NRK Meny
Normal

Overbevisende seier av Rosenborg

Rosenborg vant en overbevisende seier over Sandefjord. På onsdag kan de ta seriegullet.

Mikael Lustig
Foto: Ned Alley / Scanpix

- Vi gjør ingen toppkamp, men likevel vinner vi 4-0 mot Sandefjord. Det tyder på styrke, synes jeg, sa RBK-trener Erik Hamrén til TV2 etter kampen.

Etter dagens seier står Rosenborg oppført med 60 poeng. Det er 13 poeng mer enn Molde på 2. plass. Det betyr at Rosenborg kan avgjøre gullkampen allerede på onsdag når de møter Tromsø.

- Vi er glad for kanskje å kunne avgjøre gullkampen på onsdag, sier Hamrén til NRK.

NRKsport.no fulgte Rosenborg - Sandefjord

Akrobatisk scoring

Rosenborg åpnet best på Lerkendal og la umiddelbart press på Sandefjord. Mikael Lustig satte inn Rosenborgs første scoring etter en halvtimes spill.

Scoringen kom på en dødballsituasjon. Lustig fikk ballen av Steffen Iversen og slo til med et akrobatisk spark i det lengste hjørnet for keeper Bugge Pettersen.

Etter 66 minutter av kampen doblet så Rosenborg ledelsen. Det var Rade Prica som kunne sette inn Rosenborgs andre mål i kampen. Prica får muligheten etter et innlegg fra Trond Olsen.

Dermed står han oppført med 15 mål så langt denne sesongen.

Selvmål

3-0 kom på selvmål etter 71 minutter. Alexander Gabrielsen prøvde å avverge et skudd fra Mikael Dorsin, men endte i stedet med å sende ballen i eget mål.

Rosenborg hadde fullstendig kontroll over kampen nå, og Trond Olsen hadde få problemer med å sette inn 4-0 åtte minutter før slutt. Sandefjord-forsvaret er utspilt.

Med seier onsdag, blir det så gullfest i Trondheim for første gang siden 2006.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.