– Har vært klasseforskjell mellom Molde og de andre lagene

STAVANGER/OSLO (NRK.no): Moldes seriegull fullfører snuoperasjonen som startet etter den frykteligee vårsesongen i fjor. Trener Tor Ole Skullerud trodde aldri laget skulle bli så suverene som de har vært.

Stavanger 20141004.Eliteserien fotball 2014: Viking - MoldeVikings Osita Chikere går forbi Molde som jubler for seier etter eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Molde på Viking stadion. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Molde-spillerne jubler for seriegull, mens Vikings Osita Chikere tusler av banen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det Molde har gjort er stort. Nå kan de ta «the double» og det må de bare prøve på, sier Åge Hareide.

Malmö-treneren har fulgt nøye med på laget han var trener for i til sammen ti år. Han er imponert over måten Molde har sikret seriegullet på.

Molde har kun ett tap så langt i år, mot serietoer Odd, og kan dermed feire gullet allerede fire runder før slutt. I tillegg venter cupfinale mot nettopp Odd.

– Det er en fantastisk prestasjon å spille så lenge nesten uten å tape poeng. I dag mot Viking snudde de 1-0 til 2-1, og det viser hvor sterke de er, roser Hareide.

Snuoperasjon

åge hareide er imponert over moldes seriegull

Tidligere Molde-trener Åge Hareide er imponert over stegene Molde har tatt siden i fjor.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB Scanpix

I fjor måtte Molde ta til takke med en litt kjedelig sjetteplass etter en fryktelig vårsesong.

Laget tapte de syv første kampene i serien, og det ble etterhvert klart at det ikke var mulig å forsvare seriegullet fra året før. Daværende trener Ole Gunnar Solskjær og laget startet uansett en snuoperasjon, som førte til en langt bedre høstsesong - kronet med cupgull.

Om noen fortsatt tvilte på Molde etter det, er nok kritikerne stilnet nå. Med nytt seriegull virker Moldes snuoperasjon å være komplett.

Hareide mener trener Tor Ole Skullerud, som erstattet Ole Gunnar Solskjær da han dro til Cardiff, har fått det beste ut av laget.

– Jeg synes de har klart å variere spillet mye mer enn i fjor. Ole Gunnar fikk til veldig mye, men Tor Ole (Skullerud, trener) har klart å få enda mer variasjon. Motstanderne har slitt litt mer mot Molde i år enn i fjor. Spillerne har dessuten utviklet seg, både de som har vært i Molde en stund og de nye, sier Hareide.

– Klasseforskjell

Karl-Petter Løken, NRKs fotballekspert, er enig i at Molde har vært som et fornyet lag denne sesongen.

– Det de har gjort er veldig sterkt. Den store forskjellen er at de har vært veldig stabile i år. I tillegg har de mange som scorer mål. De har en imponerende bredde fremover på banen, samtidig som de slipper inn mindre enn ett mål i snitt, sier Løken.

Han mener Tor Ole Skulleruds mannskap har vært helt i særklasse denne sesongen.

skullerud

Tor Ole Skullerud tok over Molde da Ole Gunnar Solskjær fikk jobb i Cardiff. Han fikk full klaff i sin første sesong.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– De har hatt en intensitet og sprut i spillet som de andre lagene har manglet. Det har strengt tatt vært klasseforskjell mellom Molde og de andre lagene i eliteserien, sier han.

Løken er imponert over Molde, men medgir at han også synes de har fått det litt enkelt til tider.

– Litt av grunnen til at Molde har vært så suverene er at nivået generelt er litt dårligere. I Norge sliter vi litt både på landslags- og klubbnivå. Men ingen skal ta fra Molde at de har vært gode, sier han.

Skullerud: – Hadde ikke trodd det

Molde-trener Skullerud var blank i øynene da han møtte NRK etter kampen mot Viking.

– Det er større enn jeg hadde forberedt meg på, sier han og smiler.

Skullerud sier han aldri hadde trodd at Molde skulle være så suverene denne sesongen.

– Nei, jeg trodde ikke det da vi begynte på dette. Jeg er stolt over alle jeg har hatt med meg i teamet, i klubben og spillerne. Vi har spilt flott fotball i 26 runder og tatt seriegull. Og vi har fortjent hvert eneste poeng vi har tatt, sier den lykkelige treneren.

Viking-trener Kjell Jonevret, som også har trent Molde tidligere, innrømmer at han er litt misunnelig på det Molde har oppnådd.

– I fjor var en flopp, men i år har det bare vært et tidsspørsmål før de skulle ta gullet. De har hatt den beste troppen og spillet i flere år nå. Det er bare et stort grattis fra meg, sier han, og legger til:

– De er kommet på et nivå der de kan kjøpe og selge spillere på en sånn måte at det er klart vi er litt misunnelige på virksomheten dere. Nå får vi håpe de kanskje kan gjøre oss stolte ute i Europa også, sier Jonevret.

– Mitt viktigste mål

Molde fikk en tøff start mot Viking i Stavanger da Vidar Nisja scoret for hjemmelaget allerede etter åtte minutter. Harmeet Singh reduserte på straffe - og så satte Bjørn Bergmann Sigurdarson inn det avgjørende målet etter 78 minutter.

– Det er helt sykt. Da jeg så den gå inn... Det er det viktigste målet jeg har scoret i min karriere. Det er første gang jeg vinner noe. Det føles helt fantastisk, sier Sigurdarson til C More.

– Måten vi snur kampen på viser hvor gode vi er som lag, sier Singh, som kunne sprette champagnen sammen med resten av laget etter kampslutt.

Laget reiser til Molde hvor de skal feire seriegullet lørdag kveld.

Supporterne feirer Moldes seriegull.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp