Hopp til innhold

Skadet Vålerenga-spiller ført bak lyset

Det ble frarådet å gi Vålerengas Adnan Haidar operasjon fordi han ikke ville få ny kontrakt. Dette fant Haidar selv ut ved en tilfeldighet.

Adnan Haidar

Flere Vålerenga-spillere NRK har snakket med er rystet over behandlingen Adnan Haidar har fått.

Vet du noe om denne saken? Tips NRK her!

Adnan Haidar

Adnan Haidar oppdaget ved en tilfeldighet det interne notatet som gjaldt han selv.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Haidar inngår ikke i den medaljejagende Oslo-klubbens fremtidsplaner, ifølge et privat notat i klubben som NRK har fått tilgang til. Haidar er frisk i dag, men hadde trøbbel med bruskdannelse i foten på tidspunktet. NRK vet at en sentral person i klubbens medisinske støtteapparat i notatet frarådet å gi Haidar operasjon fordi kontrakten hans er på vei ut.

Denne informasjonen ble bevisst holdt tilbake for Haidar.

Haidar fant selv ut av dette da han tilfeldigvis kom over et notat på PC-en til personen som formulerte det private notatet.

Flere VIF-spillere NRK har snakket med er rystet over behandlingen Haidar har fått. De vil ikke stå frem med navn.

Unnlot å informere

I notatet står det at spilleren ikke ville få ny kontrakt, og på grunn av trangt budsjett i klubben skulle han ikke opereres, men få beskjed om at han ville bli bra over tid.

TV 2 la onsdag ut notatet i sin helhet på sine nettsider. Ifølge kanalen sto det følgende i notatet, datert 07.09.2011:

«Adnan har i nesten 2 mnd hatt ankel smerte. Klinisk er det smerte ved full force plantar refleksjon og da spesielt i lateral side i forkant av calceneus. Har vært hos Rosenlund på undersøkelse og har tatt radiologisk og konklusjonen står i stil med funksjonelle problemer; ballet dancers ankle.

OBS: pasienten er satt opp i dag for undersøkelse. Spilleren vil ikke få ny kontrakt og da budsjettet er trangt vil ikke bli prioritert for flere bilder og hvertfall ikke operasjon da det mistenkes brusk ødeleggelse i tillegg. Viktig å si til pasienten at dette blir bra over tid og at det ikke er noe farlig smerte.

Har blitt bedre!!!!!!»

– Notatet i seg selv er alvorlig

Haidars agent, Stig Lillejord, forteller at han tok affære med en gang han hørte om notatet.

– Jeg tok det umiddelbart opp med Truls Håkonsen og fikk en forklaring som vi foreløpig er tilfreds med. Det vesentlige for oss på dette tidspunkt er at spilleren har blitt ivaretatt medisinsk, sier Lillejord til tv2.no.

Han ser alvorlig på hendelsen, men er fornøyd med oppfølgingen 22-åringen har fått av Vålerenga i etterkant.

– Notatet i seg selv er alvorlig, fordi det sår tvil om spillerens medisinske tilstand og ivaretakelsen av den. Dette er noe av grunnen til at vi tok tak i dette umiddelbart. Etter det har Adnan fått god medisinsk oppfølging, sier Lillejord.

– Ingen forklaring

Sportsdirektør i Vålerenga, Truls Haakonsen, sier at han har kjent til notatet i én måned. Han avviser at ledelsen i klubben hadde noe med det å gjøre.

– Jeg ble kjent med at det forelå et slikt notat i slutten av september. Da forsikret vi oss om at dette ikke påvirket behandlingsopplegget eller medisinske vurderinger rundt spilleren.

Forfatteren av notatet har overfor NRK tatt på seg hele skylden for formuleringene i notatet.

– Jeg har ingen god forklaring på hvorfor jeg formulerte meg som jeg gjorde i mitt private notat som nå har kommet på avveie, skriver han i en redegjørelse til NRK.

Haidar: – Ingen kommentar ennå

Vålerenga benyttet seg av spilleren i flere kamper.

Han har vært på banen for Vålerenga i 10 eliteseriekamper i 2011, i tillegg har han spilt flere kamper for klubbens 2. lag.

Spilleren selv vil foreløpig ikke snakke om saken.

– Jeg har ikke noen kommentar til dette ennå, sier Haidar.

Lagkamerater bekrefter saken

Flere VIF-spillere bekrefter overfor NRK fakta i saken, men vil ikke stå frem med navn.

Haidars kontrakt går ut 31. desember i år.

NRK vet at minst én sentral person i Vålerengas støtteapparat nå vurderer å gi seg i protest etter at denne saken ble kjent i klubben.

– Denne saken har pågått en stund

Erik Rosenlund er medisinsk ansvarlig i Oslo-klubben. Han bekrefter å ha hørt om notatet.

– Hva vet du om dette notatet?

– Det vet jeg i grunnen ingenting om. Det har jeg bare hørt om i ettertid. Jeg har heller aldri hørt at budsjett har vært førende for hvem som skal opereres og hvordan. Jeg har aldri fått noen føringer når jeg har sagt at noen skal opereres, sier Rosenlund.

– Trengte Adnan Haidar operasjon?

– Det vil jeg helst ikke uttale meg om. Haidar har vært til undersøkelser flere ganger hos meg. Vi har blitt enige om et opplegg. Det har vi fulgt, sier han.

– Da har dere vurdert det som at han ikke trenger operasjon?

– Ja. I hvert fall ikke på nåværende tidspunkt.

– Er dette noe du kommer til å forhøre deg om og diskutere med administrasjonen i Vålerenga?

– Det er helt klart. Vi har jo allerede snakket om det. Dette er jo en sak som allerede har pågått en stund. Dette er jo et notat som ikke er noe journalnotat. Jeg har ikke brydd meg med å lese det etterpå. Det har ikke påvirket meg på noen måte i behandling med spilleren, sier Rosenlund.

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland