NRK Meny
Normal

Magisk Messi-mål avgjorde hemningsløst «El Clásico»

Onsdagens «El Clásico» inneholdt alt: strupetak, stemplinger, slag, tre utvisninger og en rasende José Mourinho. Men det alle kommer til å huske er Lionel Messis fantastiske soloraid.

Kampreferat:

Real Madrid - Barcelona 0-2

- Jeg blir kvalm av å jobbe i en slik fotballverden, raste Real Madrid-trener José Mourinho på pressekonferansen etter storkampen på Santiago Bernabéu.

Da hadde han sett Pepe få rødt og Sergio Ramos gult, hvilket betyr at Real må greie seg uten begge i returkampen. Også Mourinho selv ble utvist, og må se neste kamp fra tribunen.

- Returkampen blir «Mission Impossible». Vi reiser dit uten Pepe og Ramos, som ikke gjorde noe galt, og treneren får heller ikke være med. Jeg vet ikke om det er på grunn av UNICEF-trøyene deres, sa en oppgitt Mourinho.

- Guardiola vant etter skandalen på Stamford. Vinner han igjen, er det etter skandalen på Bernabéu, sa Mourinho med klar adresse til Tom Henning Øvrebø og mesterligasemifinalen i 2009.

Les: Her slår Guardiola tilbake mot Mourinho - Mourinho med nytt stikk til Guardiola

Soloraid à la Maradona

Lionel Messi

Lionel Messi jubler etter sin fantastiske scoring mot Real Madrid.

Foto: SERGIO PEREZ / Reuters

«The special one» gjorde alt for å rette fokus mot dommeren, men ingenting kunne overskygge Lionel Messis herlige 2-0-scoring.

Før kampen hadde den utrolige argentineren aldri scoret i en semifinale i mesterligaen, men Messi beviste hvorfor så mange mener han er verdens beste fotballspiller med en glitrende enkeltmannsprestasjon i slutten av andre omgang.

Gullball-vinneren mottok ballen med halve Madrid mellom seg og mål, men fire-fem motspillere er ingen match for Messi.

Den lille teknikeren danset seg helt inn til hjørnet av femmeteren, og rullet inn en av årets vakreste scoringer.

Tunnel-scoring

Da hadde han allerede gitt Barcelona 1-0 med et herlig tunnelskudd. Afellay parkerte Marcelo på høyrevingen før han serverte Messi ballen på fem meters hold.

I den posisjonen feilet selvfølgelig ikke ballmagikeren fra Argentina.

Real greide aldri å slå tilbake, og Messi og co cruiset til et ypperlig utgangspunkt foran returoppgjøret i Barcelona.

Les: - Messi har flest strenger å spille på

Dytting og strupegrep

Victor Valdes

Victor Valdes var involvert i klammeriet på vei inn til garderoben, men det var Barcelonas reservekeeper som ble utvist.

Foto: SUSANA VERA / Reuters
José Mourinho

José Mourinho måtte se slutten av kampen fra tribunen.

Foto: LLUIS GENE / Afp

Det ble en fysisk batalje av de sjeldne på Santiago Bernabéu. Etter en første omgang med høy temperatur gikk det helt i svart for både spillere og støtteapparat på vei inn i garderoben.

15-20 spillere og medlemmer av de to støtteapparatene endte i en heftig disputt, og i kaoset var det mulig å observere både dytting og strupetak.

Barcelonas reservekeeper José Pinto kom verst ut av det hele - han ble tatt for å ha klappet til Alvaro Arbeloa, og fikk rødt kort. Pinto var ikke på banen i første omgang, så Barcelona fikk fortsette med 11 mann.

Fikk rødt etter stempling

Temperamentene hadde ikke roet seg mye i løpet av pausen, og etter 62 minutter eksploderte det igjen.

Real Madrids forsvarsspiller Pepe kom flyvende inn mot Dani Alves, og traff Barcelona-spilleren med knottene først. Rødt kort og tidlig dusj for portugiseren.

Real-trener José Mourinho benyttet sjansen til å hviske noen gloser i øret på Barcelonas Carles Puyol, men noen minutter senere mistet han sjansen til å snakke med både mot- og medspillere. Da ble han vist til tribunen på grunn av protester mot dommer Wolfgang Stark.

Portugiseren satte seg på tribunen med et typisk Mourinho-smil, men to Messi-scoringer senere var det lite å glise for. Nå må Real reise til Barcelona med 0-2 i bagasjen.

Fotballnyheter