Hopp til innhold

Ny målfest i Aalesund

Det var god underholdning for tilskuerne da Aalesund og Fredrikstad delte poengene med 3-3 på Sunnmøre.

aalesund
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Fredrikstad kom til Aalesund med en forferdelig bortestatistikk.

Laget fra plankebyen hadde kun vunnet en av sine 14 siste bortekamper.

Aalesund derimot, hadde en positiv statistikk i ryggen siden de hadde vunnet begge de to forrige oppgjørene lagene i mellom.

Kampen i Ålesund åpnet forsiktig. Begge lag slo mye langt og det var mye tøft spill. Etter et kvarter skulle kampen eksplodere.

I løpet av ti minutter kom det fire mål og to omdiskuterte straffesituasjoner.

Et fyrverkeri av en førsteomgang

John Anders Bjørkøy åpnet ballet med en flott skudd i Adin Browns lengste hjørne.

Kun få minutter senere faller Ørsal innenfor 16 meteren, i en situasjon som kommer til å bli diskutert. Ørsal satte selv straffen sikkert i mål. Jubelen på stadion i Ålesund fikk så vidt lagt seg før en av kampens store spillere, Joakim Austnes la inn fra sin venstreside. Aarøy kom høyest på innlegget og headet ballen i mål via Magnus Kihlberg.

Som om ikke dette var nok skulle også Fredrikstad få tildelt en tvilsom straffe av dommer Svein-Erik Edvartsen. John Anders Bjørkøy tok straffen og satte inn sitt andre mål for dagen.

Det skulle bli mer underholdning før det ble blåst for pause.

Dag Roar Ørsal sendte av gårde et skudd fra 30 meter som gikk i en elegant bue over Fredrikstads svenske keeper Rami Shaaban.

Tam andre omgang

Andre omgang åpnet med et smell. Tarik Elyounoussi kranglet ballen i mål etter et frispark fra Kvisvik.

Etter målet virket Fredrikstad svært tilfredse med å få poeng.

Resten av omgangen ble en stillingskrig hvor Aalesund var nærmest et avgjørende mål. Aalesunds trener Per Joar Hansen sa til TV2 etter kampen at hans lag var det beste og Rosenborgs tidligere trener var bitter over at ikke alle poengene ble igjen på Sunnmøre.

Ung debutant

I første omgang fikk Rami Shaaban seg en smell og fikk problemer med synet.

Fredrikstad valgte å bytte ut den tidligere Arsenal-keeperen og erstatte han med 19 år gamle Erik Mellevold Bråthen som fikk sin eliteseriedebut.

Mellevold Bråthen viste stort potensiale og vartet opp med flere klasseredninger. Fredrikstad kan være trygge på at de har en god sisteskanse å erstatte Shaaban med om han skulle bli ute i flere kamper.

19-åring storspilte for FFK

Fotball

 • Palestinas fotballhelter drømmer om VM: – Det eneste som gir dem håp

  Palestina er nummer 93 på Fifa-rankingen og har aldri tidligere vært i nærheten av å nå VM gjennom den asiatiske kvalifiseringen. I 2026 er VM-turneringen utvidet til 48 lag, og Asias direktekvote er doblet til åtte. Plutselig har det palestinske landslaget en legitim sjanse til å skrive historie.

  – Fotballkampene gir en sjanse til å vise fram Palestinas navn for hele verden, og VM er den største plattformen i så måte. Det som skjer akkurat nå, påvirker oss alle. Du kan ikke unngå å bli berørt av det, sier landslagsspilleren Mohammed Rashid til nyhetsbyrået AP om krigføringen på Gaza.

  Palestinas fotballforbund (PFA) ble opptatt som fullverdig medlem av Fifa i 1998.

  Laget er kjent som «Al Fida'i», eller «Krigerne», og har hatt begrenset suksess inntil nylig. Palestina har en disiplinert spillestil og slapp bare inn ett mål på fem kamper i kvalifiseringen fram til det raknet mot Australia i siste kamp.

