NRK Meny
Normal

Messi serverte mesterliga-hat trick

Barcelona er klar for sin fjerde mesterligasemifinale på rad etter seieren over Arsenal på Camp Nou. Kampens store spiller ble Lionel Messi som markerte seg med fire mål.

Lionel Messi

Messi i fokus under kvartfinalen mot Arsenal.

Foto: MANU FERNANDEZ / AP

Barcelona – Arsenal 4-1 (Sammenlagt 6-3)

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark.

Barcelona hadde et godt utgangspunkt etter at lagene spilte 2-2 i London , men måtte klare seg uten flere sentrale spillere fra start. Det faste midstopperparet Charles Puyol og Gerard Pique var ute med suspensjon, og Zlatan Ibrahimovic var ute med skade. Arsenal på sin side manglet også nøkkelspillere og størst var savnet av William Gallas i forsvaret og lagkaptein Cesc Fabregas på midtbanen.

Lionel Messi

Messi noterte seg for fire scoringer i kveldens kamp.

Foto: JOSEP LAGO / AFP

Dansk sjokk

Kampen startet som forventet og Barcelona hadde ballen mye i starminuttene. Likevel var det de tilreisende Arsenal-supporterene som skulle få noe å juble for først.

Arsenal hadde satt inn Theo Walcott på høyresiden i angrepet med håp om å kontre Barcelona i senk og det var nettopp Walcott som sto bak Arsenals ledermål. Han ble fint spilt fri på høyresiden, og fant Bendtner inne i feltet. Dansken fikk to muligheter alene med keeper, og ved forsøk nummer to fikk spissen ballen i nettet.

Etter dette skulle Barcelona komme sterkt tilbake og alt skulle handle om en spiller - Lionel Messi.

Fantastiske Messi

Arsenal-fansen hadde knapt rukket å feire ferdig før Barcelona og Messi slo tilbake. Den ligge argentineren utnyttet slapt forsvarsspill av Mikael Silvestre og banket ballen i krysset fra ca 16 meter bak en sjanseløs keeper. En fin scoring fra driblefanten men dette var bare starten på en fantastisk kveld for Messi.

Barcelona fortsatte presset mot Arsenal og Messi noterte seg med to scoringer til før pause. Hans andre scoring kom etter fantastisk angrepsspill og Messi toppet det hele med en lekker chip forbi en utrusende keeper. Men Barcelona ga seg ikke med det og Messi fullførte sitt hattrick like før pause etter at han ble spilt fri alene med keeper og enkelt satte ballen forbi Almunia i Arsenal-buret.

Bendtner sendte Arsenal i ledelsen

Nicklas Bendtner sendte Arsenal i ledelsen.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP/Scanpix

Full kontroll

Anfre omgang ble aldri like fartsfylt og sjanserik som de første 45 minutteme, men Barcelona hadde full kontroll på kampen. Laget trillet ball seg i mellom og Arsenal ble løpende mye mellom. London-laget fikk etter hvert flyttet laget høyere i banen, men med untak av et par situasjoner, klarte de aldri å skape det helt store foran keeper Victor Valdes.

Like før slutt, i det kampen så ut til å ende 3-1, dukket Messi opp igjen for å sette kronen på verket. Han ble fint spilt fri og driblet enkelt bort et par spillere. Det første avslutningsforsøket ble blokkert, men returen satte han mellom beina på keeper. Et verdig punktum på kampen fra verdens beste spiller.

-Verdens beste spiller

Arsenal-keeper Manuel Almunia spilte godt i første kamp på Emirates, men i kveld klarte han ikke å stoppe Barcelonas angrepsrekke. I etterkant av kampen var keeperen imponert over Barcelona og ikke minst Lionel Messi.

- Vi var klar over at det ville bli vanskelig og Barcelona viste at de har et par av de beste spillerne i verden. Messi er en fantastisk spiller som kan gjøre hva han vil og dette var hans kveld. Jeg vil si at han er den beste spilleren i verden, sa Almunia til Viasat etter kampen.

Han mener også at Barcelona må utpekes som favoritter til å vinne årets mesterliga.

-De har gode muligheter til å vinne igjen. De spiller fantastisk i både hjemlig liga og ute i europa, så jeg holder de som favoritter.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.