Hopp til innhold

Ny målfest i Aalesund

Det var god underholdning for tilskuerne da Aalesund og Fredrikstad delte poengene med 3-3 på Sunnmøre.

aalesund
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Fredrikstad kom til Aalesund med en forferdelig bortestatistikk.

Laget fra plankebyen hadde kun vunnet en av sine 14 siste bortekamper.

Aalesund derimot, hadde en positiv statistikk i ryggen siden de hadde vunnet begge de to forrige oppgjørene lagene i mellom.

Kampen i Ålesund åpnet forsiktig. Begge lag slo mye langt og det var mye tøft spill. Etter et kvarter skulle kampen eksplodere.

I løpet av ti minutter kom det fire mål og to omdiskuterte straffesituasjoner.

Et fyrverkeri av en førsteomgang

John Anders Bjørkøy åpnet ballet med en flott skudd i Adin Browns lengste hjørne.

Kun få minutter senere faller Ørsal innenfor 16 meteren, i en situasjon som kommer til å bli diskutert. Ørsal satte selv straffen sikkert i mål. Jubelen på stadion i Ålesund fikk så vidt lagt seg før en av kampens store spillere, Joakim Austnes la inn fra sin venstreside. Aarøy kom høyest på innlegget og headet ballen i mål via Magnus Kihlberg.

Som om ikke dette var nok skulle også Fredrikstad få tildelt en tvilsom straffe av dommer Svein-Erik Edvartsen. John Anders Bjørkøy tok straffen og satte inn sitt andre mål for dagen.

Det skulle bli mer underholdning før det ble blåst for pause.

Dag Roar Ørsal sendte av gårde et skudd fra 30 meter som gikk i en elegant bue over Fredrikstads svenske keeper Rami Shaaban.

Tam andre omgang

Andre omgang åpnet med et smell. Tarik Elyounoussi kranglet ballen i mål etter et frispark fra Kvisvik.

Etter målet virket Fredrikstad svært tilfredse med å få poeng.

Resten av omgangen ble en stillingskrig hvor Aalesund var nærmest et avgjørende mål. Aalesunds trener Per Joar Hansen sa til TV2 etter kampen at hans lag var det beste og Rosenborgs tidligere trener var bitter over at ikke alle poengene ble igjen på Sunnmøre.

Ung debutant

I første omgang fikk Rami Shaaban seg en smell og fikk problemer med synet.

Fredrikstad valgte å bytte ut den tidligere Arsenal-keeperen og erstatte han med 19 år gamle Erik Mellevold Bråthen som fikk sin eliteseriedebut.

Mellevold Bråthen viste stort potensiale og vartet opp med flere klasseredninger. Fredrikstad kan være trygge på at de har en god sisteskanse å erstatte Shaaban med om han skulle bli ute i flere kamper.

19-åring storspilte for FFK

Fotball

 • Utestengt Premier League-stjerne gamblet på eget lag – var spilleavhengig

  Brentford-spissen Ivan Toney satte ved 13 tilfeller penger på kamper med eget lag. Han endte med å få utestengelsen redusert på grunn av spilleavhengighet.

  Det fremgår av den skriftlige begrunnelsen for utestengelsen Toney nylig ble ilagt. Premier League-spissen ble straffet med åtte måneders utelukkelse fra fotball som følge av brudd på bettingreglene i engelsk fotball.

  Begrunnelsen ble publisert for første gang fredag.

  Toney skal ha satt penger på at han selv skulle score i gitte kamper, samtidig som han veddet på at laget hans skulle tape. Gamblingen skal ha pågått over en periode på fire år.

  I den skriftlige begrunnelsen fastslås det samtidig uttrykkelig:

  «Det finnes ikke bevis for at Mr. Toney påvirket eller var i posisjon til å sørge for at eget lag tapte da han veddet penger på at de ikke skulle vinne. Han var ikke med i kamptroppen, eller spilleberettiget, ved de tilfellene».

  Britain Soccer Premier League
  Foto: David Cliff / AP
 • Kostbar Deila-flytting – får kritikk for «pokerfjes»-uttalelser

  Club Brugge skal ha betalt 25 millioner kroner til Standard Liège for å hente Ronny Deila som trener. Det skriver flere belgiske aviser.

  Het Laatste Nieuws er et av mediene som melder dette. Deila sluttet på dagen i Liège. Han hadde da ikke avsluttet sesong én i en treårskontrakt. Laget hans tapte tre kamper og spilte to uavgjort rett i forkant av Deila-avhoppet.

  Standard-ledelsen sier at Club Brugge opptrådte korrekt i forhandlingene om Deila. 25 millioner kroner kommer inn på konto, men Standard må ut på ny trenerjakt.

  Deila får noe kritikk i flere aviser fordi han så sent som lørdag på det sterkeste tilbakeviste at han var på vei til Club Brugge og at det foregikk forhandlinger.

  – Det som står skrevet i avisene, er ikke sant. Jeg har ikke noen avtale med Club Brugge. Det har ikke vært noen kontakt mellom klubbene, sa Deila blant annet lørdag.

  Sportsdirektør Fergal Harkin sa torsdag at Deila hadde informert ham for noen uker siden om interessen fra og samtalene med Club Brugge. (NTB)

  Elitserien i fotball 2019 Sarpsborg 08 - Vålerenga (1-0)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Bekreftet: Ronny Deila klar for Club Brugge

  Fotballtrener Ronny Deila er ferdig i belgiske Standard Liege etter under én sesong i klubben og er nå klar for Club Brugge. Han slutter med umiddelbar virkning.

  Club Brugge bekrefter selv på sine nettsider at Deila blir deres nye hoveddtrener, og skriver at klubbene ble enige seg i mellom torsdag.

  Standard Liege opplyser at Brugge-ledelsen tok kontakt onsdag og informerte om at den var villig til å betale den nødvendige kompensasjonen for å løse Deila fra avtalen.

  Deila tar over for Rik de Mil, som har vært midlertidig trener etter at hovedtrener Scott Parker fikk sparken i mars. Han får med seg Efrain Juarez som assistenttrener.

  Tidligere torsdag kunne de belgiske avisen Het Laatste Nieuws og DH Sport erfare at Deila var ferdig i klubben etter at klubben avlyste ettermiddagens pressekonferanse med deres norske trener.

  «Ronny Deila (47) er ikke lenger trener for Standard. Den norske treneren har nettopp annonsert sin umiddelbare avgang fra Rouches. Det er nå ingenting i veien for en overgang til Club Brugge», skrev Het Laatste Nieuws. (NRK/NTB)

  Elitserien i fotball 2019 Sarpsborg 08 - Vålerenga (1-0)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Manchester United møter Leeds på Ullevaal

  Manchester United møter Leeds United på Ullevaal stadion i Oslo onsdag 12. juli.

  Det skriver arrangøren for treningskampen, Scandsports, i en pressemelding.

  Billetter til medlemmer av supporterklubbene blir lagt ut fredag klokken 10.00, mens det åpne billettsalget starter tirsdag klokken 10.00. Billettene vil koste fra 600 til 1475 kroner.

  Kampen vil vises på Viaplay.

 • Hegerberg og Lyon seriemestere i Frankrike

  Den norske fotballstjernen Ada Hegerberg har tatt nok et seriegull med Lyon. Hennes danske lagvenninne Signe Bruun ble matchvinner i 1-0-seieren mot rival PSG.

  Det var Lyon og Paris Saint-Germain det sto mellom i den nest siste serierunden. Lyon hadde en tre poengs luke før oppgjøret, og i det 88. minutt var Bruun på plass og sørget for Lyons 16. seriemesterskap.

  I fjor vant PSG serien og stoppet rekken til Lyon med 14 strake titler.

  Seriegullet var Hegerbergs åttende for Lyon. Den norske stjernespilleren kom til Lyon i 2014. 27-åringen spilte snaut 70 minutter søndag kveld.

  Lyon spiller mot tabelljumbo Soyaux i siste serierunde.

  (NTB)

  Fotball kvinner, A-landslaget, privatlanddskamp Sverige - Norge
  Foto: Lise Åserud / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund