NFF snur i drakt-saken

Forbundsstyret i Norges Fotballforbund har bestemt at det skal utvikles et nytt emblem for landslagene, der det norske flagget vil være et bærende element.

Martin Andresen og Ane Stangeland Horpestad viser fram de nye landslagstrøyene.

Martin Andresen og Ane Stangeland Horpestad viser fram de nye landslagstrøyene.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Etter at NFF lanserte ny landslagsdrakt uten det norske flagget på brystet har debatten rast.

Landslagsdrakten

Slik ser drage-emblemet ut

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Forbundsstyret har på bakgrunn av de synspunkter som har fremkommet i debatten, besluttet at landslagene skal spille med flagget på brystet inntil et nytt emblem er ferdig utviklet, skriver NFF i en pressemelding.

Les denne: - Meningsløst å fjerne flagget

- Vi har bestemt at vi skal jobbe med å utvikle et nytt emblem der flagget blir et bærende element, slik at vi fortsatt kan spille med flagget på brystet, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Les onsdagens sak: Landslaget dropper flagget på brystet

Han mener debatten de siste dagene er en positiv bekreftelse på det store engasjementet rund norsk landslagsfotball og fotballens posisjon i Norge.

- Engasjementet viser at fotballandslagene er viktige flaggbærere for det norsk folk, og når et flertall av folket ikke er fornøyd med det nye emblemet og vil ha tilbake flagget på brystet, så er det noe vi må ta på alvor, sier Kåfjord.

- Jeg kan love at innspillene fra debatten vil bli tatt med i den videre prosessen med å skape en egen identitet for norsk landslagsfotball, sier Kåfjord.

Les også denne: - Dragen forbindes med alt det onde

Nettradio: Tom Schanke raser mot drage-emblemet

Fotballnyheter