  Resultatene har vært bemerkelsesverdige ettersom Palestina ikke har fått spille på hjemmebane siden 2019. Spillerne har måttet flykte av sikkerhetsårsaker og søkt seg til utenlandske ligaer, og hjemmekampene til landslaget er blitt spilt i Kuwait og Qatar.

  – Disse kampene er de eneste de (palestinere) ser på. Det er det eneste som gir dem håp. For oss er det en stor motivasjon, sier Rashid.

  Gruppene i 3. runde i Asias VM-kvalifisering trekkes i Kuala Lumpur 27. juni.

  NTB/NRK

  mohamme Rashid, palestina
  Foto: AP
 • Uefa vil holde Ukraina-kamp fri for russiske flagg

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) kommer til å gjøre det de kan for å forhindre at russiske flagg synes under Ukrainas åpningskamp mandag.

  I flere av de innledende EM-kampene i Tyskland har det vært synlige russiske flagg på tribunene. Det vil ikke Uefa ha noe av når Ukraina spiller kamp.

  Fotballforbundet har instruert sikkerhetsvaktene tilstede på arenaen om å fjerne synlige russiske flagg.

  Russiske fotballag har vært utestengt fra turneringer i regi av Uefa siden landets fullskalainvasjon av Ukraina. Men det er ingen hinder mot at russiske borgere kan kjøpe billetter til sommerens EM-kamper.

  Tyske myndigheter har tidligere sagt at de kun vil tillate flagg fra landene som deltar i turneringen. Det ble også sett på som et preventivt tiltak for å hindre israelske og palestinske flagg på stadion.

  jude bellingham, england mot serbia em
  Foto: AP
 • TV 2 gikk i svart: – Trolig forårsaket av et lynnedslag

  Midt i 1. omgang mellom Danmark og Slovenia gikk TV 2 i svart.

  Nesten 25 minutter var spilt da bildene ble borte. Etter 50 sekunder ble det sorte bildet erstattet med en plakat med påskriften «straks tilbake».

  – Vi har hatt et strømbrudd i Bergen. Trolig forårsaket av et lynnedslag. Det gjorde at strømmen gikk på Media City som gjorde at vi var nede. I øyeblikket vi fikk tilbake strømmen fikk vi kampen opp, og nå skal visst alt være i orden igjen. Det skal ha vært et lynnedslag som forårsaket det, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl til NRK.

  Etter drøyt to minutter uten TV-bilder kom kampbildene opp igjen. Danmark ledet 1-0 både før og etter at kanalen gikk i svart, og TV-seerne ble ikke snytt for noen høydepunkter.

  Slik så kampen ut for TV-seeren etter 25 minutter.
  Foto: SKJERMDUMP TV 2
 • Åsane knuste Kongsvinger 5-0

  Etter at Kongsvinger har vunne fire kampar, gjekk dei på eit stort tap mot Åsane heime på Gjemselund i dag, søndag. Før pause leia Åsane med eitt mål, men etter pausa scora laget altså fire mål til.

  KIL ligg likevel framleis på topp på tabellen.

  Neste kamp for Kongsvinger er 22.juni og da møter dei Sogndal.

 • Tap for Raufoss mot Ranheim

  Det vart 1–0 til heimelaget Ranheim, da Raufoss fotball møtte dei i serien 1. divisjon i dag. Ranheim pressa gjennom store delar av kampen, og i ei lang periode i 2. omgang spilte Raufoss med 10 mann. Torjus Engebakken måtte gå av bana etter 2 gule kort. Etter åtte minutt på overtid scora Ranheim akkurat i det dommaren blåste av kampen. Dermed gjekk alle dei tre poenga til trønderane. Tidlegare i vår slo Raufoss Ranheim i cupen.

Politiet knyter valdshendingar til fotballsupporterar: – Ikkje akseptabelt

Eliteserien i fotball 2024: Kristiansund - Bodø/Glimt

Rasa mot publikum etter «homofobiske gloser»: – Bør ikkje aksepterast

Rubiales sier opp som fotballpresident: – Jeg kan ikke fortsette