Landslaget dropper flagget på brystet

Martin Andresen og Ane S. Horpestad ble presentert i Norges nye landslagsdrakter i fotball tirsdag. Uten flagget på brystet.

Landslagskaptein Martin Andresen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Norges emblem

Norges nye emblem.

Drakten har et nytt emblem som erstatter flagget på brystet, uten at identiteten knyttet til flaggfargene går tap, ifølge en pressemelding fra Norges Fotballforbund (NFF).

Siden 20-tallet

Flagget har vært landslagets symbol siden 1920-årene. Med flagget på brystet har de norske landslagene skapt mange stolte øyeblikk.

Men nå er tiden kommet for en ny epoke hvor et nytt kapittel skal skrives inn i historiebøkene.

Uruguay-kampen på Ullevaal 28. mai er ikke bare en ordinær treningslandskamp, da skal også en helt ny drakt lanseres.

Fornøyd

Og denne gangen vil et nytt emblem erstatte det norske flagget. Kun 7 av verdens 50 beste landslag bruker flagget aktivt i emblemet sitt. Og Norge er alene om å utelukkende bruke flagget på drakten.

Martin Andresen og Ane Stangeland

Martin Andresen og Ane Stangeland i de nye draktene.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Vi har lenge sett på hvordan andre fotballnasjoner har bygget identitet rundt egne symboler for sine landslag, og vurdert om dette kunne være et alternativ for våre landslag.

- Nå mener vi at tiden er moden, og vi er strålende fornøyd med resultatet, sier Karen Espelund, generalsekretær i Norges Fotballforbund.

Vikingtiden

Det nye emblemet har en heraldisk bakgrunn, og henter inspirasjon fra vikingtiden.

- Det er umiddelbart gjenkjennelig som norsk, og kommuniserer kampånd, styrke, kontroll, lagspill og ytelse, forteller senior designer Bjørn Høydal.

Avstemning:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotballnyheter