NRK Meny
Normal

– Dette ser vi på som svært grovt

Lederen for idrettsutøvernes fagforbund, NISO, reagerer kraftig på behandlingen Vålerenga-spiller Adnan Haidar (22) har fått.

Walltin

– Spillere har krav på å få den behandling de trenger så lenge de er under kontrakt, sier NISO-leder Joachim Waltin.

Vet du noe om denne saken? Tips NRK her!

– Hvis dette stemmer, ser det veldig grovt ut og det er ikke bra i det hele tatt. Det å holde tilbake informasjon om folks helse ser vi på som svært grovt, sier NISO-leder Joachim Walltin til NRK onsdag kveld.

Onsdag fortalte NRK om Våleranga-spilleren Adnan Haidar som ikke fikk vite at en sentral person i klubbens medisinske støtteapparat i et notat frarådet å gi han operasjon fordi kontrakten hans er på vei ut . Haidar slet med bruskdannelse i foten på tidspunktet, men er frisk og spilleklar per dags dato.

Som leder for spillernes interesseorganisasjon liker ikke Walltin måten Vålerenga har håndtert denne saken på.

– Har du sett noe lignende?

– Vi vet at idrettsutøvere på en måte er ferskvare og at de som presterer bra og er friske også blir behandlet bra, mens andre er det verre for. Men jeg har ikke sett liknende tilfeller der det har blitt holdt tilbake informasjon om folks helse som kan gi veldig uheldige konsekvenser. Det kjenner ikke jeg til fra før, sier Walltin.

– Har du vært involvert i denne saken før du hører om den nå?

– Nei.

Adnan Haidar

Vålerenga-spiller Adnan Haidar.

Foto: NRK

– Ikke vanlig

NISO mener Vålerenga nå må rydde opp. Organisasjonen vil gjøre sitt for at Adnan Haidar får den hjelpen han trenger

– Hvis dette er en spiller som ønsker bistand fra oss, må vi bistå han ut i fra hans ønsker. Vi må få ting bekreftet, men vi vil ikke foreta oss noe før vi eventuelt blir kontaktet. Det ser ut som det er et etisk og moralsk element inne i bildet her og den siden av saken ser ikke bra ut, understreker Walltin.

– Har dere vært borte i noe liknende fra denne klubben tidligere?

– Ikke i den samme grad som dette, vi ser at det enkelte ganger er forskjellsbehandling blant spillere i klubber og at enkelte spillere blir mer prioritert enn andre. Sånne grove tilfeller som dette her er ikke vanlig.

Vålerenga kom natt til torsdag med sin redegjørelse i Haidar-saken. Den kan du lese her.

– Krav på behandling

I notatet, som NRK har sett, står det at spilleren ikke ville få ny kontrakt, og på grunn av trangt budsjett i klubben skulle han ikke opereres, men få beskjed om at han ville bli bra over tid.

– Spillere har krav på å få den behandling de trenger så lenge de er under kontrakt, sier Joachim Walltin.

Informasjonssjef Svein Graff i Norges Fotballforbund (NFF) ønsket ikke å kommentere saken inngående onsdag kveld, men sa følgende overfor NRK.no:

– Vi kjenner ikke til den aktualle saken utover det NRK presenterer, men det er avgjørende at fotballklubber oppfyller arbeidsgiveransvaret sitt, også når det gjelder nødvendig medisinsk oppfølging.

Fotballnyheter