NRK Meny
Normal

Petter Rudi klar for Belgia

Petter Rudi ble i dag klar for den Belgiske toppklubben Gent.

Petter Rudi
Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX

Rudi har vært i Belgia hele uken og trent, vært gjennom medisinske tester og forhandlet kontrakt.

Halvannet år

Kontrakten er på halvannet år, som gjør at moldenseren sannsynligvis avslutter en lang og innholdsrik karriere i Belgia. Petter Rudi takket for seg i moderklubben Molde ved nyttår og var nå Bosmannspiller etter ti sesonger i Molde.

- Avgjørelsen om at jeg ville spille i utlandet etter at kontrakten min gikk ut med Molde, tok jeg for lenge siden. Men det ble mye vanskeligere å dra når vi rykket ned, sier Rudi til NRK.

- Hvorfor valgte du nå å dra ut igjen?

- Jeg er kommet i en alder hvor det er viktigere å få spille obligatoriske kamper, fremfor treningskamper. Det får jeg nesten dobbelt så mange av i Belgia enn jeg ville fått i Molde, sier han

Gent for andre gang

33-åringen har tidligere spilt for Gent, som i øyeblikket ligger på 3. plass i den belgiske ligaen. Han spilte seks kamper for dem gjennom et utlån i 1996. Året etter spilte Rudi i serie A-klubben Perugia, også det på utlån fra Molde. Så gikk turen til Premiere League og Sheffield Wednesday i to sesonger, før han returnerte til Molde for en liten periode.

Godt kjent i Belgia

I 2001 reiste Rudi igjen utenlands og nok en gang Belgia. Da ble det Lokeren i en sesong før han gikk videre til Germal Beerschot. Etter en halv sesong i østerrikske Austria Wien, ble han igjen kjøpt hjem av Molde. Der har han nå fullført en tre-års kontrakt.

Den erfarne midtbanespilleren har spilt 46 A-landslagskamper i tillegg til en rekke U-landslagskamper og er cupmester med Molde to ganger.

Rudi kan debutere i toppkampen mot Brugge neste søndag.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia