NRK Meny
Normal

Molde jakter medalje

Molde tok sin første seier i eliteserien siden 3. juli da de slo Vålerenga 1-0 søndag. Vålerenga sløste med sjansene. Nå tetter det seg til i toppen.

Vålerenga - Molde FK
Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Seieren kom kun tre dager etter at moldenserne tok et langt steg mot gruppespill i europaligaen med 2-0-seier over Standard Liege. Kampens eneste scoring kom etter 13 minutter da Per-Egil Flo ble spilt fri av Eirik Hestad i 16-meteren. Venstrebacken hamret til og ballen føk inn i det lengste hjørnet.

Mohammed "Moa" Abdellaoue

Mohammed 'Moa' Abdellaoue ser skuffet ut etter Moldes første mål under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Molde på Ullevaal stadion.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Vålerenga, som startet med hjemvendte Mohammed Abdellaoue på topp, hadde svært lite å fare med i den første omgangen.

– Vi gjør ikke det vi ble enige om å gjøre i første omgang. Vi lar Molde gjøre det de er gode på. De kontrer og ligger lavt. I andre omgang spiller vi bedre. Vi kunne fort dratt med oss alle poengene. Det gikk ikke i dag, sa Mohammed Abdellaoue til C More etter kampen.

Etterlengtet seier

 Molde-trener Erling Moe
Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Annen omgang utviklet seg til å bli mye jevnere enn den første. Christian Grindheim og Abdellaoue var nærmest scoring for Vålerenga i solskinnet på Ullevaal, men begge avslutningene gikk over.

– Vi har vært litt frynsete en periode. Så det å vinne fotballkamper er det som hjelper mest av alt. Jeg synes vi gjør en særdeles god første omgang. I andre omgang rensker vi godt unna. Alt i alt en fortjent seier, sier Molde-trener Erling Moe til NRK.

Flere muligheter til begge lag

I den andre enden vil nok Molde føle seg snytt for ikke å ha fått straffespark. Martin Linnes gikk i bakken etter en takling av Markus Hallberg, men dommer Dag Vidar Hafsås vinket spillet videre. Det siste kvarteret av kampen klarte ikke hjemmelaget å holde trykke oppe.

På overtid mistet Molde-keeper Ethan Horvath oversikten i feltet, og det ga Abdellaoue nok en sjanse, men headingen gikk utenfor. Molde tok dermed en svært etterlengtet seier i eliteserien.

– Vi veit det er tøft i toppen. Nå kommer det til å bli tett helt inn. Vi må ta med oss andre omgangen og rette opp feilene, sa Abdellaoue til C More.

Europa neste

Etter en god periode for Vålerenga med fire seirer på fem kamper, har det nå blitt to strake tap. Kjetil Rekdals menn er likevel på 4.-plass, kun ett poeng bak Viking, som søndag tapte mot Odd.

Det var også den første seieren for midlertidig Molde-trener Erling Moe i Eliteserien etter at Tor Ole Skullerud ble løst fra kontrakten. Nå er det sju poeng opp til tredjeplass, som gir europaligakvalifisering neste år. Og gruppespillet i den turneringen er bare en kamp unna å være en realitet for Molde. Førstkommende torsdag spilles returoppgjøret mot Standard Liege i Belgia.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.