Hopp til innhold

– Har vært klasseforskjell mellom Molde og de andre lagene

STAVANGER/OSLO (NRK.no): Moldes seriegull fullfører snuoperasjonen som startet etter den frykteligee vårsesongen i fjor. Trener Tor Ole Skullerud trodde aldri laget skulle bli så suverene som de har vært.

Stavanger 20141004.Eliteserien fotball 2014: Viking - MoldeVikings Osita Chikere går forbi Molde som jubler for seier etter eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Molde på Viking stadion. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Molde-spillerne jubler for seriegull, mens Vikings Osita Chikere tusler av banen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det Molde har gjort er stort. Nå kan de ta «the double» og det må de bare prøve på, sier Åge Hareide.

Malmö-treneren har fulgt nøye med på laget han var trener for i til sammen ti år. Han er imponert over måten Molde har sikret seriegullet på.

Molde har kun ett tap så langt i år, mot serietoer Odd, og kan dermed feire gullet allerede fire runder før slutt. I tillegg venter cupfinale mot nettopp Odd.

– Det er en fantastisk prestasjon å spille så lenge nesten uten å tape poeng. I dag mot Viking snudde de 1-0 til 2-1, og det viser hvor sterke de er, roser Hareide.

Snuoperasjon

åge hareide er imponert over moldes seriegull

Tidligere Molde-trener Åge Hareide er imponert over stegene Molde har tatt siden i fjor.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB Scanpix

I fjor måtte Molde ta til takke med en litt kjedelig sjetteplass etter en fryktelig vårsesong.

Laget tapte de syv første kampene i serien, og det ble etterhvert klart at det ikke var mulig å forsvare seriegullet fra året før. Daværende trener Ole Gunnar Solskjær og laget startet uansett en snuoperasjon, som førte til en langt bedre høstsesong - kronet med cupgull.

Om noen fortsatt tvilte på Molde etter det, er nok kritikerne stilnet nå. Med nytt seriegull virker Moldes snuoperasjon å være komplett.

Hareide mener trener Tor Ole Skullerud, som erstattet Ole Gunnar Solskjær da han dro til Cardiff, har fått det beste ut av laget.

– Jeg synes de har klart å variere spillet mye mer enn i fjor. Ole Gunnar fikk til veldig mye, men Tor Ole (Skullerud, trener) har klart å få enda mer variasjon. Motstanderne har slitt litt mer mot Molde i år enn i fjor. Spillerne har dessuten utviklet seg, både de som har vært i Molde en stund og de nye, sier Hareide.

– Klasseforskjell

Karl-Petter Løken, NRKs fotballekspert, er enig i at Molde har vært som et fornyet lag denne sesongen.

– Det de har gjort er veldig sterkt. Den store forskjellen er at de har vært veldig stabile i år. I tillegg har de mange som scorer mål. De har en imponerende bredde fremover på banen, samtidig som de slipper inn mindre enn ett mål i snitt, sier Løken.

Han mener Tor Ole Skulleruds mannskap har vært helt i særklasse denne sesongen.

skullerud

Tor Ole Skullerud tok over Molde da Ole Gunnar Solskjær fikk jobb i Cardiff. Han fikk full klaff i sin første sesong.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– De har hatt en intensitet og sprut i spillet som de andre lagene har manglet. Det har strengt tatt vært klasseforskjell mellom Molde og de andre lagene i eliteserien, sier han.

Løken er imponert over Molde, men medgir at han også synes de har fått det litt enkelt til tider.

– Litt av grunnen til at Molde har vært så suverene er at nivået generelt er litt dårligere. I Norge sliter vi litt både på landslags- og klubbnivå. Men ingen skal ta fra Molde at de har vært gode, sier han.

Skullerud: – Hadde ikke trodd det

Molde-trener Skullerud var blank i øynene da han møtte NRK etter kampen mot Viking.

– Det er større enn jeg hadde forberedt meg på, sier han og smiler.

Skullerud sier han aldri hadde trodd at Molde skulle være så suverene denne sesongen.

– Nei, jeg trodde ikke det da vi begynte på dette. Jeg er stolt over alle jeg har hatt med meg i teamet, i klubben og spillerne. Vi har spilt flott fotball i 26 runder og tatt seriegull. Og vi har fortjent hvert eneste poeng vi har tatt, sier den lykkelige treneren.

Viking-trener Kjell Jonevret, som også har trent Molde tidligere, innrømmer at han er litt misunnelig på det Molde har oppnådd.

– I fjor var en flopp, men i år har det bare vært et tidsspørsmål før de skulle ta gullet. De har hatt den beste troppen og spillet i flere år nå. Det er bare et stort grattis fra meg, sier han, og legger til:

– De er kommet på et nivå der de kan kjøpe og selge spillere på en sånn måte at det er klart vi er litt misunnelige på virksomheten dere. Nå får vi håpe de kanskje kan gjøre oss stolte ute i Europa også, sier Jonevret.

– Mitt viktigste mål

Molde fikk en tøff start mot Viking i Stavanger da Vidar Nisja scoret for hjemmelaget allerede etter åtte minutter. Harmeet Singh reduserte på straffe - og så satte Bjørn Bergmann Sigurdarson inn det avgjørende målet etter 78 minutter.

– Det er helt sykt. Da jeg så den gå inn... Det er det viktigste målet jeg har scoret i min karriere. Det er første gang jeg vinner noe. Det føles helt fantastisk, sier Sigurdarson til C More.

– Måten vi snur kampen på viser hvor gode vi er som lag, sier Singh, som kunne sprette champagnen sammen med resten av laget etter kampslutt.

Laget reiser til Molde hvor de skal feire seriegullet lørdag kveld.

Supporterne feirer Moldes seriegull.

Fotball

  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

    Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

    Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

    Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

    De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

    Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
    Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland