i fotball.

  Det måtte straffesparkkonkurranse til etter at lagene spilte 120 jevne og målløse minutter på arenaen i kamerunske Douala.

  I straffesparkkonkurransen dummet Manchester United-stjernen Eric Bailly seg ut. Lagene hadde scoret på to straffer hver da han satte et dårlig forsøk rett på keeper uten tilløp.

  Egypt scoret på alle sine forsøk og kunne dermed juble for avansement. Liverpool-stjernen Salah scoret på den avgjørende straffen. (NTB)

  Mohamed Salah
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP