NRK Meny
Normal

Petter Rudi klar for Belgia

Petter Rudi ble i dag klar for den Belgiske toppklubben Gent.

Petter Rudi
Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX

Rudi har vært i Belgia hele uken og trent, vært gjennom medisinske tester og forhandlet kontrakt.

Halvannet år

Kontrakten er på halvannet år, som gjør at moldenseren sannsynligvis avslutter en lang og innholdsrik karriere i Belgia. Petter Rudi takket for seg i moderklubben Molde ved nyttår og var nå Bosmannspiller etter ti sesonger i Molde.

- Avgjørelsen om at jeg ville spille i utlandet etter at kontrakten min gikk ut med Molde, tok jeg for lenge siden. Men det ble mye vanskeligere å dra når vi rykket ned, sier Rudi til NRK.

- Hvorfor valgte du nå å dra ut igjen?

- Jeg er kommet i en alder hvor det er viktigere å få spille obligatoriske kamper, fremfor treningskamper. Det får jeg nesten dobbelt så mange av i Belgia enn jeg ville fått i Molde, sier han

Gent for andre gang

33-åringen har tidligere spilt for Gent, som i øyeblikket ligger på 3. plass i den belgiske ligaen. Han spilte seks kamper for dem gjennom et utlån i 1996. Året etter spilte Rudi i serie A-klubben Perugia, også det på utlån fra Molde. Så gikk turen til Premiere League og Sheffield Wednesday i to sesonger, før han returnerte til Molde for en liten periode.

Godt kjent i Belgia

I 2001 reiste Rudi igjen utenlands og nok en gang Belgia. Da ble det Lokeren i en sesong før han gikk videre til Germal Beerschot. Etter en halv sesong i østerrikske Austria Wien, ble han igjen kjøpt hjem av Molde. Der har han nå fullført en tre-års kontrakt.

Den erfarne midtbanespilleren har spilt 46 A-landslagskamper i tillegg til en rekke U-landslagskamper og er cupmester med Molde to ganger.

Rudi kan debutere i toppkampen mot Brugge neste søndag.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.